HP Omen 15 Advanced BIOS'a nasıl girilir?

Orkan27

Hectopat
Merhabalar HP Omen 15-DH0006NT 6zr76EA model Laptop'unu kullanıyorum. Undervolting vb. işlemler için BIOS'a girmem lazım. Omen'lerin BIOS Key'i F10 basıyorum. Karşıma bir menü çıkıyor sol üst köşede "HP Setup Utility" yazıyor ve bu menü çok çok basit bir BIOS ekranı. Herhangi bir şekilde klasik bildiğimiz "gri" ekranlı BIOS'a geçmemin ya da bu menüyü daha detaylı hale getirmenin yolu var mı? Yani Advanced Moda nasıl geçebilirim? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptoplarda BIOS üzerinden bu işlemler yapılamıyor.
Üreticinin size verdiği ayarlar dışında bir ayara erişmek neredeyse imkansız.
Modlanmış BIOS gerekir, bulabileceğinizi sanmıyorum.

Undervolt işlemini XTU üzerinden yapabilirsiniz.
Cihazınızda rahatsız edici seviyede ısınma varsa ;
Tüm fiziksel kontrolleri (Laptop hava akışı sağlama , fan temizliği , macun değişimi) yapıp aşşağıdaki rehberdeki gibi power limit ayarlayın.

Anladım yardımınız için çok teşekkür ederim. Laptop'un sıcalık değerleri şarşırtıcı bir şekilde çok az. oyun oynarken ağır yükte bile 80 civarında bir kere 86 gördüm o kadar(şunu not düşmem lazım bu laptop normal modda iken fanlar daha sessiz çalıştığı için bu modu tercih ediyorum ve performansta hiç bir sıkıntı yok. Güncel oyunların neredeyse hepsinde Ultra 1080p 60 FPS alıyorum.) Sadece ilerde yaparım ya da aleti daha serin çalıştırırım belki diye araştırma yapıyodum. Tekrar teşekkür ederim.

Undervolt ile sıcaklığı düşürmek pek mümkün değil işlemcinin çektiği güç değişmedikçe ısı düşmez.
Mesela sizin cihazda anakart işlemciye 35 Watt veriyor diyelim.
Zorlayıcı bir oyunda işlemci 35 Watt'a dayandığı zaman daha üstüne çıkamadığı için frekansınız bir miktar düşer.

Undervolt sayesinde işlemci daha az güç tüketir ve yine 35 Watt'a dayandığında daha az frekans düşürür.
Oyun sırasında işlemcinizin kaç Watt sınırı olduğunu MSI afterburer ile görebilirsiniz.

Bende HP 250 G4 Notebook var. Bunun gelişmiş (advanced) menüsüne şöyle girdim: Bilgisayarımı kapattım, güç tuşuna bastım. Açılışta ESC tuşu.. bu, farklı işlevleri olan fonksiyon tuşları menüsünü getirir (F2, F9, F10.. gibi) Bu menüde, önce F10 tuşuna hemen ardından A tuşuna basınca BIOS'un gelişmiş menüsüne girdim. Tabii, gelişmiş menüde dikkatli olmak gerekiyor! Bu menüde değişiklikler yapmadan önce, intel.com.tr sitesinden işlemci ile ilgili bilgilerin edinilmesinde yarar vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…