HP Omen 15-EN1011NT Düşük CPU ve GPU Kullanımı

Alperen Değer

Megapat
Yer
Aydın
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Laptopu yeni aldım çok fazla test edemedim ancak BF5 oyununda performans çok iyi değil gibi. Özellikle CPU ve GPU kullanımı çok düşük. Ayarlar Ultra'da. Sorun nedir bilgisi var mı? Resimleri aşağıya bırakıyorum. @Radeon RX 5500M @Ali Güngör @Recep Baltaş

• Ryzen 5800H
  • 16 GB RAM
  • 3070 Max-Q 100W

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    89,5 KB · Görüntüleme: 66
  • Screenshot_2.png
    104,6 KB · Görüntüleme: 59
  • Screenshot_3.png
    70,7 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
MUX problemini yaşıyorsunuz hocam. Dahili ekran kartını kullanıyor. Grafik ayarlarından Battlefield 5I yüksek performansa atamanızı tavsiye ederim.
Hocam internette bana ait aynı laptopun FPS değerlerini gösteren videolar var. Sadece BF5 denediğim için onun dakikalarını söylüyorum. Onlarda da MUX yok ama benden yüksek FPS alıyorlar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Dakika 8.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Dakika 3.40.
Teşekkür ederim, benim vidalarda bu şekilde ancak bazıları biraz daha kötü durumdalar.
Servisle görüşeceğim, umarım sorun olmaz.
Hocam yaşadığım sorun ile alakalı güncelleme yapayım, Control oyununda RTX kapalı biçimde en yüksek ayarlarda 70 FPS altına inmedim ve GPU kullanımı %99. Sanırım Valorant, BF ve COD gibi oyunlar dışında sorun olmayacak haberin olsun.

Son düzenleme:
Bilgi için teşekkürler

Bir miktar cyberpunk denedim, 2k çözünürlük(harici monitör), en yüksek ayarda, rt kapalı, dlss dengelide yaklaşık 85 fps veriyor.

Notebook ısınmıyor ama adaptör alev almak üzere gibi hissettiriyor Kışın adaptörle yakın arkadaş olabiliriz.

BF5 max 80 derece görüyorum. Fan hızı balanced ayarında. Soğutması fazla iyi.

BF5 max 80 derece görüyorum. Fan hızı balanced ayarında. Soğutması fazla iyi.
Merhaba,

Benim ürünün klavyesinde windows tuşu çalışmıyor, sizinkinde çalışıyor mu acaba?

Şu şekilde test ediyorum, normalde bu tuşa basınca başlat menüsü açılmalı ancak hiç bir şey olmuyor.

Dosya Ekleri

• 1627814978844.jpg
    86,3 KB · Görüntüleme: 44
FN+F12 yaparsanız düzelir hocam.
Başka sorununuz varsa yazın müsaitim.

FN+F12 yaparsanız düzelir hocam.

Başka sorununuz varsa yazın müsaitim.
Çok teşekkür ederim bir an çok endişelenmiştim. Geri göndermek zorunda kalacaktım bilgisayarı.
Zaten sineye çektiğim bir ölü piksel + ekran içi 1 toz bulunuyor bir de klavye sorunu olsaydı değişim yapmak zorunda kalırdım.

Şu an için başka bir konu olmadı daha.

Dying light oyununu test ettim, yaklaşık 180 fps veriyor, yer yer gpu kullanımı düşüyor.

Ben üründen memnun kaldım gibi görünüyor, siz memnun musunuz? Sizin izlenimleriniz nasıl oldu?

Ölü piksel için testi nasıl yaptınız ben de yapayım. Dying Light oyununda CPU ve GPU kullanımı nasıldı ? Mesela Control oyununda CPU kullanımım %99 ve GPU %20-30 arasındaydı. Bu durum normalmiş sanırım. Mux olmadığı için belli oyunlarda FPS hafif düşük olacak onun dışında sorun yok gibi. Ben üründen genel olarak memnunum. Pil ömrü çok uzun değil. Onun dışında biraz kişisel olarak ama klavye üzerinde multimedya tuşları olsun isterdim. Çoğu laptop üzerinde fan hızını ayarlayabileceğimiz bir tuş olur, bunda maalesef yok. Fan hızını programı açıp yapmak gerekiyor ki bu oyun oynarken uğraştırıcı. Onun dışında bir sorunum yok gibi.

Normalde program kullanarak ekrana görüntü yansıtıyorlar ama ben ek yazılım kullanmayı sevmediğim için ek'te ki gibi görselleri kullanıyorum.

Bu görselleri bilgisayarınıza indirip, tam ekran modunda(slayt gösterimi) açıp test edebilirziniz.
Steam'ın kendi fps sayacını kullanıyor olmam ve ek yazılım yüklememiş olmam nedeniyle cpu kullanımını göremedim. Bir sonraki testimde kontrol etmeye çalışacağım.

Dosya Ekleri

• 0.png
    10,4 KB · Görüntüleme: 38
  • b.png
    10,4 KB · Görüntüleme: 40
  • g.png
    10,5 KB · Görüntüleme: 34
  • r.png
    10,4 KB · Görüntüleme: 41
MUX problemini yaşıyorsunuz hocam. Dahili ekran kartını kullanıyor. Grafik ayarlarından Battlefield 5I yüksek performansa atamanızı tavsiye ederim.
Hocam benimle aynı laptop ama sadece içinde 3060 var. Adamla aynı ayarları yaparak Valorant oynadım. Benden rahat 30-40 FPS daha fazla alıyor. Ben adamın ayarlarında 130-140 FPS alıyorken o 160-170 arasında geziyor. MUX dalgasından dolayı belli seviyeden düşük FPS aldığımı farkındayım ama videodaki adam benden nasıl fazla alabiliyor ?
@Radeon RX 5500M

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…