HP Omen 15 EN1014NT Laptop Prize Bağlı Olmasına Rağmen Şarjı Azalıyor

leeEVERETT

Hectopat
Makaleler
1
RAM
16GB 3200 MHZ ÇİFT KANAL
SSD veya HDD modeli
1TB 3500 MB/S OKUMA 2700 MB/S YAZMA
Ekran kartı
RTX 3060 Laptop 6GB
Anakart
HP Omen 15 EN1014NT
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600H 6 çekirdek 3.3 GHZ
Laptopla oyun oynarken prize bağlı ama şarj düşüyor. Adaptör 200W. Donanımda falan bir sorun var diye korkuyorum.

HP Omenlerin adaptörü biraz değişik. Kablo bağlantı kısmı iyi oturmuş mu diye bak.

HP Omenlerin adaptörü biraz değişik. Kablo bağlantı kısmı iyi oturmuş mu diye bak.
Evet hocam oturmuş sorun yok.
Bende de aynı cihaz var. Bazı oyunlarda durum böyle.

Nerdeyse tüm oyun dizüstülerinde az çok var bu durum. Kafaya takmaya değmez.
Hocam bana bir zararı yok donanımda falan bir sorun var diye korkuyorum. Bataryada falan bir zarar mı var acaba? Bilgisayarın ömrü azalmasın durduk yere.

Ama sorun yaratmıyor şu anlık. Şarj 30'a kadar falan düşerse(o kadar düşmedi bir kere şarj 30'ken oyuna girmiştim) performanstan çok az kısarak şarjını arttırarak devam etti sorun yaratmadı.

Hocam bana bir zararı yok donanımda falan bir sorun var diye korkuyorum. Bataryada falan bir zarar mı var acaba? Bilgisayarın ömrü azalmasın durduk yere.

Ama sorun yaratmıyor şu anlık. Şarj 30'a kadar falan düşerse(o kadar düşmedi bir kere şarj 30'ken oyuna girmiştim) performanstan çok az kısarak şarjını arttırarak devam etti sorun yaratmadı.
Sadece bataryayı aşındırır, başka bir şey yapmaz.

Hocam bir de benim laptopum ilk açıldığında hemen başlangıç uygulamaları yükleniyor. Ben de bana lazım olanlara tıklıyorum hemen Spotify Whatsapp vb. Laptop açıldıktan 5-6 dk sonra 2 saniye kadar süren bir drop yiyor. Ses takılıyor imleç dona dona gidiyor. Bir daha da yaşanmıyor kapatana kadar. İşletim sistemiyle ilgili olup yazılımsal mı yoksa donanımsal mı diye düşünüyorum.

Sizde aynı modeli kullanıyormuşsunuz. Sıcaklıklar nasıl oyun falan oynuyorsanız?

Hocam bir de benim laptopum ilk açıldığında hemen başlangıç uygulamaları yükleniyor. Ben de bana lazım olanlara tıklıyorum hemen Spotify Whatsapp vb. Laptop açıldıktan 5-6 dk sonra 2 saniye kadar süren bir drop yiyor. Ses takılıyor imleç dona dona gidiyor. Bir daha da yaşanmıyor kapatana kadar. İşletim sistemiyle ilgili olup yazılımsal mı yoksa donanımsal mı diye düşünüyorum.
Tıpatıp aynısı bende de var. Fakat herhangi bir donanımın çalışmasında hiçbir sıkıntı olmadığından umursamasım. Donanımsal olsa sorun devamlı olurdu.

Sizde aynı modeli kullanıyormuşsunuz. Sıcaklıklar nasıl oyun falan oynuyorsanız?
GPU ağırlıklı oyunlarda ekran kartı 75, işlemci 85 civarı.

Tıpatıp aynısı bende de var. Fakat herhangi bir donanımın çalışmasında hiçbir sıkıntı olmadığından umursamasım. Donanımsal olsa sorun devamlı olurdu.

GPU ağırlıklı oyunlarda ekran kartı 75, işlemci 85 civarı.
Acaba benim sıcaklıklar mı çok? İşlemci Valorant gibi oyunlarda 85 PES 2021'de 92 civarı. Soğutucu, fanlarını yerden kaldırmak için stand falan yok. Birde masamın arkasındaki duvara çok yakın normal midir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı