HP Omen 15-EN1023NT alınır mı?

Bu omen benide cezbetmiyor değil keşke kullanan bilen biri çıksada şöyle detaylı bir analiz yapsa bize.

Ben aynı kasanın 2060 - 10750H versiyonunu kullandım. Kasası çok kaliteli. Klavyesi de iyi. Soğutma performansı baya iyi. İçerisindeki fanlar büyük ve bakır borular kalın zaten. 2 tane M.2 SSD slotu var ve bunlar bakır blokla geliyor. Pili fena değil, 5600H ile daha iyi gider. Yazılım desteği Intel tarafında çok iyiydi ama AMD ile aynı mı emin değilim. 4000 serisinde aynı değildi. Yine de OMEN Gaming HUB pek çok yazılıma göre başarılı.

Ben aynı kasanın 2060 - 10750H versiyonunu kullandım. Kasası çok kaliteli. Klavyesi de iyi. Soğutma performansı baya iyi. İçerisindeki fanlar büyük ve bakır borular kalın zaten. 2 tane M.2 SSD slotu var ve bunlar bakır blokla geliyor. Pili fena değil, 5600H ile daha iyi gider. Yazılım desteği Intel tarafında çok iyiydi ama AMD ile aynı mı emin değilim. 4000 serisinde aynı değildi. Yine de OMEN Gaming HUB pek çok yazılıma göre başarılı.
hocam asıl soru.10750h gören ısınıyor alma diyor 5 7 sene götürmezmi ve ısınıyormuydu cpu 92 93 görüyormuydu mesela ?

Hala kullanıyor musunuz bahsettiğiniz Laptop'u? Ne durumda cihaz şu anda? HP teknik serivisine yolunuz düştü mü?

birde görkem bey https://www.trendyol.com/gigabyte/a...-91503956?boutiqueId=599360&merchantId=276774 bu cihaz kafamda 11800h lısı itopyada bitti savas kapıda valla belirsizlik var fiyatlar stoklar bu pc hakkında görüşleriniz nedir ?

hocam asıl soru.10750h gören ısınıyor alma diyor 5 7 sene götürmezmi ve ısınıyormuydu cpu 92 93 görüyormuydu mesela ?

10750H için baya iyi soğutması vardı. Görselleri ekleyebilirim.

AC.jpg

Fanlar otomatik modda, AC Odyssey oynarken sıcaklık durumları. Bilgisayarın altında fanları çalışmayan, yükseklik kazandırması için koyduğum bir soğutucu vardı.

36E0107A-15E4-4794-A6C6-D144C5E4B294.jpeg

Bu da sonraki aylarda gelen OMEN Gaming HUB güncellemesiyle yaptığım undervolt işlemi sonrası sıcaklık değerleri. Burada da yine bir AC oyunu açık. Fanlar turbo modda. Soğutucu durumu yukarıdakiyle aynı.

5600H ile 5800H'de bu kadar düşük sıcaklıklar göremezsiniz undervolt yapmadığınız taktirde. Ancak turbo modda işlemciye abanan bir oyun değilse 80 civarını veya altını görebilirsiniz.

Hala kullanıyor musunuz bahsettiğiniz Laptop'u? Ne durumda cihaz şu anda? HP teknik serivisine yolunuz düştü mü?

Halen kullanmıyorum. MacBook almak için Ağustos ayında sattım cihazı. Ancak kullanan arkadaş epey memnun. Servise yolum düşmedi. Cihazı alır almaz ikinci M.2 SSD portuna 500GB 970 EVO Plus takmıştım. Cihazın içine ulaşmak da kolay.

birde görkem bey https://www.trendyol.com/gigabyte/a...-91503956?boutiqueId=599360&merchantId=276774 bu cihaz kafamda 11800h lısı itopyada bitti savas kapıda valla belirsizlik var fiyatlar stoklar bu pc hakkında görüşleriniz nedir ?

Bu ürünün 11800H'lı modeli de iyidir ama 22K civarında yukarıdaki 6700M'li MSI modelini öneririm.

Aynı anakartlı modeli kullanıyorum, güzel cihaz. 3 tane harici görüntü çıkışı var diye tercih ermiştim ayrıca hafif de. Kasanın alt tarafı metal saat yüzünden çizildi biraz daha kaliteli olabilirdi ek olarak beni çok rahatsız etmeyen fakat kolaylıkla duyulabilen bir fan sesi var.

Gerekirse 17.3 panel sevdamdan vazgeçip verdiğim parayla alabileceğim en iyi laptopu almaya çalışacağım sanırım.

https://www.hepsiburada.com/hp-omen...sinabilir-bilgisayar-4h1u5ea-p-HBCV000013LNC3

Bu model hakkındaki düşünceleriniz nedir? Bu fiyata alınır mı?

Fiyat olarak bu modele yakın olan Lenovo Gaming 3 veya Acer Nitro 5'in RTX 3060'lı modellerine göre artı ve eksileri nelerdir?

HP'nin satış sonrası desteği ve teknik servisi nasıl?

Yoksa biraz bekleyip Ryzen 6000 serisi işlemcilere sahip bir laptop mu almalıyım? Ne zaman piyasada olacaklarına dair bir bilgi var mı?

Bizzat aynı modeli kullanıyorum soğutması, klavyesi, ekranı fevkalade fakat ekran kasası biraz esnek dikkatli kullanmak gerekiyor. İçindeki ekran kartıda 80W performans modu ile 100W'a çıkıyor. Işlemci normal kullanımda 45-50 derece fanlar bu civarda 0 RPM'de. Bazen sabit 2000RPM'de çalışıyor. Oyun oynarken 5900'RPM en tepeye çıkıyor fakat sabit bir sıcaklık dengeleyince 4200-4800 arası çalışıyor yani kulaklık şart. Birde eklemek gerekirse kütüphanede pil'de çalışırken 0 rpm fan hızıyla çalışıyor ve 6-8 saat kullanım sunuyor ben bunu 10 saate kadar çıkardım.

Son düzenleme:
10750H için baya iyi soğutması vardı. Görselleri ekleyebilirim.

Eki Görüntüle 1313553
Fanlar otomatik modda, AC Odyssey oynarken sıcaklık durumları. Bilgisayarın altında fanları çalışmayan, yükseklik kazandırması için koyduğum bir soğutucu vardı.

Eki Görüntüle 1313554
Bu da sonraki aylarda gelen OMEN Gaming HUB güncellemesiyle yaptığım undervolt işlemi sonrası sıcaklık değerleri. Burada da yine bir AC oyunu açık. Fanlar turbo modda. Soğutucu durumu yukarıdakiyle aynı.

5600H ile 5800H'de bu kadar düşük sıcaklıklar göremezsiniz undervolt yapmadığınız taktirde. Ancak turbo modda işlemciye abanan bir oyun değilse 80 civarını veya altını görebilirsiniz.

Halen kullanmıyorum. MacBook almak için Ağustos ayında sattım cihazı. Ancak kullanan arkadaş epey memnun. Servise yolum düşmedi. Cihazı alır almaz ikinci M.2 SSD portuna 500GB 970 EVO Plus takmıştım. Cihazın içine ulaşmak da kolay.

Bu ürünün 11800H'lı modeli de iyidir ama 22K civarında yukarıdaki 6700M'li MSI modelini öneririm.
dlss olsun hocam ya rtxciyim biraz.Bu 10870 li gigabytımı alırdınız siz msı yımı

dlss olsun hocam ya rtxciyim biraz.Bu 10870 li gigabytımı alırdınız siz msı yımı

RX6700M kas gücü olarak 3060'dan daha güçlü. Birde OMEN içerisindeki Max-P 3060 da değil. O yüzden o farkı DLSS ile de kapatamazsın ki AMD'nin FSR teknolojisi var. O da ilerleyen dönemlerde daha da gelişecektir. DLSS'i en fazla dengeli modda kullanabiliyorsun zaten. Ben kalite modundan sonra bozulmayı fark ediyorum. 10. nesil işlemcili bir ürüne bu kadar para verilmez artık. 11800H ve 5800H gibi alternatiflere yönelin.

Almanya'da yaşayan bir akrabam var. Oradan da Laptop getirtme şansım var bu arada. 3060 veya 3070'li bir Laptop var mı F/P olarak tavsiye edebileceğiniz?

Yurt dışından gelen Laptop'ların uluslararası garantileri Türkiye'de geçerli oluyor mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı