HP Omen 15-EN1023NT alınır mı?

Etrafa yanlış bilgiler koncertosu verip konuyu nereye cektin diyorsun hocam. Toparlayayim Lenovo Legion'lara yapilan guc testlerinde laptoplarin guc tuketiminin 300 Watt'in uzerine cikabildigi tespit edildigi icin 300 Watt'lik adaptorlerle servis ediliyorlar. Ayrica deminki arkadas kendisi soylemis zaten 5900HX'im var 65 Watt uzerine cikamadim diye. 5900HX'i istedigin kadar overclock et guc tuketimi 80 Watt'in uzerine ciktiginda frekans dusurecektir cunku TDP sinirina dayanmis olacaktir. 5800H ile 5900HX arasindaki tek fark 5900HX'in %10 overclock edilmis daha dogrusu daha yuksek binlenmis olmasidir. Su ana kadar 5900HX'e overclock yapma imkani veren bir laptop uretilmedi, zaten fabrika cikisi overclocklu bir islemci.

5800H ile 3060 ikilisi nasıl 300W'ın üzerine çıkabilir? Max-P 3060 zaten 130W'ın üzerinde güç tüketemez. O da optimus ile +15W eklenmesiyle oluyor. Bu da işlemcinin güç tüketiminin ortalama 45W civarında gezmesiyle oluyor. 5800H - 3060 ikilisi için 300W adaptör koyan tek Lenovo var diyorum, yine de ısrar ediyorsunuz. MSI, geçtiğimiz yıl 3060 - 3070 kartlı Raider modellerinde kutuya 230W, 3080 için 280W koydu. Bu yıl yeni işlemcilerde 3070 modelini 280W adaptör ile güncellediler. 300W adaptörde diretmenizin ısrarını bir türlü çözemedim. Razer, 12900H - 3080 Ti ikilisi için bile 280W adaptör koyuyor. 3060 - 12H00H ikilisi için koyduğu adaptör 230W. Bahsettiklerim de Raider ve Blade serileri. İki firmanın da hiçbir donanımı kısmadan, en performanslı haliyle koyduğu seriler.

5800H ile 3060 ikilisi nasıl 300W'ın üzerine çıkabilir? Max-P 3060 zaten 130W'ın üzerinde güç tüketemez. O da optimus ile +15W eklenmesiyle oluyor. Bu da işlemcinin güç tüketiminin ortalama 45W civarında gezmesiyle oluyor. 5800H - 3060 ikilisi için 300W adaptör koyan tek Lenovo var diyorum, yine de ısrar ediyorsunuz. MSI, geçtiğimiz yıl 3060 - 3070 kartlı Raider modellerinde kutuya 230W, 3080 için 280W koydu. Bu yıl yeni işlemcilerde 3070 modelini 280W adaptör ile güncellediler. 300W adaptörde diretmenizin ısrarını bir türlü çözemedim. Razer, 12900H - 3080 Ti ikilisi için bile 280W adaptör koyuyor. 3060 - 12H00H ikilisi için koyduğu adaptör 230W. Bahsettiklerim de Raider ve Blade serileri. İki firmanın da hiçbir donanımı kısmadan, en performanslı haliyle koyduğu seriler.
Buyur gel Lenovo Legion Discord kanalina anlatsinlar kardesim. Muhendisler testlerde guc tuketiminin 300+ Watt degerlerine ciktigini tespit etmisler.

Buyur gel Lenovo Legion Discord kanalina anlatsinlar kardesim. Muhendisler testlerde guc tuketiminin 300+ Watt degerlerine ciktigini tespit etmisler.

Legion serisi bu yıl ilk çıktığında her modele 300W adaptör koyulmasını pek çok kişi eleştirdi. Firma da böyle bir kılıf bulmuş olabilir. Çünkü herhangi bir şartta, 5800H - 3060 ikilisinin 300W+ güç tüketmesinin imkanı yok. Asus, Razer, MSI gibi firmalar iş bilmez firmalar değil çünkü. Başka hiçbir firma 300W koymuyor o donanıma.

Legion serisi bu yıl ilk çıktığında her modele 300W adaptör koyulmasını pek çok kişi eleştirdi. Firma da böyle bir kılıf bulmuş olabilir. Çünkü herhangi bir şartta, 5800H - 3060 ikilisinin 300W+ güç tüketmesinin imkanı yok. ASUS, Razer, MSI gibi firmalar iş bilmez firmalar değil çünkü. Başka hiçbir firma 300W koymuyor o donanıma.

Bilgisayar 5800H ve 3060'dan ibaret degil. Daha kamyonla donanim var elektrik tuketen. Ayrica diger firmalarin laptoplariniin adaptorlerini dusuk Watt degerlerinde vermesi o laptoplarin adaptorun besleyebileceginden daha fazla guc harcama ihtimalini ortadan kaldirmiyor. Lenovo muhendisleri laptoplari her halukarda pil gucune ihtiyac duymayacak sekilde uretmek istemisler. Diger firmalarin laptoplari ayni durumda şarj kaybedecektir ki daha once defalarca kez karsilastigim bir durum. Ekstra olarak Legion 5 Pro 11800H RTX 3060 modelinde gelen 230 Watt adaptor yuzunden birçok insan belirli workloadlarda şarj kaybetme problemi yasadilar zaten. Kisacasi 230 Watt 11800/3060 modeline tam olarak yeterli gelmiyor. Lenovo'nun musterilerini kandirmak icin yalan atacagini dusunmuyorum. Dunyanin en cok laptop satan markasi olabilmek kolay degildir. Ozellikle yalanla dolanla olacak şey hiç degildir.

Bilgisayar 5800H ve 3060'dan ibaret degil. Daha kamyonla donanim var elektrik tuketen. Ayrica diger firmalarin laptoplariniin adaptorlerini dusuk Watt degerlerinde vermesi o laptoplarin adaptorun besleyebileceginden daha fazla guc harcama ihtimalini ortadan kaldirmiyor. Lenovo muhendisleri laptoplari her halukarda pil gucune ihtiyac duymayacak sekilde uretmek istemisler. Diger firmalarin laptoplari ayni durumda şarj kaybedecektir ki daha once defalarca kez karsilastigim bir durum. Ekstra olarak Legion 5 Pro 11800H RTX 3060 modelinde gelen 230 Watt adaptor yuzunden birçok insan belirli workloadlarda şarj kaybetme problemi yasadilar zaten. Kisacasi 230 Watt 11800/3060 modeline tam olarak yeterli gelmiyor. Lenovo'nun musterilerini kandirmak icin yalan atacagini dusunmuyorum. Dunyanin en cok laptop satan markasi olabilmek kolay degildir. Ozellikle yalanla dolanla olacak şey hiç degildir.

Ne Razer Blade, Ne MSI Radier ne de ROG Strix serisinde pilin azalma sorunu yok. He diyelim ki Lenovo mühendisleri 5800H - 3060 ikilisinin gerçekten 300W'a ihtiyaç duyduğunu gördüler. Aynı mühendisler 11980HK - 3080 donanımlı Legion 7i için niye aynı 300W adaptörü koyuyor. Sırf iki kart arasında 35W fark var. 11980HK'nın TDP down değeri bile 45W.

Dünyanın en büyük markası işlerini geçin hocam. Lenovo zaten satışının çoğunu Çin'e yapıyor. Pazar hacmi ondan bu kadar büyük. Bu zamana kadar ne firmalar hataları için ne kılıflar uydurdu. Çin'li bir firma mı yapmayacak bunu?

Konu başlıktan sapmıştır.Yapıcı önerilerinize ihtiyac var arkadaşlar fiyat güzel uygun bunu alma şunu al şu kadar kat sunu al gibi öneriler varsa bekliyoruz :)

Ne Razer Blade, Ne MSI Radier ne de ROG STRIX serisinde pilin azalma sorunu yok.

Nereden biliyorsun kardesim elinle her workloadda test mi ettin? Senin tahminlerin uzerine yaptigin yorumlarla kaybedecek vaktim yok. Uste cikmak icin sakiz gibi uzattin konuyu ama benden istedigini alamazsin. Konu uzadikca sacmaliga dondu resmen.

Dünyanın en büyük markası işlerini geçin hocam. Lenovo zaten satışının çoğunu Çin'e yapıyor. Pazar hacmi ondan bu kadar büyük. Bu zamana kadar ne firmalar hataları için ne kılıflar uydurdu. Çinli bir firma mı yapmayacak bunu?

Takip ettigim kadariyla Amerika'da peynir ekmek gibi satiliyor, stok bulmak mumkun degil. Sen hangi gezegenden bahsediyorsun bilmiyorum. Gunluk ego tatmini ihtiyacini uzerimden karsilayamayacagin icin ozur diliyorum.

Nereden biliyorsun kardesim elinle her workloadda test mi ettin? Senin tahminlerin uzerine yaptigin yorumlarla kaybedecek vaktim yok. Uste cikmak icin sakiz gibi uzattin konuyu ama benden istedigini alamazsin. Konu uzadikca sacmaliga dondu resmen.

Takip ettigim kadariyla Amerika'da peynir ekmek gibi satiliyor, stok bulmak mumkun degil. Sen hangi gezegenden bahsediyorsun bilmiyorum. Gunluk ego tatmini ihtiyacini uzerimden karsilayamayacagin icin ozur diliyorum.

Konuyu uzatmamak için daha fazla yazmayacağım. Ancak üslübunuz çok çirkin. Hayırlı günler dilerim.

Her ne kadar Monster'a bir şans vermek istesem de, tam olarak içim rahat etmediği için Tulpar serisi bir Laptop almadım. Hp Omen siparişimi verdim az önce.
(Fiyatı merak edenler için N11'den World Card kampanyaları ve 444 Lira indirimle 18430 Lira'ya geldi) 4-5 sene sonra umarım bir Monster Laptop ile de tanışırım. :)

Sorusu olan arkadaşlarla Omen ile olan tecrübelerimi paylaşacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı