HP Omen 15-EN1023NT alınır mı?

Bu omen benide cezbetmiyor değil keşke kullanan bilen biri çıksada şöyle detaylı bir analiz yapsa bize.
Alınır. Güzel model. Kasa kalitesi harika.
Her ne kadar Monster'a bir şans vermek istesem de, tam olarak içim rahat etmediği için Tulpar serisi bir Laptop almadım. Hp Omen siparişimi verdim az önce.
(Fiyatı merak edenler için N11'den World Card kampanyaları ve 444 Lira indirimle 18430 Lira'ya geldi) 4-5 sene sonra umarım bir Monster Laptop ile de tanışırım. :)

Sorusu olan arkadaşlarla Omen ile olan tecrübelerimi paylaşacağım.
Hayırlı olsun. Harika bir model.

Her ne kadar Monster'a bir şans vermek istesem de, tam olarak içim rahat etmediği için Tulpar serisi bir Laptop almadım. Hp Omen siparişimi verdim az önce.
(Fiyatı merak edenler için N11'den World Card kampanyaları ve 444 Lira indirimle 18430 Lira'ya geldi) 4-5 sene sonra umarım bir Monster Laptop ile de tanışırım. :)

Sorusu olan arkadaşlarla Omen ile olan tecrübelerimi paylaşacağım.
n11 de stok bitti sizmi aldınız yoksa :D ben ödeme ekranındaydım stok bitti uyarısı geldi ve evet sizsiniz kadere bak :D
Beni 2 gündür Omen'i almamak için durduran şeyler 1.si 6 çekirdekli işlemciye artık para verilmez 8lileri kampanyasını takip edin dendi ilerisini düşünüyorsanız.2.ci Gigabyte Aorus 15 p 3060 19 bindi İtopya'da geçen hafta kaçırdım stoğu belki gelir ümidi. Hayırlısı olsun hocam. Sepette karta taksitte kaç bin TL ekliyor bir bakayım dedim ödeme ekranında stok bitti uyarısı verdi bakalım inşallah güzel cıkar HP Store de satışa devam ediyor yorumlarınızı bekliyor olacagım.

Son düzenleme:
Hocam sizde anlam karmaşası olmuş. TDP değeri zaten çıkılabilen maksimum güç değeri değildir. TDP değerinin üzerine çıkmak da hız aşırtma değildir. Misal 12400F 65W TDP değerine sahiptir ama oyunlarda PL2 117W'a çıkar. Bu değer 11400F'de 154W'dır mesela. Ama baktığınızda ikisi de 65W işlemciler. Yine 12600K - 12700K - 12900K üçlüsünün de TDP değeri 125W'dır ama PL2'de çıktıları değer sırasıyla 150 - 190 - 241W'dır. Özetle, mobil işlemciler yapılan işleme bağlı TDP değerlerinin üzerine çıkıyor zaten. U serisi de 28W değil 35W'a kadar çıkıyor mesela. Ancak 5800H hız aşırtılabilir bir işlemci değil. 5900HX ise hız aşırtılabilir bir işlemci. AMD bunu kendisi söyledi zaten tanıtımda X işlemcileri hız aşırtma yeteneğine sahip diye. Mobildeki işlemcilerin çok yüksek TDP değerlerine çıkabilmesi için ekran kartının yükte olmaması lazım. O zaman sistem işlemciye öncelik vererek 60-70 belki 80W üzerine çıkabilir.

Bu arada AMD'nin sitesinde sadece 5900HX ve 5980HX modellerinde +W ibaresini görebilirsiniz çünkü bu işlemciler X serisine ait. 5800H'de düz 45W yazıyor 45+W değil.
Hocam benim cihazda 5900HX var ama bios ayarlarında hız aşırtma ile ilgili bir ayar yok, hız aşırtma kendiliğinden otomatik olarak mı yapılıyor? yoksa Ryzen Master gibi bir uygulama üzerinden mi yapılıyor? Ben performans modunda sadece işlemci testi yaptığımda çekirdekler maksimum 4.6GHz olan frekansa çıkabiliyor ve bu esnada 45 yada 54W değil tam olarak 65W güç tüketiyor sensör verilerine göre.

Kargo firması ile yaşanan bir problemden dolayı Laptop'u teslim almadan iade ettim maalesef. Para iadesi aynı gün yapıldı.

Laptop araştırmasına devam. En az 3060'lı ve 17.3'lük bir model bulabilirim uygun fiyata umarım.

Fiyatlar artabilir. Mart başı Intel indirimi olacak diye okumuştum bir forumda. Bakalım neler olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı