Çözüldü HP Omen 15 ilk açılışta düşük FPS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lordrummer

Megapat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Müzisyen
Merhaba arkadaşlar hepinize iyi günler dilerim.
Geçen hafta aldığım Omen by HP 15-DH0013NT kodlu laptopumu 1 haftadır aktif bir şekilde kullanmaktayım.
Ancak son 3-4 gündür laptopu ilk açtığımda oyunlarda aşırı bir FPS düşüklüğü var ve drop şeklinde değil bayağı sabit bir şekilde düşük FPS alıyorum. Özellikle CS:GO ve Valorant'da deneyimledim bu durumu. Ancak bilgisayarı yeniden başlattığımda FPS olması gereken noktaya gelmektedir.
Bu sorunu fark ettiğim anda bütün güncellemeleri denetledim ve sadece Windows Update güncellemelerinin olduğunu gördüm. Güncellemeleri yaptıktan sonra 2 gün hiçbir sıkıntı olmadan oyunlara girebildim. Ancak bugün tekrardan bahsettiğim sıkıntıları yaşamaya başladım.
Bütün Driver'larım şu anda güncel, Windows ise laptop ile birlikte gelen 10 sürümünü kullanmaktayım.

Bunun gibi bir sorun yaşayan arkadaşımız var mı acaba?

Laptop özellikleri.
-GTX 2060 6 GB.
-Intel 9750H.
-16 GB 2666MHz RAM.
-256 GB SSD + 1TB harddisk.

Destekleriniz için şimdiden hepinize teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
HP'de çok kolay güncellemek diğer laptoplar'da zor evet.
Bios güncellemesinide sorunsuz bir şekilde yaptım. Dediğiniz gibi restart attıktan sonra biouse yüklerken fanlar son hız çalıştı. Bakalım ertesi gün tekrardan bir oyuna girdiğimde aynı problem yapılacakmı destekleriniz için teşekkürler.
Sanırım sorun düzeldi şimdilik bir sıkıntı yok. Destekleriniz için tekrardan teşekkürler.
Hızlı başlatmayı kapatır mısınız?

Kapatmak için:
  • Başlat düğmesine sağ tıklayın ve Güç Seçeneklerine girin.
  • Açılan pencerede sağ tarafta bulunan "Ek güç ayarları" na tıklayın.
  • Sol kısımda "Güç düğmesinin yapacaklarını seçin" linkine girin.
  • Yukarıda bulunan "Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir" linkine tıklayarak aşağıda açılan "Hızlı başlatmayı aç" kutucuğunun tikini kaldırın.
Tamamdır bunu da yaptım. İlerleyen günlerde deneyimleri paylaşacağım. Teşekkür ederim.
BIOS güncellemesi önemli.
Nisan BIOS güncellemesi gelmiş.
Buradaki linkten BİOS güncellemesi yapmak doğru yöntemmidir acaba?

Tamamdır bunu da yaptım. İlerleyen günlerde deneyimleri paylaşacağım. Teşekkür ederim.

Buradaki linkten BIOS güncellemesi yapmak doğru yöntem midir acaba?

.
Verdiğim linle tıkla BIOS'a tıkla indir indirdiğin exe'yi çalıştır.

HP'de çok kolay güncellemek diğer laptoplar'da zor evet.
Bios güncellemesinide sorunsuz bir şekilde yaptım. Dediğiniz gibi restart attıktan sonra biouse yüklerken fanlar son hız çalıştı. Bakalım ertesi gün tekrardan bir oyuna girdiğimde aynı problem yapılacakmı destekleriniz için teşekkürler.
Sanırım sorun düzeldi şimdilik bir sıkıntı yok. Destekleriniz için tekrardan teşekkürler.

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı