HP OMEN 15 yük altında performans düşüyor

Mert_Arslan

Zeptopat
Katılım
7 Temmuz 2022
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar,

Dün oyunu açtıktan birkaç dakika sonra FPS bir anda neredeyse sıfıra düştü ve oyunu kapattıktan sonra bilgisayarın normal performansına gelmesi zaman aldı. Birkaç kere denememe rağmen sonuç aynıydı, bende işletim sistemini sıfırlamaya karar verdim.

Sıfırlama işlemini yaptıktan ve her şeyi geri yükledikten sonra tekrar oyunu açtım ancak sonuç aynı, yine performans bir kaç dakika sonra neredeyse sıfıra düşüyordu.

Yüksek bir yük bindiğinde performansın bu kadar düşmesi beni GPU hakkında şüphelendirdi. Bu sebeple GPU'yu sınayacak bir program olan FurMark'ı indirdim ve teste başladım. Sonuç aynıydı, bir kaç dakika sonra preformans neredeyse sıfıra düştü.

Süreç içerisinde FurMark'tan gördüğüm kadarıyla sıcaklık 80-90 derece civarıydı. RTX 2070'li bir laptopta böyle yüksek bir test için normal bir ısı olduğunu düşünüyorum.

Ve sonuç olarak sorunu bulamadım. Bu sebeple Technopat Sosyal'e geldim. Sizce sorunu çözmek için bundan sonra ne yapmalıyım?

Laptop Özelliklerim:

-HP OMEN 15-dh1017nt (132Z3EA)
-i7-10750H İşlemci
-RTX 2070 Max-Q Ekran Kartı
-16 GB Ram
-512 GB SSD, 1 TB HDD
-Windows 10 Pro

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Isınma aşırı fazla ısınma sisteminde problem vardır ama kendin düzeltebileceğin bir şey olduğunu düşünmüyorum bence bilgisayarcı veya servise göstermelisin.
 
Dediğiniz sıcaklık ekran kartı içinse normal değil, muhtemelen bakım zamani gelmistir oyundaki değerleri Afterburner'dan kontrol eder misiniz hocam, düşüşün ne zaman olduğunu falan.
 
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim,

MSI Afterburner ile test ettim, GPU oyun mensündeyken 60 derecede. Oyunu açınca 70'te başlayıp 90 kadar birkaç dakika içinde yükseliyor.

91 dereceyi zorlamaya başlayınca FPS bir anda düştü, derece anlık 88'e indi. Bunların hepsi 5 dakikadan kısa süre de yaşandı.

Bilgisayarım 1 yıl 3 aylık, yani daha garantisi var. Sizce garantiye mi vermeliyim?

Yardım ettiğiniz için tekrar teşekkürler!
 
Temizlikle cozulcegini düşünüyorum, daha önce bakım yaptınız mı? 1yil çok muhtemelen o yüzdendir güç kısma nedeni sıcaklık olarak sınırına yaklasiyor GPU, o şekilde fazla kullanmamaniz iyi olur.
 

Geri
Yukarı