HP Omen 15'in RAM'i yükseltilebilir mi?

Alerha

Kilopat
Öncelikle herkese merhaba, laptopum HP Omen 15 serisi bir laptop var.
-AMD Ryzen 5 5600H.
-16 GB RAM.
-RTX 3060.
-1TB SSD.
Temel olarak bu özelliklere sahip. Ayrıntı özellik isterseniz söylebilirim. Soruma gelecek olursak ben bu laptopun RAM'ini 32 GB'a çıkarabilir miyim? Olaki çıkarırsam garanti kapsamından çıkar mı? Ve önerebileceğiniz sağlam RAM'ler nedir aşırı olmadığı sürece bütçe sorunum yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke modeli tam olarak söyleseydiniz. Muhtemelen 2x8 şeklinde 2 slot da dolu. O RAM'leri satıp 2x16 ya yükseltebilirsiniz ve cihaza zarar vermezseniz garanti dışı kalmaz. Ne için lazımdı?

Keşke modeli tam olarak söyleseydiniz. Muhtemelen 2x8 şeklinde 2 slot da dolu. O RAM'leri satıp 2x16 ya yükseltebilirsiniz ve cihaza zarar vermezseniz garanti dışı kalmaz. Ne için lazımdı?

Doğru haklısınız HP Omen 15-EN1014NT tam modeli bu. Ne için lazım kısmına gelirsek. Biliyorsunuz ki her şeyin fiyatı uçuyor ileride RAM yükseltmek istersem ve yükseltemezsem diye korkuyorum. Güncel ekonomide durumum iyiyken şimdiden yükselteyim dedim. Elektrik elektronik mühendisiyim. Oyun da oynuyorum, projeler de yapıyorum, yazılım da yapıyorum. Laptopu kullanma amacım da bu.

Doğru haklısınız HP Omen 15-EN1014NT tam modeli bu. Ne için lazım kısmına gelirsek. Biliyorsunuz ki her şeyin fiyatı uçuyor ileride RAM yükseltmek istersem ve yükseltemezsem diye korkuyorum. Güncel ekonomide durumum iyiyken şimdiden yükselteyim dedim. Elektrik elektronik mühendisiyim. Oyun da oynuyorum, projeler de yapıyorum, yazılım da yapıyorum. Laptopu kullanma amacım da bu.

Oyunda sorun çıkarmaz fakat projeleriniz konusunda bilgim yok ama yükseltin gönlünüz rahat etsin. Bu arada bu modelin slotlarının maksimum kaç GB desteklediğine dair bir şey bulamadım. Bence yarın teknik servisi arayıp bilgi alın.

Oyunda sorun çıkarmaz fakat projeleriniz konusunda bilgim yok ama yükseltin gönlünüz rahat etsin. Bu arada bu modelin slotlarının maksimum kaç GB desteklediğine dair bir şey bulamadım. Bence yarın teknik servisi arayıp bilgi alın.

Tamamdır. Yarın öğrenirim bu sırada bilen varsa da buraya yazar. Peki eğer 32 GB destekliyorsa önereceğiniz iyi sağlam RAM var mı?

Tamamdır. Yarın öğrenirim bu sırada bilen varsa da buraya yazar. Peki eğer 32 GB destekliyorsa önereceğiniz iyi sağlam RAM var mı?

Bütçenizi bilmiyorum ama DDR4 3200 MHz 2x16 olacak şekilde https://www.amazon.com.tr/Crucial-CT16G4SFRA32A-3200MHz-SODIMM-BELLEK/dp/B08C4X9VR5/ref=sr_1_3?keywords=16gb+ddr4+3200mhz+laptop+ram&qid=1691447476&sr=8-3&th=1 Kingston 16 GB 3200 Mhz DDR4 CL22 SODIMM KVR32S22D8/16 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe bunlara bakabilirsiniz. RAM piyasasına pek hakim değilim daha uygunu varsa arkadaşlar iletirler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı