Rehber HP Omen 16 2023-2024 kronik sorunları

Omen pahalı olanı sizde limit yok diye biliyorum bizde Victus'ta var.

Omen pahalı olanı sizde limit yok diye biliyorum bizde Victus'ta var.
Kardeşim Ryzen ve RTX 4060 olan Victus kullanıyor, Fortnite oynuyorum onda yüklemeye üşendiğim için açıkçası onda da bir sorun görmüyorum. Özellikle sıcaklıklar ve gürültü sesi gayet ideal. Demek kombinasyon çok fark ediyor.

Benim arkadaşlarımda da victus var. güzel laptop olduğunu söylüyorlar. Başlı başına çöp marka lafına bende katılmıyorum. sıcaklığa takıntılı olan insanlar için zaten limit tercih sebebi olabilir (benim nitro 16 yerine Omen 16 seçmemdeki en büyük sebep buydu.) Onun dışında Omen 16 hakkındaki şikayetlerimi ve HP'nin sorumsuzluğunu yukarı yazdım zaten. Yeterince araştırırsanız yok asus rezillik yok acer rezilliktir yazanlar da var.

Ryzenlerde yukarıda yazdığım gibi böyle bir sorun mevcut değil çünkü şase farklı zaten. kızdığım taraf "premium" olarak satılan laptobun (Omen 16) bu kadar saçma bir sebepten ötürü kronik kusurlu çıkması.

Evet Acer ekran, kasa kalitesi ve işlemci olarak daha iyi denebilir. Limitlemeler soğuk tutsada limitlerden dolayı drop sorunu yaşayanlar var yani, Power limitten dolayı stuttering yaşayan. Ve render performansına etkisi var diğer cihazlara göre, Intel'li Victus'lar daha sıkıntı, Victus işlemciyi soğutmaya gücü yetmediğinden thermal yiyor işlemci ve Power limitler devreye giriyor işlemciyi frekans kısmaya itmek için, Intel'li Victus'larda. AMD Victus'lar zaten 65 W ı geçemiyor PL1 limitinden ötürü fakat Intel'deki gibi thermal yemiyor, yine her türlü Power limit yiyiyorsunuz yani.

Intel Victus'ları hiç konuşmayalım onlar nedense hep bir sıkıntısı var Victus alan AMD almalı 65 W az değil ama öyle demeyelim ama gidip R9 modeli almasın limite girer performans düşüşü drop olmaya başlar dedikleriniz gibi.

Bir de 97 çok bir değer PC'niz victusmu ben hiö yaşamadım 80leri gördüm ama normal şekilde gördüm.

Hocam benim de pcim aynı Ryzen 5 7640HS 4060 var fortta var Fortnite'de yüksek ayarlarda ilk oyunda drop giriyorsun 2. oyuna girerseniz hiç ya da çok efekt olunca küçük drop oluyor ama ayarlarım yüksek bir de Fortnite'nin optimizasyon özürlüsü olduğunu saymazsak gayet iyi FPS'lerde oynuyorum en yüksekte yere göre en düşük 80'ler en yüksek belli değil ama en yüksek 160'larda.

Yüksek performanslı işlemcileri soğutmaya yetmiyor maalesef Victus, ondan Power limitler devreye giriyor dediğiniz gibi. Bu SS HP Victus'ta drop yaşayan birine ait. i7 13700H thermal yemiş ve Power limitler devreye girmiş. 99 derecede 93 W çekmiş ve PL1 etkisine giriyor, Intel'ler çok daha sıkıntı.

Isınma sorunu Victus Intel'lerde oluyor AMD'de olması Intel'e göre az ama atarsada AMD için gayet iyi değer çünkü AMD ısınıyor yani masaüstüde laptop her modelde Acer'de kullandım AMD kullanan kuzenim var ASUS'ta kullanan arkadaşım var AMD ısınıyor AMD ona rağmen ben Victus'un iyi olduğunu düşünüyorum ASUS rezillik yok değil ASUS kasasına göre çok ısınıyor zaten bu yüzden almadım Acer rezillik de değil Acer'i alan kasası ekranı için alıyor bence.

Victus ise i7'ler ısınma sorunlu belirttim HP'nin Victus'ta Intel tarafına baştan bakması lazım işlemciye göre iyi W çekmiş limitli olmasına rağmen Intel alınmaz i5 dışında i5 tede sorun var 13 12. nesilde.

Çok var böyle, zamanında Acer premium diye adlandırdığı seriye ne Mux koyuyordu ne de çift kanal RAM. Dünya üstünde sanırsam tam anlamıyla kusursuzu yok.

Ürünü alalı ne kadar oldu hocam siz? Şu an ne durumdasınız ben de ısınma sorunundan muzdaribim hiç siyah ekran vs yaşamadım ama performans olarak da sorun yaşamıyorum da sadece rekabetçi FPS oyunlarında (CS2 vb.) Çok nadir drop yiyorum hissedilmeyecek kadar. Şu an ne durumdasınız?

Merhaba biraz geç oldu kusura bakmayın sürecin sonlanmasıyla beraber yazayım dedim.

Ben ürünü 28 Kasımda almıştım. Rekabetçi oyun sevmediğim için oynamadım, daha çok hikayeli oyunlardan yanaydım. Performans olarak bir sorun/ani fps düşmeleri yaşamadım veya hiç o kadar dikkat etmedim.

Bunun dışında İadem onaylandı ve cihazın iadesini yaptılar. Değişim istemediğimi söyleyip eğer isteseydim cüzi bir farkla muadili olan Acer Nitro 16'yı alıp alamayacağımı sordum, alabilirsiniz dediler ama ben kendim iade istedim. İletişime geçtiğim firma distribütör olan Penta. Param geri yattı ve süreç bu şekilde sonuçlanmış oldu. Herhangi bir ilave zorluk çıkartmadılar.

Ayrıyeten belirttiğim bu sorun ve Teknik servisin değişim yerine benden habersiz mavi sensör kablosunu çıkartması dışında laptobumdan memnun olduğumu da söylemek istiyorum. Burda yazdıklarım belki o anki sinirimle "Bu laptop çöp, bir işe yaramaz" olarak algılanabilir ama demek istediğim o değildi. Benim bu laptobu aldığım zamanda da HP Omen, benzer özellikteki Predator veya Rog Strix'e göre yaklaşık 8.000TL daha aşağıdaydı. Birisi HP bu fiyata ürünleri anakarttan kısarak Premium olarak sunuyor demişti diğerlerinden farklı olarak. soruna neden olan anakart tasarımını halen buna bir bahane olarak görmesemde olabilir, kabul edilebilir.

Bu bütçelerde "Premium" Model laptop almak isteyenlere ilk önerim artık HP Omen olmaz ama yinede Acer Nitro 16 İstemeyenler için bu sensör uyarısını bilerekten bu laptobun bahsi yapılabilir. İyi günler herkese.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…