Rehber HP Omen 16 2023-2024 kronik sorunları

Ben de öyle düşünüyorum ama kendim macun sürersem garanti kapsamından çıkar mı hocam veya servisten rica etsem benim aldığım macunu sürerler mi?

Merhaba biraz geç dönüyorum kusura bakma i5 13500HX Omen 16 var bende CS2'de önceden FPS'i düşük sabitleyip cihazı 50 watta limitleyip 85 88 derecelerde gezerdim daha sonra ekran problemini ben de yaşadım ve servise yolladım haliyle sensör sokulmuş macun yenileyip yollamislardi fakat sürdükleri macun o kadar ozensizdi ki PC de sıcaklıklar 98'lere çıkmaya başladı en son Honeywell PTM7950 aldım ve uyguladım 15 dakika önce CS2 oynamıştım 2K modunda (harici monitor kullanıyorum.) İşlemci maksimum 96 watt çekmiş altında soğutucu var ve fan hızım 4500 RPM'lerde sabitti bilgisayar maksimum 76 derece görmüştü ısınma sorunu tamamen macunla alakalı bence faz degisimli macun tavsiye ederim. Hall sensorun sökülmesi Omen 16 cihazımda bir probleme performans düşüklüğüne sebep olmadı şu an cihazdan çok memnunum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250427_233239_WhatsApp.jpg
    210,6 KB · Görüntüleme: 29
Anladım hocam çok sağolun aklımdaki çoğu soru işaretini giderdiniz. Son bir şey sormak istiyorum termal macunu satın aldıktan sonra servise götürsem uygularlar mı ben pek anlamıyorum bu işlerden bir de bahsettiğiniz macunu nereden aldınız link atma şansınız var mı acaba

Rica ederim yardimci olabildiysem ne mutlu ayni korkulari ben de yasadim macunu ben kendim uyguladım PC'yi açmak çok zor değil aslında narin şekilde davranıp korkmadan açabilirsin içindeki macunu da kolonya tarzi bir şeyle sildim ama HP'ye danışın isterseniz belki kendileri de uygulayabilirler.

Buradan yaklaşık 4 5 ay önce aldım link değişmemiştir diye düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim hocam dediklerinizi uygulayacağım. Benim sensörü sökmemişler direkt anakartı yenilemişler ama ben sensörü de kendim sökeceğim artık mecbur.

Çok teşekkür ederim hocam dediklerinizi uygulayacağım. Benim sensörü sökmemişler direkt anakartı yenilemişler ama ben sensörü de kendim sökeceğim artık mecbur.
Sensörü test edin belki sokmus olup size anakarti değiştirdik demiş olabilirler kapak kapatıldığında uyku moduna giriyor mu cihaz ? Rica ederim ne demek.

Sensörü test edin belki sokmus olup size anakarti değiştirdik demiş olabilirler kapak kapatıldığında uyku moduna giriyor mu cihaz ?
Evet hocam giriyor o yüzden anakartı değiştirdiklerini düşünüyorum. Son olarak attığınız linkteki ilk modeli alacağım değil mi 31x50 olan yani kusura bakmayın çok fazla soru sordum

Evet hocam giriyor o yüzden anakartı değiştirdiklerini düşünüyorum. Son olarak attığınız linkteki ilk modeli alacağım değil mi 31x50 olan yani kusura bakmayın çok fazla soru sordum.

Estağfurullah ben 40x80 almıştım şimdi bir tane daha aldım belli olmaz yarın bir gün yasak filan gelir tavsiyem 40x80 iki hatta iyi kullanırsanız 3 defa kullanma şansınız bile olabilir. Ekran kartına normal macun daha iyi gidiyor sanki bunu uyguladıktan sonra çok bir değişiklik göremedim ama islemcide çok iyi.

Anladım hocam çok sağolun teşekkürler yardımlarınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…