HP Omen 17 CK0007-NT alınır mı?

CK0007 modelini aldım geri CK0008 modelini alacaktım ancak 0007 modelinin bana yeteceğini düşündüm ve depolamaya ihtiyacım olduğu için 1tblığı aldım SSD ekleyeceğim. Yarın geliyor kargo görüşlerimi yazarım laptop hakkında merak eden olursa.

Hocam gelince MUX var mı yok mu bakabilir misiniz?

CK0007 modelini aldım geri CK0008 modelini alacaktım ancak 0007 modelinin bana yeteceğini düşündüm ve depolamaya ihtiyacım olduğu için 1tblığı aldım SSD ekleyeceğim. Yarın geliyor kargo görüşlerimi yazarım laptop hakkında merak eden olursa.

Hocam gelince ekran kartı kaç watt MUX var mı yok mu bakabilir misiniz?

Son düzenleme:
Hocam gelince MUX var mı yok mu bakabilir misiniz?

Hocam gelince ekran kartı kaç watt MUX var mı yok mu bakabilir misiniz?
Mux switch var. Ekran kartı ise 115+15 watt şeklinde yani 130 watt.

Laptop kurulumunu dün yaptım. Windows 11 kurulu durumda şu an. Çok fazla programda test edemedim ancak yaptığım testleri ve düşüncelerimi yazacağım. SSD okuma yazma değerleri beklentimin çok üstünde çıktı 7.3GB okuma hızı/6.5 GB yazma hızı bulunmakta testi CrystalDiskMark ile yaptım. Ekran kartını henüz çok zorlamadım ancak Blender programında ortalama-iyi arasında bir performans veriyor. Photoshop, After Effects, Visual Studio community 2022 gibi programlarda performansı oldukça iyi. Hoparlör için konuşacak olursam ise bence bir laptopa göre kaliteli hoparlör kullanılmış. Ekranı 300nits parlaklık değerine sahip ilk başta alırken çekincelerimden biri buydu ancak genel araştırmalarımda bu fiyat bandındaki laptoplarda 250 nits ekran kullanılmaktaymış. Görüntüler gayet net birkaç ayar ile daha canlı hale getirilebiliyor(saturation, contrast, brightness ayarlarıyla oynadım bir miktar). İşlemci üzerinden render almaya çalıştığımda performansı gerçekten çok iyiydi. Klavye 3 bölüme ayrılmış her bölüme farklı renk ayarlanabiliyor veya Omen Hub'da birkaç aydınlatma seçeneği var. Gece aydınlatma göz almıyor benim açımdan ideal oldu. Henüz soğutucu alamadım direkt olarak stock halde kullanmaktayım laptop boşta 45 derece civarında oluyor. İşlem yaparken sıcaklığına bakmadım(rahatsız edecek kadar ısınmadı kasaya dokunduğumda). Birkaç oyun yükleyip denedikten sonra bu yazıyı yine güncellerim ve oyun performansı için düşüncelerimi yazarım.(Yazıyı önceki bilgisayarımdan yazdığım için Windows versionu 10 olarak gözüküyor site üzerinde)

Son düzenleme:
Hocam oyun performansını test ettiniz mi soğutma ve fan sesi ne kadar iyi görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim. Hafta sonu ya bu modeli ya da Tulpar T7 v25.1.2'yi alacağım çok kararsızım.
@realhateux

Son düzenleme:
Hocam oyun performansını test ettiniz mi soğutma ve fan sesi ne kadar iyi görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim. Hafta sonu ya bu modeli ya da Tulpar T7 v25.1.2'yi alacağım çok kararsızım.
@realhateux
Oyun performansını henüz Forza Horizon 4, Csgo, Rainbow6 gibi oyunlarla test ettim. Bana göre soğutma performansı oldukça iyi ancak fan sesi yüksek. Csde ekran kartı sıcaklığının 70i geötiğini görmedim işlemci ise 70 civarında dolaşıyor. Forza4te durum biraz daha farklı tabi işlemci 75 80 arasında dolaşabilyor. Ekran kartı ise 70-75 civarında dolanıyor. Ama dediğim gibi fan sesi yüksek. Laptop boştayken fan sesi yok ama oyun açtığınız anda ya da blender veya unreal engine gibi uygulamalarda yüksek ses oluyor. Soğutucu alamadım henüz 5 derece kadar etki edip az da olsa rahatlatır ancak test etmeden birşey diyemem. Monster serisi hakkında pek bilgim yok ama kendi adıma uzak durmayı tercih ettim. Şimdilik laptoptan memnunum tek kötülüğü fan sesi, o da problem değil laptop kendini iyi soğuttuğu sürece sesi problem etmem...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı