HP Omen 17 - CK2005NT almaya değer mi?

Bütçe
100.000
Acaba neden daha iyi? İlk defa bilgisayar alacağım ve donanım konusunda tecrübem olmadığı için merakımdan dolayı soruyorum. Tek çekirdek ya da çoklu çekirdek arasındaki farka da tam hakim değilim internetten araştırdığım kadarıyla bu sistemi buldum.

CPU ve soğutma olarak Omen'e göre daha güçlü. Çoklu çekirdek günümüzde artık daha önemli hele yaptığınız işler için. Bütün çekirdeklerin yük altında verdiği performans çoklu çekirdek oluyor, tekli çekirdek ise yuk altında 1 çekirdeğin verdi performansı oluyor en basit tabiri ile. Oyunlar eskiden tek çekirdek üzerinde çalışırdı fakat değişti günümüzde.

CPU ve soğutma olarak Omen'e göre daha güçlü. Çoklu çekirdek günümüzde artık daha önemli hele yaptığınız işler için. Bütün çekirdeklerin yük altında verdiği performans çoklu çekirdek oluyor, tekli çekirdek ise yuk altında 1 çekirdeğin verdi performansı oluyor en basit tabiri ile. Oyunlar eskiden tek çekirdek üzerinde çalışırdı fakat değişti günümüzde.

Acaba bu nasıl?

Acaba bu nasıl?

Yukarıda farkı açıkladım. CPU olarak Scar 17 daha güçlü. 17.3 inç ile 18 inç arasında bence pek fark yok, gözümle gördüm yan yana eğer boyut için sorduysanız. Güzel model ama önerim Scar 17 CPU kaynaklı. Testleri de attım.

Yukarıda farkı açıkladım. CPU olarak Scar 17 daha güçlü. 17.3 inç ile 18 inç arasında bence pek fark yok, gözümle gördüm yan yana eğer boyut için sorduysanız. Güzel model ama önerim Scar 17 CPU kaynaklı. Testleri de attım.

Bir de masaüstüne bu kadar yatırım yapılır ama dizüstüne gereksiz olur diyenler var. Ben yaşadığım sabit bir yer olmadığı için dizüstüne yöneldim ama gereksiz bir harcama yapmış da olmak istemiyorum bu yüzden çıkmazda hissediyorum kendimi ne yapmalıyım bilmiyorum. Sizin fikriniz nedir?

Bir de masaüstüne bu kadar yatırım yapılır ama dizüstüne gereksiz olur diyenler var. Ben yaşadığım sabit bir yer olmadığı için dizüstüne yöneldim ama gereksiz bir harcama yapmış da olmak istemiyorum bu yüzden çıkmazda hissediyorum kendimi ne yapmalıyım bilmiyorum. Sizin fikriniz nedir?

Kesinlike katılmıyorum, ben de sabit yaşamıyorum. Güç gerektiren işlemler ile uğraşıp sabit olamayan insanlar için üretilmiş cihaz bunlar. Bazı masaüstü savunuculari mobil bir hayat yaşamadığı için bu tür şeyler söylüyor. İller arası sırtımızda kasa taşıyacak halimiz yok. E güç lazım hızlı çıktı için. Sabit olsa bile bu CPU çoğu masaüstü CPU'yu rahatlıkla geçiyor. GPU için de pek açıklamaya gerek yok. Bu parayı verip yıllarca arkanıza bakmaya gerek olamayan bir cihaz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı