HP Omen 17-CM2003NT nasıldır?

HP'nin işlemcisi daha iyi. Ayrıca HP 17.3" ekrana sahip ve max çözünürlüğü 2560x1440. Ben kendimce Asus'a bir daha asla bulaşmam. Yine de kendi araştırmanızı yapmanızını öneririm. Benim Asus Rog Strix deneyimim kötüydü. Bu konuya daha hakim arkadaşlarda fikrini beyan ederse karar vermen daha kolay olur.

Genel anlamda çok beğendim HP'yi. Ama klavyesine alışmam zaman alacak gibi duruyor.

Evet, dün ulaştı elime. Nerede, nasıl, ne şekilde test yapabileceksem tarif ederseniz burada paylaşırım test sonuçlarını.

Çok fazla kullanma şansım olmadı, gelir gelmez 2TB SSD taktım. SSD yuvasının üzerinde bakır levha olması hoşuma gitti, ha bir de vidasını koymuşlar vida aratmadılar sağ olsunlar. 😄

Ekran çok canlı, yalnız ekranın altında, tam ortasında panelden ışık hüzmesi var biraz. Bir önceki ASUS laptopumda daha fazlaydı. Çok rahatsız etmedi beni açıkçası. ASUS'da yaşadığım LCD Flex kablo rezaletinden sonra umarım HP'de de böyle saçma bir şey yaşamam diye dua ediyorum. Ama malzeme olarak gerçekten kaliteli, sert plasikten yapmışlar. Ben beğendim.

Yalnız bu makineye 32 GB RAM gerekli gibi geldi bana. İleride Dual RAM alırım. İçinde 2X 8 GB Samsung RAM var. Şu an için iş görür diye düşünüyorum. Benim için tek ve büyük olumsuzluğu klavye tuş dizilimi. Numpad olmaması, sol tarafta gereksiz P'li combo tuşları olması garibime gitti. Bir de alt tarafı yukarı doğru sert bir şekilde yükseliyor, bilek kısmını acıtıyor. Altına panel soğutucu alıp, eğimli bir şekilde kullanmak gerek eğer benim gibi oturduğunuz yerden yüksekte kalıyorsa cihaz.

Bunun dışında başka sorunuz olursa dilim döndüğünce cevaplamaya çalışırım.
Hocam öncelikle hayırlı olsun. Asus'larda çok fazla coil whine şikayeti var, HP nasıl bu konuda sizin deneyimlerinize göre? Bir de sıcaklık, fan sesi gibi şeylerle ilgili deneyimlerinizi de paylaşabilir misiniz?

Hocam öncelikle hayırlı olsun. Asus'larda çok fazla coil whine şikayeti var, HP nasıl bu konuda sizin deneyimlerinize göre? Bir de sıcaklık, fan sesi gibi şeylerle ilgili deneyimlerinizi de paylaşabilir misiniz?
Teşekkür ederim.

Eski Asusumda coil whine şikayetim yoktu. Bunda da yok. Sadece güç adoptörüne kulağını yaslayınca hafif bir vınlama sesi geliyor. Ama dışarıdan hiçbir şekilde duymuyorsun. Onun dışında makinenin kendisi aşırı sessiz. Zaten mux switch ile hybrid modouna alınca film, internette dolaşma vs gibi şeylerde fanı duymuyorum bile. GPU'ya stres testi yaptığımda sıcaklık 75 dereceyi geçmedi. Fan da 3100 RPM'de çalıştı maksimum. Fan sesi duyulacak kadar artıyor. Zaten laptoplarda kullanılan fanların avucunuz içi kadar olduğunu düşününce ses gayet normal. Henüz AAA oyunlarını yükleyip, deneyimlemedim ama çok da üzeceğini düşünmüyorum. Elbette ısınacak ve hissedeceksiniz.

Genel olarak güzel cihaz ama klavyesi beni gerçekten çok zorluyor. 😄

Teşekkür ederim.

Eski Asusumda coil whine şikayetim yoktu. Bunda da yok. Sadece güç adoptörüne kulağını yaslayınca hafif bir vınlama sesi geliyor. Ama dışarıdan hiçbir şekilde duymuyorsun. Onun dışında makinenin kendisi aşırı sessiz. Zaten mux switch ile hybrid modouna alınca film, internette dolaşma vs gibi şeylerde fanı duymuyorum bile. GPU'ya stres testi yaptığımda sıcaklık 75 dereceyi geçmedi. Fan da 3100 RPM'de çalıştı maksimum. Fan sesi duyulacak kadar artıyor. Zaten laptoplarda kullanılan fanların avucunuz içi kadar olduğunu düşününce ses gayet normal. Henüz AAA oyunlarını yükleyip, deneyimlemedim ama çok da üzeceğini düşünmüyorum. Elbette ısınacak ve hissedeceksiniz.

Genel olarak güzel cihaz ama klavyesi beni gerçekten çok zorluyor. 😄
Cevap için teşekkürler bir de maximum bellek miktarı hakkında bir fikriniz var mı? Bazı yerlerde 64 gb olarak gördüm ama başka yerler 64 gb i9 modeller için, i7'lerinki 32 gb yazmış. O yüzden tam net bir bilgi bulamadım.

@BullyBasty hocam hayırlı olsun öncelikle. Cihazda bir tane mi depolama slotu bulunuyor, 2 TB SSD'yi kendi slotundaki SSD'yi çıkarıp mı taktınız yoksa 2. bir depolama slotu bulunuyor mu?

@BullyBasty hocam hayırlı olsun öncelikle. Cihazda bir tane mi depolama slotu bulunuyor, 2 TB SSD'yi kendi slotundaki SSD'yi çıkarıp mı taktınız yoksa 2. bir depolama slotu bulunuyor mu?
Eyvallah, daha iyileri sizin olur inşallah. Cihazda 2 adet SSD gen4 yuva bulunuyor. Totalde 3TB oldu cihaz. İç görüntüsünü de ekleyeyim buraya.

Dosya Ekleri

• IMG_0180.png
    IMG_0180.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 161

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı