Cihazı ihtiyacım olmadığı sürece pilde kullanmadım. Bu yüzden bahsettiğin mavi ekran sorunuyla karşılaşmadım. Prizde de mavi ekran sorunu yaşamadım.
Amazon'dan VP bilişim satıcısından aldım cihazı. Aynı satıcı farklı sitelerde de ürünü satıyordu ama ben Amazon olduğu için aldım. Yoksa N11, HB vb. yerlerde birkaç yüz TL daha ucuza bulabilirsin.
Touchpad'inde boşluk hissi var diyorlar. Benim bundan önceki laptopum da HP'ydi ve onunkine kıyasla bunun Touchpad'i daha tok hissettiriyor. Esas eskisinde boşluk hissi vardı. Bundaki yeterince sağlam.
Cihazı 13 şubat'tan beridir kullanıyorum. Oyun oynayacağım zaman altına 1 tane kitap atıyorum ki fanlar daha iyi hava çekebilsin diye. Normalde, zeminde düz duruyorken aşırı ısınıp hız kesmiyor. Ben daha serin çalışsın diye yapıyorum. Tavsiye ederim.
Performansı da yeterli geldi bana. 1440p 240 Hz ekranın keyfini çıkarabiliyorsun. Rekabetçi oyunlarda rahat 240 FPS veriyor cihaz. R6s hariç çünkü oyun bozuk direkt. Hikayeli oyunlarda da 120 FPS'ye kilitliyorum.
Cihazın kaba hali de tatmin edici. Sade, düz tasarımı göze hitap ediyor. Zaten tercih etmemdeki sebeplerden birisi buydu. Cihazın kasa dokusu fena değil, tek sorunu parmak izi tutuyor olması. Sadece klavyesini sevmedim. Hissi güzel ama laptop klavyesi sevmiyorum genel olarak. Arka ışığın da şiddeti az. Ancak gece kullanımda yeterli oluyor.