HP Omen 17 DB0015NT cihaz nasıldır?

Bütçe
65000
Teşekkür ederim. Size de şimdiden hayırlı olsun.

Rica ederim. W11 24H2 sürümünü kurdum. İlk başta kurarken hata aldım ama sonradan çözdüm. Eğer aynı sorunu yaşarsanız onunla ilgili konu açtım oradan bakabilirsiniz.
Tamamdır çok teşekkür ederim. Hayırlı olsun güle güle kullanın.

@NoFun4U Hocam merhabalar kusura bakmayın tekrardan rahatsız ediyorum. Cihazı 2-3 gündür kullanıyorum ama bir şey fark ettim OMEN Gaming Hub uygulamasında Performance Control bölümüne baktığımda boştayken fanların 2100-2300 RPM civarında çalıştığını gördüm ve biraz da ses oluyor günlük kullanımda. Oyuna girince 3000 RPM'leri görüp cihazdan çok fazla ses çıkıyor. Sizde de durum böyle mi, bendeki anormal bir durum mudur yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:

@NoFun4U hocam merhaba kusura bakmayın tekrardan rahatsız ediyorum. Cihazı 2-3 gündür kullanıyorum ama bir şey fark ettim Omen Gaming Hub uygulamasında performance Control bölümüne baktığımda boştayken fanların 2100-2300 RPM civarında çalıştığını gördüm ve biraz da ses oluyor günlük kullanımda. Oyuna girince 3000 RPM'leri görüp cihazdan çok fazla ses çıkıyor. Sizde de durum böyle mi, bendeki anormal bir durum mudur yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba öncelikle hayırlı olsun. Bende şöyle genelde boştayken 1900RPM bazen 1600RPM düşüyor veya hiç çalışmadığı bile oluyor. Oyunlarda ise daha önce dediğim gibi soğutucu kullandığım için genelde 2400-2700RPM civarı. Bazen anlık 3000RPM çıkıyor ama 10-15 saniye sonra dediğim değerler düşüyor ama sabit hiç 3000RPM üstü almadım. Bu sonuçları hangi oyunda aldınız ve GPU ve CPU sıcaklıklarınız kaç derece? Power mod da hangi ayarı kullanıyorsunuz?

@NoFun4U Hocam merhabalar kusura bakmayın tekrardan rahatsız ediyorum. Cihazı 2-3 gündür kullanıyorum ama bir şey fark ettim OMEN Gaming Hub uygulamasında Performance Control bölümüne baktığımda boştayken fanların 2100-2300 RPM civarında çalıştığını gördüm ve biraz da ses oluyor günlük kullanımda. Oyuna girince 3000 RPM'leri görüp cihazdan çok fazla ses çıkıyor. Sizde de durum böyle mi, bendeki anormal bir durum mudur yardımcı olursanız sevinirim.
Özel fan ayarı yaptım. Oyun oynayacağım zaman Performance Mode'a alıp fan ayarını Custom yapıyorum. Fan ayarı Auto'dayken en fazla 3200 RPM'ye çıktığını gördüm ama kendi yaptığım ayarda birkaç yük RPM daha üstünü görüyor ve cihaz daha serin çalışıyor oyunlarda. Soruna gelecek olursak anormal bir durum söz konusu değil. Cihaz normal modda boştayken veya düşük güç tüketimindeyken fanları durduruyor. Yük altında da yeterince hızlı ve gürültülü çalışıyor. Kısaca fanlar olması gerektiği gibi çalışıyor, sorun yok.

Merhaba öncelikle hayırlı olsun. Bende şöyle genelde boştayken 1900RPM bazen 1600RPM düşüyor veya hiç çalışmadığı bile oluyor. Oyunlarda ise daha önce dediğim gibi soğutucu kullandığım için genelde 2400-2700RPM civarı. Bazen anlık 3000RPM çıkıyor ama 10-15 saniye sonra dediğim değerler düşüyor ama sabit hiç 3000RPM üstü almadım. Bu sonuçları hangi oyunda aldınız ve GPU ve CPU sıcaklıklarınız kaç derece? Power mod da hangi ayarı kullanıyorsunuz?
Merhabalar. Bu sonuçları Red Dead Redemption 2 ve Cyberpunk 2077 oyunlarında aldım. CPU sıcaklıkları 65-80 derece, GPU sıcaklıkları ise 70-80 derece arasında değerler alıyor. Performance Control kısmından RPM'i düşürebiliyorum tabii ki ama oyunun performansını etkiliyor. 3000 RPM'de kullanınca da sanki çok ses çıkarıyormuş gibi hissediyorum belki de daha önce laptop kullanmadığım içindir. Gündelik kullanımda da sizin dediğiniz gibi kimi zaman 1600, 1900 RPM'ler arasında geziyor ancak bunu tamamen bilgisayar keyfi olarak yapıyor manuel olarak minimum 2100 RPM'e indirebiliyorum. Power Mode dediğiniz kısmı anlamadım Performance Control kısmından bahsediyorsanız genelde oyunlarda Performance kısmında kullanıyorum (maksimum 3100 RPM), Balanced kısmında kullanırsam da genelde 2600-2900 RPM arasında değişiklik gösteriyor.

Özel fan ayarı yaptım. Oyun oynayacağım zaman Performance Mode'a alıp fan ayarını Custom yapıyorum. Fan ayarı Auto'dayken en fazla 3200 RPM'ye çıktığını gördüm ama kendi yaptığım ayarda birkaç yük RPM daha üstünü görüyor ve cihaz daha serin çalışıyor oyunlarda. Soruna gelecek olursak anormal bir durum söz konusu değil. Cihaz normal modda boştayken veya düşük güç tüketimindeyken fanları durduruyor. Yük altında da yeterince hızlı ve gürültülü çalışıyor. Kısaca fanlar olması gerektiği gibi çalışıyor, sorun yok.
Fan ayarını nasıl custom yaptınız acaba? Oyun oynarken ses çıkmasında bir sorun yok evet çalımşası gerekiyor zaten ancak oyun oynamıyorken de sanki sesi olması gerekenden biraz fazla çıkıyor gibi hissediyorum (RPM 2000 civarlarındayken). Yukarda da dediğim gibi belki daha önce hiç laptop kullanmadığım için bana öyle geliyordur. Sadece cihazda bir sıkıntı olup olmadığını anlamak için sorgulamak istedim. Başınızı ağrıttıysam affola.

Merhaba. Bu sonuçları Red Dead Redemption 2 ve Cyberpunk 2077 oyunlarında aldım. CPU sıcaklıkları 65-80 derece, GPU sıcaklıkları ise 70-80 derece arasında değerler alıyor. Performance Control kısmından RPM'i düşürebiliyorum tabii ki ama oyunun performansını etkiliyor. 3000 RPM'de kullanınca da sanki çok ses çıkarıyormuş gibi hissediyorum belki de daha önce laptop kullanmadığım içindir. Gündelik kullanımda da sizin dediğiniz gibi kimi zaman 1600, 1900 RPM'ler arasında geziyor ancak bunu tamamen bilgisayar keyfi olarak yapıyor manuel olarak minimum 2100 RPM'e indirebiliyorum. Power mode dediğiniz kısmı anlamadım performance Control kısmından bahsediyorsanız genelde oyunlarda performance kısmında kullanıyorum (maksimum 3100 RPM), balanced kısmında kullanırsam da genelde 2600-2900 RPM arasında değişiklik gösteriyor.

Fan ayarını nasıl Custom yaptınız acaba? Oyun oynarken ses çıkmasında bir sorun yok evet çalımşası gerekiyor zaten ancak oyun oynamıyorken de sanki sesi olması gerekenden biraz fazla çıkıyor gibi hissediyorum (RPM 2000 civarlarındayken). Yukarıda da dediğim gibi belki daha önce hiç laptop kullanmadığım için bana öyle geliyordur. Sadece cihazda bir sıkıntı olup olmadığını anlamak için sorgulamak istedim. Başınızı ağrıttıysam affola.

Sıcaklık değerlerin normal. Belki aşırı ısınmadan kaynaklı o kadar açıyordur diyeceğim ama ondan değil. Dediğin gibi ilk laptop deneyimin olduğu için öyle geliyordur. 3000RPM biraz fazla geliyor ama en son 4500RPM çekin bilgisayarı 30 saniye filan dinleyin 3000RPM o kadar sesli olmadığını anlarsınız. Zaten Gaming laptopta biraz fan sesi olur normaldir sadece alışmanız lazım.

Fan ayarını nasıl custom yaptınız acaba? Oyun oynarken ses çıkmasında bir sorun yok evet çalımşası gerekiyor zaten ancak oyun oynamıyorken de sanki sesi olması gerekenden biraz fazla çıkıyor gibi hissediyorum (RPM 2000 civarlarındayken). Yukarda da dediğim gibi belki daha önce hiç laptop kullanmadığım için bana öyle geliyordur. Sadece cihazda bir sıkıntı olup olmadığını anlamak için sorgulamak istedim. Başınızı ağrıttıysam affola.
Oyuncu dizüstüsünde fanların gürültülü çalışması normaldir, zamanla alışırsın. Özel fan ayarını ise Performance Control sekmesinden yaptım. Oyun oynayacağım veya iş yapacağım zaman Manual ayarına çekiyorum, günlük kullanacağım zaman da Auto'ya.

1741505487376.png

@NoFun4U iyi günler rahatsız ediyorum, mahsuru yoksa size 4 sorum olacak. Ben hazirana doğru linkteki DB0019NT (https://www.hepsiburada.com/hp-omen...siyah-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV00006PXLII) modelini almayı planlıyorum. İlk sorum, DB0015NT ile bunun arasında ekranlar harici bir fark var mı? (15NT 240Hz'lik bir panel kullanırken 19NT 144Hz'lik bir panel kullanıyor satıcıların cevaplarına göre) Ayrıca eski laptopumu aileme vermeden önce 2. SSD'yi söküp buna takmak istiyorum ancak daha önce hiç HP laptopum olmadı ve garanti politikaları için baktığımda internette bana güven verebilecek bir kaynak bulamadım. Üçüncü olarak klişe olacak ama, memnun musunuz ve tavsiyeniz var mı? Son olarak laptopun altına soğutucu olarak bunu https://www.hepsiburada.com/throne-...kli-stand-yukseklik-kademesi-p-HBCV0000787J7Y düşünmüştüm siz ne dersiniz?

Son düzenleme:
@NoFun4U iyi günler rahatsız ediyorum, mahsuru yoksa size 4 sorum olacak. Ben hazirana doğru linkteki DB0019NT (https://www.hepsiburada.com/hp-omen...siyah-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV00006PXLII) modelini almayı planlıyorum. İlk sorum, DB0015NT ile bunun arasında ekranlar harici bir fark var mı? (15NT 240Hz'lik bir panel kullanırken 19NT 144Hz'lik bir panel kullanıyor satıcıların cevaplarına göre) ayrıca eski laptopumu aileme vermeden önce 2. SSD'yi söküp buna takmak istiyorum ancak daha önce hiç HP laptopum olmadı ve garanti politikaları için baktığımda internette bana güven verebilecek bir kaynak bulamadım. Üçüncü olarak klişe olacak ama, memnun musunuz ve tavsiyeniz var mı? Son olarak laptopun altına soğutucu olarak bunu https://www.hepsiburada.com/throne-...kli-stand-yukseklik-kademesi-p-HBCV0000787J7Y düşünmüştüm siz ne dersiniz?

İyi günler. Linkte attığınız bilgisayarla benim kullandığım bilgisayarın tek farkı DB0019NT modeli 144Hz FHD DB0015NT modeli 240Hz QHD. Başka farkı yok bildiğim kadarıyla.

2.sorunuza gelirsek cevabını bende bilmiyorum ek bir SSD takmadım o yüzden cevap veremem.

Bilgisayardan da memnunum. Kullandığım süre boyunca sorun yaşamadım. Zaten bu konuyada bilgisayar hakkında yorumumu yazdım.

Soğutucuya gelirsek bence o kadar para vermeye gerek yok hepsi hemen hemen aynı işi görüyor. https://www.hepsiburada.com/claw-s-...cu-siyah-9-17-boyut-destekli-pm-HBC00005IPFUS ben bu ürünü aldım ve işimi görüyor. Tabii karar yine sizin biraz araştırma yapın bütçenizde varsa kafanıza hangisi yatarsa onu alın.

İyi günler. Linkte attığınız bilgisayarla benim kullandığım bilgisayarın tek farkı DB0019NT modeli 144Hz FHD DB0015NT modeli 240Hz QHD. Başka farkı yok bildiğim kadarıyla.

2.sorunuza gelirsek cevabını bende bilmiyorum ek bir SSD takmadım o yüzden cevap veremem.

Bilgisayardan da memnunum. Kullandığım süre boyunca sorun yaşamadım. Zaten bu konuyada bilgisayar hakkında yorumumu yazdım.

Soğutucuya gelirsek bence o kadar para vermeye gerek yok hepsi hemen hemen aynı işi görüyor. https://www.hepsiburada.com/claw-s-...cu-siyah-9-17-boyut-destekli-pm-HBC00005IPFUS ben bu ürünü aldım ve işimi görüyor. Tabii karar yine sizin biraz araştırma yapın bütçenizde varsa kafanıza hangisi yatarsa onu alın.

Anladım. Bu ekran farkını soruyu yazarken tekrar baktığımda fark etmiştim, iyi oldu 15NT'yi sepetimde tutacağım, önerdiğiniz soğutucunun aynı ama farklı markalısını bende kullanıyorum şu anda bana pek randımanlı bir ürün olarak gelmedi ve bu süngerli soğutucuları için hem yorumlarda hem de forumda iyi konuşuyorlar ondan dolayı kafama yatmıştı. Cevaplar için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı