Anladım. Bu ekran farkını soruyu yazarken tekrar baktığımda fark etmiştim, iyi oldu 15NT'yi sepetimde tutacağım, önerdiğiniz soğutucunun aynı ama farklı markalısını bende kullanıyorum şu anda bana pek randımanlı bir ürün olarak gelmedi ve bu süngerli soğutucuları için hem yorumlarda hem de forumda iyi konuşuyorlar ondan dolayı kafama yatmıştı. Cevaplar için teşekkürler.
Evet kullanıyorum. Şuana kadar herhangi bir problem yaşamadım bundan sonra da yaşamam umarım. Ben genel olarak cihazdan memnunum. Eksi bir yanı yok sadece kasa kalitesi biraz daha iyi olabilirmiş ama o da ciddi bir sorun değil. Oyun performansı zaten mükemmel.Hocam cihazı kullanıyor musunuz ? Herhangi bir sorun yaşadınız mı ? Memnun musunuz ?
Evet kullanıyorum. Şuana kadar herhangi bir problem yaşamadım bundan sonra da yaşamam umarım. Ben genel olarak cihazdan memnunum. Eksi bir yanı yok sadece kasa kalitesi biraz daha iyi olabilirmiş ama o da ciddi bir sorun değil. Oyun performansı zaten mükemmel.
Merhaba hocam aynı bilgisayarın 1200p ekranlısını almayı düşünüyorum fakat bazı soru işaretleri var aklımda.Evet kullanıyorum. Şuana kadar herhangi bir problem yaşamadım bundan sonra da yaşamam umarım. Ben genel olarak cihazdan memnunum. Eksi bir yanı yok sadece kasa kalitesi biraz daha iyi olabilirmiş ama o da ciddi bir sorun değil. Oyun performansı zaten mükemmel.
Merhaba hocam aynı bilgisayarın 1200p ekranlısını almayı düşünüyorum fakat bazı soru işaretleri var aklımda.
Birincisi ve en önemlisi, Gigabyte Aorus 16X 9kg notebooku stuttering sebebiyle iade etmiştim en çekindiğim konu da bu. Siz takılma sorunu yaşıyor musunuz?
İkincisi cihazın limitleri, CPU watt limiti ne kadar acaba internette bulamadım ve oyunlarda CPU'nuz en fazla kaç watt çekiyor, CPU limitinden dolayı sorun yaşadınız mı?
Üçüncüsü, işlemci önbelleğinin çoğu Gaming notebooktan daha düşük (16 MB) olmasının negatif etkisini gördünüz mü?
Dördüncüsü, cihazın sizdeki modelini 3.500 TL daha fazla vererek alabilirim fakat ileride çıkacak bazı AAA oyunlarda bu bilgisayarın 2K ekranda maximum ayarlarda performansının istediğim gibi olmayacağından şüphelendiğim için 1200p 144Hz modeli almayı düşünüyorum. Siz bilgisayarınızı masaüstü çözünürlüğünde değil de 1200p çözünürlükte kullanarak oyun oynadığınızda herhangi bir sorunla karşılaştınız mı?
Beşincisi, cihaz altında stant olmadığında masada kullanarak oyun oynadığınızda 90 dereceleri geçiyor mu?
Hocam sizin vereceğiniz cevaplara göre yarın ROG'un bu modelini:
Ya da Omen'i alacağım, biraz uzun oldu fakat cevap verirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim.Asus ROG Strix G16 BMG614JVN315710 Notebook
Asus ROG Strix G16 BMG614JVN315710 Notebook detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
Hocam teşekkür ederim cevapladığınız için çok yardımcı oldunuz şu an OMEN daha yakın geliyor.Merhaba. 1200p versiyonu dediğiniz herhalde DB0019NT modeli. İlk sorunuza cevap vereyim öyle bir sorun hiç yaşamadım. Zaten özellik olarak neredeyse bütün oyunları oynatıyor. Sadece dün GTA 5 Enhanced indirdim bütün ayarları fulledim(yeni gelen ayarlarda dahil hepsi en full) sadece o zaman oyun da laglanma sorunu oluyor ama onda da zaten VRAM'ın %80-85 kullandığı için öyle sorun aldım. Bir düşük olan yüksek ayarlarda ise çok rahat 70-80FPS oynatıyor. Diğer oyunlarda zaten böyle bir şey yaşamadım.
İkinci soruna gelirsek aldığım yerde 115+25 watt yazıyor ama cihaz 120watt olması lazım. Oyunlarda ise kaç watt çektiğini bilmiyorum, nereden bakılacağınıda bilmiyorum. Benim için önemli olmadığı için araştırma gayretinde de bulunmadım.
Üçüncü sorunuza ise cevap veremem. Dediğiniz şeyin diğer bilgisayarlara göre ne kadar düşük olduğunu bilmiyorum. Ama benim için eksi bir özellik değil.
Dördüncü soruna şöyle cevap vereyim. Cihazı aldığımdan beri 2K 240Hz kullanıyorum bence performansı gayet iyi ve yeterli. Yukarıda söylediğim gibi GTA 5 de bile bütün ayarlar ultradayken (sadece bir ayar yüksek kalitede) oyun 2K 240Hz 70-80 FPS tertemiz oynatıyor.
Son soruna da cevap vereyim. Cihazı stant olmadan hiç kullanmadım. Ama tahminimce standsız 90 dereceleri ve üstünü de görür çünkü hava çıkış yerinin %90 aşağıda. Yandakilerin çok bir katkısı olmaz. O yüzden en azından stant olmasa bile altını yükseltecek bir şey kullanın yoksa fan normale göre daha fazla çalışır ve bu sefer sesi rahatsız eder. Yine GTA 5'ten örnek vereyim aynı ayarlarda kullandığım soğutucu en son seviyede cihazdaki fanlarda 3100-3300RPM çalışıyor ve sıcaklık değerleri 70-75 derece arası. Yani ilk başta dediğim gibi düz masaya koyarsanız o sıcaklıklara ulaşır ve geçer de.
Attığın ASUS ROG'la bu cihazın farkı bayağı çok. En önemli fark ekran kartı. İşlemcisi ROG'un daha iyi galiba ama yine de aralarında çok bir fark yok. Ekran farkı da var hem boyut olarak hem Hz olarak hem de görüntü kalitesi olarak. Bir de önemli mi bilmiyorum ama ROG'da NumLock yok.
Eğer ikisi arasında kaldıysanız ben olsam Omen'i alırdım ki zaten ilk baktığım sıralar bende ROG serisine baktım ama fiyat olarak beni aştı o yüzden Omen'e yöneldim ve cihazdan da memnunum. Tabii karar yine sizin.
Hocam teşekkür ederim cevapladığınız için çok yardımcı oldunuz şu an Omen daha yakın geliyor.
Hocam ikinci soruda siz sanırım GPU'nun (RTX 4070) limiti olarak anladınız, ben işlemcinin en fazla kaç watt çektiğini merak ediyorum fakat çok dert değil. MSI Afterburner'ın gösteriyor olması gerek.
Hocam sizden rica etsem müsait zamanınızda oynadığınız oyunları birkaç dakika 1920x1080p çözünürlükte (bir alt modelden sürekli yanlışlıkla 1200p olarak bahsetmişim 1080p olacak) oynayıp bana geri dönüş sağlayabilir misiniz?
Ben aynı ürünü stand olmadan kullanıyorum. Red Dead Redemption 2, Cyberpunk, F1 24, Rainbow Six Siege gibi oyunlarda vakit geçirdim ve 90 dereceyi sadece 1 kere gördüm sanırsam. 80 - 85'i görüyor ama.Merhaba hocam aynı bilgisayarın 1200p ekranlısını almayı düşünüyorum fakat bazı soru işaretleri var aklımda.
Birincisi ve en önemlisi, Gigabyte AORUS 16X 9KG notebooku stuttering sebebiyle iade etmiştim en çekindiğim konu da bu. Siz takılma sorunu yaşıyor musunuz?
İkincisi cihazın limitleri, CPU watt limiti ne kadar acaba internette bulamadım ve oyunlarda CPU'nuz en fazla kaç watt çekiyor, CPU limitinden dolayı sorun yaşadınız mı?
Üçüncüsü, işlemci önbelleğinin çoğu gaming notebooktan daha düşük (16 MB) olmasının negatif etkisini gördünüz mü?
Dördüncüsü, cihazın sizdeki modelini 3.500 TL daha fazla vererek alabilirim fakat ileride çıkacak bazı AAA oyunlarda bu bilgisayarın 2K ekranda maximum ayarlarda performansının istediğim gibi olmayacağından şüphelendiğim için 1200p 144Hz modeli almayı düşünüyorum. Siz bilgisayarınızı masaüstü çözünürlüğünde değil de 1200p çözünürlükte kullanarak oyun oynadığınızda herhangi bir sorunla karşılaştınız mı?
Beşincisi, cihaz altında stand olmadığında masada kullanarak oyun oynadığınızda 90 dereceleri geçiyor mu?
Hocam sizin vereceğiniz cevaplara göre yarın ROG'un bu modelini:
ya da OMEN'i alacağım, biraz uzun oldu fakat cevap verirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim.Asus ROG Strix G16 BMG614JVN315710 Notebook
Asus ROG Strix G16 BMG614JVN315710 Notebook detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
Hocam siz 2K ekranlı modeli mi kullanıyorsunuz 1080p ekranlı modeli mi, memnun musunuz?Ben aynı ürünü stand olmadan kullanıyorum. Red Dead Redemption 2, Cyberpunk, F1 24, Rainbow Six Siege gibi oyunlarda vakit geçirdim ve 90 dereceyi sadece 1 kere gördüm sanırsam. 80 - 85'i görüyor ama.