HP Omen 17 DB0015NT cihaz nasıldır?

Bütçe
65000
Hocam siz 2K ekranlı modeli mi kullanıyorsunuz 1080p ekranlı modeli mi, memnun musunuz?
Hocam kusura bakmayın siteye giremiyordum birkaç gündür mesajınızı şimdi görebildim. Ben 2k ekran modellisini kullanıyorum ve ekranında hiçbir sıkıntı görmedim, gayet güzel gözüküyor. Oyunların hepsini de 2k da oynadım. Performans anlamında bir sıkıntı yaşamadım. Tabii çok daha fazla FPS almak istiyorum derseniz 1080p de oynayabilirsiniz ancak 2k dayken cihazın verdiği FPS gayet yeterli.

Hocam 1080p ekranlısını satın aldım ve dün elime ulaştı. Bayram tatilinde buraya deneyimlerimi yazacağım henüz Windows bile kuramadım.

Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.
Teşekkür ederim.
Tüm deneyimlerimi yazıyorum.

HP OMEN 17 DB0019NT:

TEK PROBLEM, PİL:
Pil sağlığı %100 olan bilgisayarı pilde en fazla 15 dakika kullanabildim, pilde 10-15 dakika sonra mavi ekran veriyor. Ayrıca Omen Gaming Hub programında pil sağlığı için %60-80 gibi bir üst sınır koyamamak bence önemli bir eksik, yazılımı en dandik notebook olan GIGABYTE'lerdeki GCC yazılımında bile var bu özellik.

SICAKLIK:
Bilgisayar ısınmıyor. 1.5 saat boyunca Extreme ayarlarda Forza Horizon 5 oynuyorum ve hala buz gibi. Plastik zeminde kullanırken ya da kucakta kulanırken evet ısınıyor fakat şimdiye dek hiç elimi yakmadı. Bir arkadaşımız burada ısınıp kapanıyor 98-100 derece demişti fakat hiç bu durumu yaşamadım. Fan sesi de fazla çıkmıyor fakat kaç RPM çok dikkat etmedim açıkçası. Ama asla rahatsız etmedi. Bilgisayarın altında stand olarak Nillkin Bolster Plus kullanıyorum. Yapışkanlı küçük bir stand, sadece makinenin altını birkaç cm yükseltiyor ve hava deliklerini açmasına yarıyor.

PERFORMANS:
Bilgisayarın performansı beklediğim gibi hatta beklediğimden bir tık iyi diyebilirim. Windows 11 animasyonlarının kastığını yazanlar da vardı fakat öyle bir durumla da karşılaşmadım. Oyun performansı gayet iyi. Forza 5, GTA Trilogy ve Battlefield 1'de yapabileceğim en yüksek ayarlarda test ettim ve 60'tan aşağı FPS görmedim. Stuttering sorunu yok, sadece korsan indirdiğim (optimizasyonunu görmek için korsan indirdim) GTA IV'te çok kasmalar yaşadım fakat bunu da oyuna veriyorum.

KALİTE:
Panel kalitesi de beklediğimden iyi. 300 nit parlaklık yetersiz değil, ki odam gayet ışık alıyor. HP marka mutlaka ölü piksel ya da ışık sızması sorunu çıkarır dediler fakat bende olmadı. Kasa kalitesine gelecek olursak, sertleştirilmiş plastik. Özellikle kenarlarını kuvvetli buldum fakat klavye tuşlarının özellikle de WASD altındaki plastiğin biraz zayıf olduğunu düşünüyorum, o bölge beklediğimden fazla esniyor. Menteşeleri de sağlam. 17.3" ekranda bir şeyler izlemek oldukça keyifli fakat notebook çantası almanız gerekli. Bilgisayar biraz ağır, adaptörle beraber 4 kg civarı olsa gerek. Benim için sorun değil. Klavye RGB'si genelde beğenilmemiş fakat ışıksız ortamda gayet iyi iş gördüğü gibi sade tasarımı hoş olmuş.

YAZILIM:
OMEN Gaming Hub bence oldukça kullanışlı bir yazılım, kendi optimizer ve cleanerı hatta network boosterı bile var. Sadece pil sağlığı için sınırlama yapabilseydik daha iyi olurdu.

Bilgisayarı kesinlikle öneriyorum. Karşılaştığım bu pil sorunu için bakım zamanı geldiğinde teknik servise göndereceğim.

Pil sorununu düzeltmek için konuyu açan arkadaşın en başta dediği gibi NVIDIA Denetim Masası'ndan güç yönetim modunu maksimum performansa alırsan sorun düzeliyormuş sanırsam. Ben yaşamadım ama siz bu ayarı yapıp denerseniz belki düzelir. Ayrıca GTA IV zaten optimizasyon olarak pek başarılı olduğu söylenemez. Kaldı ki korsan indirmişsiniz korsan versiyonu daha da kötü. Tekrardan hayırlı olsun.

Bunu denedim ve şu anlık bir sorun yok görünüyor, pilde 30 dakika kadar kullandım

Omen 17 DB0015NT 240Hz modelinde maksimum kaç GB RAM ve kaç TB SSD takabiliyoruz? Bilen arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

Omen 17 DB0015NT 240Hz modelinde maksimum kaç GB RAM ve kaç TB SSD takabiliyoruz? Bilen arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

İnternette cevabı yok ama cihazda 2 tane RAM 1 tane SSD yuvası var ve cihaz size geldiğinde bütün yuvalar dolu geliyor. Maksimum kaç GB RAM ve kaç TB SSD desteklediğini öğrenmek istiyorsanız HP desteğe sorun. En doğru cevabı onlar verir.

Bende 144 Hz 1080p modelini satın aldım 2 hafta önce, 2 haftalık deneyimimi aktarayım bazı alacak arkadaşlar varsa bilinçlensin çünkü beklentiye göre bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Öncelikle ben ağırlıklı MOBA ve FPS oyunları oynayan biriyim ve bu niyetle alacak arkadaşlara kesinlikle tavsiye etmiyorum. Sebebini henüz bende tam çözememekle beraber birkaç yerde okuduğum ve edindiğim bilgiler şu şekildeydi. Ryzen 7 8845HS işlemci çekirdek performansı olarak gayet yeterli fakat L3 önbelleği 16MB ve bu değer, işlemci ağırlıklı rekabetçi oyunlar için yetersiz kalıyor anladığım kadarıyla. Birde işlemcide Watt kısıtlaması var bu da performansa etki ediyor anladığım kadarıyla. Sıcaklık olarak boşta 35 derecelerde olması bundan ötürü olabilir. Yükte ortalama 70-75 dereceleri geçmedi hiç. Gayet serin bir cihaz. Tabii ki kasma vs yaşatmıyor lakin 60-70 bin TL ödenen bir cihazda CS2 de ortalama 150-200 FPS, LoL'de ortalama 150-200 FPS keza Valorant aynı şekilde. Bana bu değerler çok düşük geldi. Ryzen 5 7500F RTX 4060'lı bir sistemim daha var onda neredeyse X2 daha fazla alıyorum bu değerleri. Tekrar söylüyorum bu sadece işlemci ağırlıklı oyunlar için söylediğim bir şey. Hikaye tabanlı ekran kartını daha çok kullanan oyunlarda muhakkak tatmin edecektir RTX 4070. Şunu da belirteyim laptopu elinize aldığınızda alt tabaka böyle hafif tıngırdıyor gibi bir his veriyor sanki bir şeyler yerine oturmamış da hafif hafif sallanıyor gibi. Muhtemelen touch paddeki boşluk hissi dedikleri olabilir çünkü orayı bastırdığımda o hissiyat kayboluyor. 2 haftadır hep pilde kullandım hiç mavi ekran vs gibi bir sıkıntı yaşamadım. Bunun dışında sade yakışıklı bir cihaz benim çok hoşuma gitti. Ama dediğim gibi beklentiye göre alınmalı. Bence CS LoL Valorant PUBG gibi oyunları oynayacak olan kişiler için çok tatmin edici değil. Bu yüzden iade etmeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:

Hocam merhaba nisandan bu yana epey bir zaman geçmiş cihazda herhangi bir sıkıntı var mı almayı düşünüyorum Victus'lardaki Hall sensöründen dolayı yaşanan sıkıntılar bu cihazda da var mı Hall sensörü ne tarafta acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…