HP Omen 17 oyun oynarken kapanıyor

wnhd

Hectopat
HP Omen laptop 17-CM2005NT i7-13700hx 16 GB RAM 1TB SS RTX 4060 modeline sahip olan bir arkadaşım CS2 oynarken bilgisayarının birden kapandığını söyledi. Tam kapanma da değil aslında fanlar çalışıyor klavye ışığı sönüyor. Açma tuşuna ilk basışta laptop açılmıyor. Sizce neden kaynaklanıyor olabilir? Videoyu ekledim. Bilgisayar sanırım uykuya giriyor çünkü açıldığında arka planda açık olan uygulamalar kapanmamış oluyor.kapanma anı

Son düzenleyen: Moderatör:

Omen soğutması iyi değil ama CS2'de de kapanacak kadar da olmaz ya, bence cihazın stok macununda sıkıntı olabilir. Profile attığınız o RAM sıcaklığı fenaymış ne kadar fark oldu hocam?

Omen soğutması iyi değil ama CS2'de de kapanacak kadar da olmaz ya, bence cihazın stok macununda sıkıntı olabilir. Profile attığınız o RAM sıcaklığı fenaymış ne kadar fark oldu hocam?
Doğru diyorsun CS2 de kapanacak kadar da değildir.

Minimum %10 gördüm ağır oyunda. Frametime yani tepki süresi stabilitesi daha iyi oldu. Zamanlamalarla da oynadım.

Bu arada RAM Throttle olmuyor sanırım bir sıkıntı yok.

Hp destek ile görüştük. Fanları oto yapıp performans modunu açtırdı. Ekran kartı 90 dereceye kadar çıktı ve pc kapandı yine 90 olunca. Temsilci format atılmasını söyledi. Aynı sorun devam ederse değişim yapılacağını söyledi.

İnanılmaz bir olay gerçekten. Bu sistemler soğumaz normalde diyordum demek ki sensörlerde yanıltıyorlarmış zaten.

Durum güncellemesi için yazıyorum. Servise gitti incelenme yapıldı ve arıza bulunmadığı söylendi Tek bir durumdan marka genellemesi yapmayı asla sevmem ama bu kadar fiyat verilen bir üründe sorunun arkasında durulmaması inanılmaz gerçekten. Müşteri temsilcisi arızayı kabul etmişti. Ancak arena bilgisayar bunu kabul etmemiş. Arkadaşlar ne yapmak lazım yasal yollarla hakkımızı aramalı mıyız? Daha doğrusu nasıl aramalıyız?

Yani nasıl bir kontrol sürecinden geçiyor bunu da anlamıyorum. Çok canımı sıktı bu durum. Normal kullanıcı yarım saat ortalama bir oyun oynarken bunu farkediyorken (sadece cs2 değil stick fight oynarken bile kapandı bilgisayar) teknik servis nasıl bir hata olmadığını söyler aklım almıyor.

Son düzenleme:
@wnhd merhaba,
Konuyu hortlatmış olacağım kusura bakmayın ancak aynı kapanma sorununu yaşıyorum tam olarak ne yaptınız? Kapanma sorununu çözebildiniz mi yoksa iade/değişim yoluyla mı sonuç almaya çalıştınız?

Servise göndermedim ama destekle konuşmuştum. Format falan at demişlerdi de işe yaramamıştı pek.
İlk aldığım dönemde FIFA oynarken kapanıyordu. Uzun zamandır oyun oynamıyorum dün CS oynarken kapandı birkaç kere.

Evet hocam, ikinci senesi dolmak üzere. Ancak ilk aldığım dönemlerde de bu şekilde sorun yaşamıştım. Termal macun yenileyeceğim, İstanbul da gidip alabileceğim bir yer bulamadım. Teknosa/MediaMarkt ikisine de gittim yok dediler. Mecburen sipariş verdim, o da hak getire, iki gündür kargoya bile vermediler.

6 ayı geçti mi peki laptopu alalı?

Alıntılamayı unutmuşum, şu ikisini aldım. Sıvı metal de aldım, onu uygularım belki emin olamadım riskli olduğu belirtilmiş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…