HP Omen AN005NT Alınır mı?

Çözüm
Ürünü kullananları bir araştır. Isı değerleri falan her şey yerinde ise. Bir kronik sıkıntısı yoksa, o fiyat için bana kalırsa alınası en yüksek cihazlardan biri. Hem depolama geniş, bellek geniş, ekran büyük, Windows dahil, IPS ekranı var... Var da var kısacası. 5000 TL fiyatlarında da mecbur GTX 1050 Ti olacak zaten ekran kartı da. Bence gayet iyi.
Siz bilirsiniz, ben zamanında düşündüm araştırdım tercihimi OMEN'den yana kullandım. Benim için performans kadar tasarım da önemliydi. Şanslıydım ki, Vatan Bilgisayar'da kalan son kutuyu satın aldım ve hiçbir arıza, sorun v.s. ile karşılaşmadım. 17.3" Düşünüyorsanız kesinlikle OMEN tavsiye ederim.

15 inç olsa..?

Ya da LENOVO Y520 hakkında malumatınız var mı..?

15 inç olsa..?

Ya da LENOVO Y520 hakkında malumatınız var mı..?
Lenovo Y520 bildiğim kadarı ile YouTube'da donanımarşivi kanalında incelendi. İncelemesinde CPU ve GPU sıcaklık değerleri başarılı görünüyordu ve 70-75 dereceyi geçmiyordu.

OMEN'in 15.6"'lik modelini kullanıyorum. Boşta GPU 0, CPU 40-50 derecelerde çalışıyor. Orta ve yüksek ayarlarda CPU 70-80, GPU 60-70 derecelerde çalışıyor. Ama çok yüksek ayarlarda CPU 80-90, GPU 70-75 derecelerde çalışıyor. Ama söylemeliyim bu değerler biraz abartılmış değerler, mesela ultrada NFS Rivals oynadım ve CPU ve GPU 50-60 derecelerde çalıştı. BF1 ultrada GPU 75 , CPU 80-90 derecelerde çalıştı. GTAV very highta GPU 75, CPU 80-90 derecelerde çalıştı. Anlık olarak CPU'nun 90 dereceyi geçtiği oldu. Ama aynı şekilde 80 derecenin altına indiği de oldu. Ayarları bir tık düşürürseniz sıcaklık 10-15 derece düşüyor.

Testlerimde V-Sync'te açıktı. Çünkü bana göre 60 Hz panelde veya ekranda 90-120-240 FPS almak mantıksızdı. Yukarıdaki verdiğim sıcaklık değerleri uzun zaman önce gözlemlediğim ve hatırladığım değerlerdir. Yanlış hatırlama ihtimalim de vardır. Ve başka insanlar benim gözlemlerimden daha düşük veya daha yüksek sıcaklıklar da gözlemleyebilirler. Bilemem. Keşke zamanında Technopat adam gibi bir incelemesini yapsaydı. Çünkü piyasada adam gibi incelenmeyen tek OMEN kaldı.

Soğutma sistemi bulunduğu ortamdan çok etkileniyor. Bilgisayar doğru şekilde konumlandırılmadığında bu sıcaklıklar da değişiyor. Ayrıca çok yüklendiğinde CPU arada çok kısa sürelerde anlık olarak 90-95 derece arasına çıkıyor.

Şuana kadar ki gözlemimde hiçbir sıcaklıkta performans sorunu ve düşüklüğü görmedim. Performansta sorunu yok. Aksine cihaz çok sessiz çalışıyor. Fan ayarlarını ise bilgisayar otomatik olarak kendi kontrol ediyor. Ve bana kalırsa sessiz olması için sıcaklıklardan biraz taviz verilmiş. Çünkü diğer modellerdeki gibi iki fana ve üç adet bakır soğutma borusuna sahip bir soğutma sistemi var.

17.3" Olan modeli ise fan boyutu daha büyük olduğu için hiç ısınmıyormuş. Ve CPU, GPU 70-75 derecelerde çalışıyormuş. Malesef muş diyorum çünkü görmedim DH'de okudum.

Yani OMEN modellerinin bazı insanlar ısındığını söylesede ben tam olarak ısındığını söyleyemem...

Omen modelini kullanıyorum, ısındığını görmedim şahsen. En fazla 76 dereceyi gördü. GTX 1050 li modeli kullanıyorum, bence gayet iyi bana göre. İlk defa HP marka kullandım, ısınma sorunu diye herkesin kafasında bir korku vardı ama adamlar cahil değil ki, senelerdir olan dedikoduyu bu laptoplarda da malzeme yapsın, ısınmıyor kardeşim, çokta güzel oynuyorum. Ben burda övmek, artı ürünü alıp memnun kaldığım için insanlarda yararlansın diye yazıyorum. Çok güzel bir gaming laptop, aşık olursunuz benden demesi.

Omen modelini kullanıyorum, ısındığını görmedim şahsen. En fazla 76 dereceyi gördü. GTX 1050 li modeli kullanıyorum, bence gayet iyi bana göre. İlk defa HP marka kullandım, ısınma sorunu diye herkesin kafasında bir korku vardı ama adamlar cahil değil ki, senelerdir olan dedikoduyu bu laptoplarda da malzeme yapsın, ısınmıyor kardeşim, çokta güzel oynuyorum. Ben burda övmek, artı ürünü alıp memnun kaldığım için insanlarda yararlansın diye yazıyorum. Çok güzel bir gaming laptop, aşık olursunuz benden demesi.
15.6" olan modeli mi kullanıyorsunuz?

Bi sn tam hatırlamıyorum, hangisi olduğunu şuan unuttum. Açıp bakayım, PUBG de oynarken.
Peki 76 dereceyi geçmeyen hangi sıcaklık CPU mu, GPU mu yoksa ikiside mi?

Ve bir de neyde test ettiniz?
Evet şuan baktım ve CPU 70-75 derece, GPU 60-65 derece. Event moduna girdim, insanların çok olduğu yere atladım, bu değerleri gösterdi.

Son düzenleme:
GTX 1050 ekran kartı var, 1050 Ti olsa çok daha güzel olurdu, ama bu bile bana çok güzel. Şimdi ayarlara gelecek olursak ; Kenar Yumuşatma yüksek, Rötuş çok düşük, Gölge çok düşük, Doku ultra, Efektler çok düşük, Yeşillik düşük, Görüş uzaklığı çok düşük.

GTX 1050 ekran kartı var, 1050 Ti olsa çok daha güzel olurdu, ama bu bile bana çok güzel. Şimdi ayarlara gelecek olursak ; Kenar Yumuşatma yüksek, Rötuş çok düşük, Gölge çok düşük, Doku ultra, Efektler çok düşük, Yeşillik düşük, Görüş uzaklığı çok düşük.
Ben testlerimde en yüksek ayarlarda hep CPU 80-90 ve GPU 70-75 dereceleri gördüm. Onun dışında ayarları kıstığımda sizin gibi 60-70 derecelerde çalışıyor.

Bir de en yüksek ayarlarda veya yüksek ayarlarda test edip FPS ve sıcaklık değerlerini ve V-Sync açık kapalı aradaki farkları filan incelerseniz, tam olarak performansını değerlendirebiliriz. Bende yapardım aslında ama şuan hiç oyun kurulu değil bilgisayarımda ve final sınavlarım var bu hafta...

Bilgilendirdiğiniz içinde çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı