HP Omen çok ısınıyor

orhunkutay

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
2 3 gün önce HP Omen serisi bir laptop aldım eskiden HP'lerin ısındığını duyardım ama çözmüşlerdir diye düşünüyordum ancak laptop durduğu yerde ısınıyor. Sadece arka planda Steam'de oyun iniyor ve işlemci 60 derece ile 80 derece arasında çalışıyor. Tamam hava sıcak laptop da ısınır ama gereksiz fazla geldi. İade mi etsem diye düşünüyorum çünkü bir de oyun oynasam yanacak herhalde cihaz. Ya da bir çözümü var mı varsa denemek istiyorum. Ekran görüntüleri atıyorum.
Not 1: Görselde ballanced modda olduğunu da görüyorsunuz ekran kartı normal görünüyor ancak CPU bir tuhaf şekilde ısınıyor.
Not 2: Fotoğraflara bir yorum ekledim arkadaş ısınma sorunu olmadığını söylemiş acaba ben mi ayarlarda bir hata yapıyorum yoksa cihazda mı bir sorun var?
Not 3: 95 dereceyi gördü masaüstünde arka planda da bir işlem yapmıyorum Steam'ı kapattım 77'lerde seyrediyor yanda Lenovo Gaming 3 var gayet serin ve sessiz çalışıyor. Sanırım fanı bile dönmüyor.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

yorum.jpg

4.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam fan ayarları nedir monsterde felan fan hızını ayarlama var sizdede varsa belki düşük hızda kalmıştır.
Bide hocam denetim masasına girip ss atarmısınız?

Hocam fan ayarları nedir Monster'de falan fan hızını ayarlama var sizde de varsa belki düşük hızda kalmıştır.
Bir de hocam Denetim Masası'na girip SS atar mısınız?

Fanlar düşükte değil hatta az önce oyun testi yaptım bayağı uçak gibi çalışıyor the forrest da 101 dereceyi Valheim de 97 dereceyi gördü bayağı fazla ya denetim masasında nerenin SS i atim güç seçenekleri mi?
Gitti gidiyor u aradım bu ürün cayma hakkı kapsamına girmiyormuş servis raporu istiyorlar.
Sıcaklık değerleri normalleşti gibi oyunda 85 derece civarı geziyor anlamadım şimdi de Core boots u falan kapatayım diyorum ancak BIOS da Advanced kısmı yok undervolt mu yapmam lazım?

Dosya Ekleri

• IMG_20210814_091434.jpg
    IMG_20210814_091434.jpg
    61,1 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG_20210814_090910.jpg
    IMG_20210814_090910.jpg
    126,6 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı