HP Omen laptoplar iyi mi?

Soul Exploiter

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar oyun oynamak için laptop almayı düşünüyorum fakat arasında kaldıklarım oldu. HP Omen 15-EK0002NT Intel Core i7 10750H 16GB 1TB SSD Fiyatı bu laptop bana oldukça uygun göründü fakat HP'nin hiçbir ürününü daha önce kullanmadım ve nasıldır bilemiyorum.
1.HP Omen iyi midir? Soğutma sistemi nasıldır?
2.RTX 2070 laptopta bigisayar kadar performans verir mi? Vermez ise ne kadar verir?
3.son olarak da önerebileceğiniz başka bir laptop var mıdır?

Son düzenleme:
Peki bu bilgisayardaki 2070 masaüstündeki gibi performans verebilir mi? 2060 kadar performans verse bile yeterli bir bilgin var mı bu konuda.
Tabii ki verir. İkisi de aynı karttır sadece biri laptop içindir biri desktop. Sadece soğutma açısından laptop biraz daha alt seviye kalır. Bu arada bilgisayar fiyatına göre kaliteli, HP Omen laptoplar kalitelidir.

Tabii ki verir. İkisi de aynı karttır sadece biri laptop içindir biri desktop. Sadece soğutma açısından laptop biraz daha alt seviye kalır. Bu arada bilgisayar fiyatına göre kaliteli, HP Omen laptoplar kalitelidir.

Benim bildiğim laptoplardaki işlemciler fazla güç tüketimi ve ısınmadan dolayı performanstan kısılıyor bu durum bunda mevcut mudur bilemiyorum bunu sormak istemiştim cevabınızı yanlış anladıysam kusura bakmayın.

@Soul Exploiter

Ekran kartı Max-Q olduğundan diğer mobil 2070'lere göre de daha performansı düşük.

1660Ti ile 2060 arası bir şey olacaktır tahminimce.

HP laptoplar genelde ısınsa da model hakkında bir bilgim yok.
Yok öyle bir şey. Aynı değiller.

Laptop kartları downgrade edilerek yapılan kartlardır, performansları da masaüstüne göre oldukça düşüktür, zaten "M" olarak geçerler.

Max-Q'lar var birde, onlar daha da kötü.

Olay sadece soğutma değil.

@Soul Exploiter

Ekran kartı Max-Q olduğundan diğer mobil 2070'lere göre de daha performansı düşük.

1660 Ti ile 2060 arası bir şey olacaktır tahminimce.

HP laptoplar genelde ısınsa da model hakkında bir bilgim yok.

Yok öyle bir şey. Aynı değiller.

Laptop kartları downgrade edilerek yapılan kartlardır, performansları da masaüstüme göre oldukça düşüktür, zaten "m" olarak geçerler.

Max-Q'lar var bir de, onlar daha da kötü.

Olay sadece soğutma değil.

Peki performans olarak ne kadar farkeder? Bir 2060 performansı verebilir mi?

Laptop ekran kartlarının çektikleri güç çok farklı olduğu için masaüstüyle direk karşılaştırılamıyor. Bu neslin (tam güç) Mobile 2070'leri masaüstü 2060'lara aşağı yukarı denk oluyor. Ama attığınız Omen'de 2070 Max-Q modeli var yani biraz daha altta kalır. 2060'ın da laptop ve masaüstü arasındaki farklarını görmek istiyorsanız şu videoyu izlemenizi tavsiye ederim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Omen'lerin kasalarının çok esnek olduğunu söylüyorlar. İnternette biraz bakarsan videoları ve yazıları görebilirsin.
Omen'in 2060'lı modellerinde 2060 masaüstü donanımıyla yakın diye biliyorum ancak 2070'li modelleri 2070 Max Q oluyor. Buna dikkat et. Şahsen 2070 Max Q ile 2060 modelleri arasındaki fiyat farkına değmeyeceğini düşünüyorum. i7 10750H ve RTX 2060 olan modeline daha sıcak bakıyorum ben.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı