HP Omen Max 16 (RTX 5090) vs ASUS ROG Zephyrus G16 (RTX 5080 )

Az önce sipariş verdim bakalım. 177 bin TL 9 taksit, Hepsiburada'dan.

5090 icin HP modeli alınmaz 5080 oyunlarda gayet yeterli 5090 iş için. ASUS Zephyrus hem kasa kalitesi hem soğutma olarak daha iyi üstelik hafif. Neyse almışsınız artık güle gule kullanin.

ben 160k da almıştım. sıcaklık oyunda ayar yapmazsan fazla oluyor ben işlemciyi 40 w a sabitledim şuan tlous 2 de 80 derecede seyrediyor bence 40 w iyi gibi. yoksa 95 leri buluyor yeri gelince
Timespy testi ve steel nomad yapma şansınız var mı acaba?

5090 icin HP modeli alınmaz 5080 oyunlarda gayet yeterli 5090 iş için. ASUS Zephyrus hem kasa kalitesi hem soğutma olarak daha iyi üstelik hafif. Neyse almışsınız artık güle gule kullanin.
Hocam ince kasa olduğu için daha iyi değil soğutmada maalesef, kendi kendine anca yeten bir soğutması var.

Merhaba omen max 16’nın bu donanım kategorisinde (AH0001NT) iki alt modeli var biri IPS ekranlı ve daha düşük fiyatlı olan B92QNEA modeli diğeri Oled ekranlı B8SK8EA modeli. Alırken dikkat edin

Buralara kadar çıkmışken az daha biriktirin Asus rog strix scar 18 veya msi raider 18 alın geçin. Kafanız rahat olsun.

İkisi de değil. Legion 7 pro rtx 5080 çok daha mantıklı.
Kullanıcısı olarak ve 5080 Asus Scar Strix 16'yı iade etmiş birisi olarak katılıyorum. Çok daha stabil çalışıyor.

Buralara kadar çıkmışken az daha biriktirin Asus rog strix scar 18 veya msi raider 18 alın geçin. Kafanız rahat olsun.
18 inç ekran istemiyorum ,taşıması çok zor olacaktır

Merhaba omen max 16’nın bu donanım kategorisinde (AH0001NT) iki alt modeli var biri IPS ekranlı ve daha düşük fiyatlı olan B92QNEA modeli diğeri Oled ekranlı B8SK8EA modeli. Alırken dikkat edin
evet ben oled ekran sipariş verdim ,çarşamba günü teslim edilecek gözüküyor bakalım

ben 160k da almıştım. sıcaklık oyunda ayar yapmazsan fazla oluyor ben işlemciyi 40 w a sabitledim şuan tlous 2 de 80 derecede seyrediyor bence 40 w iyi gibi. yoksa 95 leri buluyor yeri gelince
hocam çok iyi almışsınız 160 a ,oled ekran olan modeli mi ? hangi siteden aldınız ?

Son düzenleme:
evet hocaam oledli versiyonu aldım , 2 tb da ssd ile yükselttim, net 4-5 sene gider sanırım. ben ilk çıktığında aldım hepsiburadada indirime denk getirip

Dostlar ben cihazı ne yazık ki iade etmek zorunda kaldım. Sebebi çok saçma gelebilir ama ben klavyeye bakmadan hızlı yazan birisiyim ve Türkçe Q klavye layout u benim için önemli. Laptop dizayn, kozmetik, görünüş vs her anlamda benim için 10 numaraydı. Ancak virgül tuşu Enter tuşunun üzerinde konumlanmıştı. Biraz alışabilir miyim diye denedim ama ne yazık ki başaramadım. İadeyi yaptım.

Kendime başka bir laptop bakacağım mecburen. Legion'lardaki kabloların yandan takılmasını sevmiyorum ama bakalım. Belki Lenovo'nun 2025 modeli olan Yoga Aura modelini alabilirim. 5070 ekran kartı olacak ama ince bir tasarım ve Oled. Taşıması da kolay. Çıksın Haziran'da ilk onu inceleyeceğim.

Birkaç gün önce şuna karar verdim. Evde 5090 RTX'li bir Desktop PC olmasaydı bir oyuncu laptopu belki almak isterdim yine ama genel olarak dışarıda çalışmak için güçlü bir laptop arayışındaydım. Her ne kadar performans ve görüntüleri mükemmel olsa da taşıma ve dışarıda bir yerlere götürüp çalışmak için uygun değil bu cihazlar bunu anladım.

Ama bence ne olursa olsun bu saatten sonra OLED olmayan bir laptop almayı düşünmüyorum. Biraz da portların konumu da güzel olursa tadından yenmez.

oledi tadan başka ekran almaz. iadeniz için tabi bişi diyemem alışkanlıklar vs ama laptop güzel laptop bence. uzun kullanım yapmadan birşey diyemem. belki 6 ay 1 sene sonra bir sıkıntı yapar ya da yapmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…