Dostlar merhaba HP Omen15 laptopum var, RTX3060 ve i7-10870h işlemci var. laptopta fakat oyun oynarken kanser oluyorum çünkü bir anda 200 300 FPS'lerden 60-70'lere düşüyor. Benchmark testi yaptım ve sonuçlar aşağıdaki gibi, laptopu yeni aldım ve aldığımdan beri sorun yaşıyorum bu konuda, garantiye gönderemiyorum öğrenci olduğum için ihtiyacım var laptopa. Yardımcı olabilecek biri varsa eğer ellerinden öperim gerçekten. Şimdiden teşekkürler.
RTX3060.
i7-10870h
16 GB RAM.
500GB SSD.
"NVIDIA Denetim Masası(NVIDIA Control panel olarak da yazabilir) - 3D ayarların yönetilmesi - önceden oluşturulmuş sanal gerçeklik kareleri"nin karşısındaki değer 1 mi? Eğer değilse 1 yap. Ayrıca örnek olması açısından şu fotoğraftaki kısma gelip tek tek oyunların güç seçenekleri yüksek performansta mı onu da kontrol edebilirsin.
Bunlar dışında aklıma başka çözüm gelmiyor maalesef. Oyundaki grafik ayarlarını, en azından bazılarını, bir kademe düşürüp yine FPS'yi sabitlemeyi deneyebilrisin. Laptopların genel sorunu sıcaklık. Kime ne zaman denk geleceği belli olmuyor bu sorunun. Hazır tatildeyken servise götürürsen termal bakım ve temizlik yapabilirler. Belki etkisi olur.
En basit oyunu bile pc zorlanmasın diye low ayarlarda oynuyorum fakat aynı problem. NVDIA ayarlarını hep yaparım zaten klasik unlost ayarları . Teşekkürler yardımın için sorun çözülmedi ancak düşünmen yeter kral.
En basit oyunu bile pc zorlanmasın diye low ayarlarda oynuyorum fakat aynı problem. NVDIA ayarlarını hep yaparım zaten klasik unlost ayarları . Teşekkürler yardımın için sorun çözülmedi ancak düşünmen yeter kral.
Hocam windows ayarlardan zaten arkaplan uygulamalarını kapatıyorum ayrıca, görev yöneticisini sürekli kontrol ederim orda bi microsoft edge vs. gördüğüm anda kapatıyorum, sadece driverlar açık kalıyor arkada onun dışında oyun oynuyorsam eğer discord steam başka bir şey yok ancak neden boşta %20 anlamadım. Teşekkürler bilgilendirme için.
Hocam windows ayarlardan zaten arkaplan uygulamalarını kapatıyorum ayrıca, görev yöneticisini sürekli kontrol ederim orda bi microsoft edge vs. gördüğüm anda kapatıyorum, sadece driverlar açık kalıyor arkada onun dışında oyun oynuyorsam eğer discord steam başka bir şey yok ancak neden boşta %20 anlamadım. Teşekkürler bilgilendirme için.
Eğer testi yaparken başka herhangi bir şey açık tutmadıysanız CPU arka plan kullanımı yüksek gerçekten. Neyin bu kadar CPU kullandığını kontrol edin derim ama hala garantiye göndermeniz taraftarıyım.
Hangi ayardan bahsediyorsuın? OmenHub'dan oyuna girince fanları MAX seçeneğine alıyoruım. Ayrıca orada balance veye performans modu var fan ayarlarında. Balance seçtiğiniz zaman daha tasarruflu fps düşük oluyor biraz ve sorun olmuyor ancak performans'a aldığımda ise normal olarak ısınıyor normalde 80-85 arası olan cpu ısı değeri performansta 90 derece oluyor ve aniden 40fpse düşüyor kendini koruyor işlemci bu yüzden performans moduna alamıyorum. GamingHub'ta graphics switcher sekmesinden discrete seçili daha iyi performans için diğerinde fps çok düşüyor çünkü.