HP Pavilion 15 AY103NT laptop işlemci ısınma sorunu

LightSelami

Kilopat
Daha fazla  
HP Pavilion 15 AY103NT model laptopun işlemcisi oyunlarda 90-95 dereceye kadar çıkıp FPS düşmesi yaşatıyor. Ekran kartı sıcaklığı genelde 80 derece sabit. Fanını temizleyip yağladım. İşlemci ve ekran kartı macununu değiştirdim.

BIOS ve ekran kartı driver güncel.

Özellikler:
Intel i7 7500U işlemci.
R7 M440 (En son sürücüye güncelleyince M340 olarak gözüküyor.)
8 GB DDR4 2133MHz RAM.
1TB Toshiba harddisk.
120GB Pioneer SSD (DVD'yi söküp aparatla taktım.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Malesef HP Pavilion 15 serisinde kronik bir ısınma sorunu mevcut. Eski bir Pavilion 15 kullanıcısı olarak bunun çözümünü bulamadım. Ek soğutucu kullanmama rağmen ısıyı en az 90 derecelere düşürebilmiştim ardından fan arızası yapınca iade ettim. 90 dereceyi geçmediği sürece ciddi bir sorun olacak düşünmenize gerek yok. Deneyebileceğiniz çözüm önerileri:
1- Güzel bir notebook soğutucusu almak.
2- Bilgisayarın hava girişlerinin önünü olabildiğince açık tutmak.
3- Düzenli olarak (kullanıma bağlı olarak ortalama 6 ayda bir) termal macun değiştirmek

Bunlar çözüm sağlamaz ise Intel® Extreme Tuning Utility programı ile undervolt işlemi uygularsanız garanti çözüme kavuşursunuz. Undervolt işlemlerini sabırlı ve dikkatli bir şekilde yapmalısınız. Şimdiden kolay gelsin, umarım faydalı olmuştur.

Malesef HP Pavilion 15 serisinde kronik bir ısınma sorunu mevcut. Eski bir Pavilion 15 kullanıcısı olarak bunun çözümünü bulamadım. Ek soğutucu kullanmama rağmen ısıyı en az 90 derecelere düşürebilmiştim ardından fan arızası yapınca iade ettim. 90 dereceyi geçmediği sürece ciddi bir sorun olacak düşünmenize gerek yok. Deneyebileceğiniz çözüm önerileri:
1- Güzel bir notebook soğutucusu almak.
2- Bilgisayarın hava girişlerinin önünü olabildiğince açık tutmak.
3- Düzenli olarak (kullanıma bağlı olarak ortalama 6 ayda bir) termal macun değiştirmek.

Bunlar çözüm sağlamaz ise Intel® Extreme tuning Utility programı ile undervolt işlemi uygularsanız garanti çözüme kavuşursunuz. Undervolt işlemlerini sabırlı ve dikkatli bir şekilde yapmalısınız. Şimdiden kolay gelsin, umarım faydalı olmuştur.

Undervolt'a kadar her şeyi yaptim. 5 derece falan fark oluyor sorun isinmasi degil, isinip FPS drobu yapmasi. Anlik donmalar yasaniyor.

Undervolt'a kadar her şeyi yaptim. 5 derece falan fark oluyor sorun isinmasi degil, isinip FPS drobu yapmasi. Anlik donmalar yasaniyor.
O zaman undervolt dene -100mv'den başla azaltmaya artından sabırlı bir şekilde -5'er azaltarak her azalttıgında işlemciyi stress testine tabi tut. Mavi ekran verene kadar devam et. Ör. -150'de mavi ekran verdiyse -140'a sabitle ayarı. Minimum 5-10 derece bir kazanç sağlayacaktır. Performansta çok bir eksiklik yaşatmayacaktır.

O zaman undervolt dene -100MV'den başla azaltmaya artından sabırlı bir şekilde -5'er azaltarak her azalttıgında işlemciyi stress testine tabii tut. Mavi ekran verene kadar devam et. Ör. -150'de mavi ekran verdiyse -140'a sabitle ayarı. Minimum 5-10 derece bir kazanç sağlayacaktır. Performansta çok bir eksiklik yaşatmayacaktır.

Hocam ekstra laptopa soğutucu falan bağladığımda voltaj az olduğundan sıkıntı olmasın?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı