HP Pavilion 15-CB009NT yükseltme

mustafaaliktrc

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben notebookuma yükseltme yapacağım. Konu hakkında az bilgim var, bu yüzden sizlerden yardım istiyorum.

Sahip olduğum notebookun linki:

Linkte bulunan PC'den farklı olarak bende olanlar, 16 GB RAM yerine 8 bulunuyor.

Yükseltme ve değişim yapmak istediğim bölümler;
  • 1 TB HDD yerine 500 GB Samsung EVO 870 SSD.
  • 256 GB olan M.2 SSD'nin yerine Samsung EVO NVMe M.2 256'lık takmak istiyorum. Sadece oyun ve günlük amaçla kullanacağım. Sizce NVMe gerekli mi? NVMe destekleyip desteklemediğini bilmiyorum. HP de bilgi vermiyor, aradım...
  • 4+4 olan toplam 8 GB'lık RAM'i 16'ya yükseltmek istiyorum. (Burada da MHz olayları varmış. Hiç bilmiyorum, yine yardım! :)

Anakart modelim: HP 836B.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'ler 4+4 şeklinde olduğu için mecburen ikisini de çıkaracaksınız, bunlardan iki tane alabilirsiniz:
Günlük kullanım için mevcut SSD'yi çıkarıp aynı kapasitede bir SSD takmak saçma olur, onun yerine 1 TB 870 EVO alın.

Şu anda içersindeki 256 GB SSD NVMe SSD mi? CrystalDiskMark uygulaması ile kontrol eder misiniz? Evet HDD'yi çıkartıp direkt 870 EVO SSD takabilirsiniz sorunsuz çalışır.
RAM olarak da içersindeki 4+4 RAM'i çıkartıp(4+4 olduğunu siz söylüyorsunuz tek 8 GB olmadığından eminsiniz değil mi?) 2x8 GB 2400 MHz SO-DIMM RAM almalısınız. CPU-Z programını indirim "Memory" ve "SPD" kısımlarının ekran görüntüsünü atın.

Şu anda içersindeki 256 GB SSD NVMe SSD mi? CrystalDiskMark uygulaması ile kontrol eder misiniz? Evet HDD'yi çıkartıp direkt 870 EVO SSD takabilirsiniz sorunsuz çalışır.
RAM olarak da içersindeki 4+4 RAM'i çıkartıp(4+4 olduğunu siz söylüyorsunuz tek 8 GB olmadığından eminsiniz değil mi?) 2x8 GB 2400 MHz SO-DIMM RAM almalısınız. CPU-Z programını indirim "Memory" ve "SPD" kısımlarının ekran görüntüsünü atın.
merhaba görselleri ekledim şimdi.
İlk sorunuzun cevabı hayır şuan NVMe yok, takabilir miyim onu öğrenmek istiyorum ve HP yi aradım onlar bile bilmiyo :)
ikinci soru: 4+4 var evet ve neden 3000 mhzlerde takamıyorum ?
ayrıca var olan m2 kartımı değiştirme sebebim eski ve markası kötü, samsung daha iyi diye düşünüyürum.
RAM'ler 4+4 şeklinde olduğu için mecburen ikisini de çıkaracaksınız, bunlardan iki tane alabilirsiniz:
Günlük kullanım için mevcut SSD'yi çıkarıp aynı kapasitede bir SSD takmak saçma olur, onun yerine 1 TB 870 EVO alın.
selam öncelikle teşekkürler yardımın için, ikincil olarak M2 ssd yi çıkarıp yeni almak istememin sebebi markasız olması, Samsung alıcam da... ve crystaldiskinfo da gerçek hızını görünce karar verdim (Okuma 2600 mb ama yazma 130 mb) bu yüzden değişmek istedim

Dosya Ekleri

• memor.png
    memor.png
    70,7 KB · Görüntüleme: 95
  • spd.png
    spd.png
    94,1 KB · Görüntüleme: 88
Crystaldismark programıyla SSD bilgilerine ve okuma hızlarına bakabilir misiniz lütfen bir de? Bu sayede içersindeki SSD NVMe mi yoksa SATA SSD mi anlamış oluruz. Eğer NVMe ise (256 GB olan) Onu çıkartıp yerine yeni NVMe SSD alırsınız. Eğer SATA SSD ise içerisini açıp gözünüzle NVMe M.2 SSD yuvası var mı bakmanız gerekir.
3000 MHz RAM almanız bir şey ifade etmez çünkü sahip olduğunuz işlemci maximum 2400 MHz hızında RAM destekliyor. Mesela şu anda sisteminizdeki RAM 2666 MHz olmasına rağmen ve 2400 MHz'de çalışıyor olması gerektiği gibi.
Bu RAM indirimde şu anda tavsiye ederim 368 lira:

Crystaldismark programıyla SSD bilgilerine ve okuma hızlarına bakabilir misiniz lütfen bir de? Bu sayede içersindeki SSD NVMe mi yoksa SATA SSD mi anlamış oluruz. Eğer NVMe ise (256 GB olan) Onu çıkartıp yerine yeni NVMe SSD alırsınız. Eğer SATA SSD ise içerisini açıp gözünüzle NVMe M.2 SSD yuvası var mı bakmanız gerekir.
3000 MHz RAM almanız bir şey ifade etmez çünkü sahip olduğunuz işlemci maximum 2400 MHz hızında RAM destekliyor. Mesela şu anda sisteminizdeki RAM 2666 MHz olmasına rağmen ve 2400 MHz'de çalışıyor olması gerektiği gibi.
Bu RAM indirimde şu anda tavsiye ederim 368 lira:
SSD Nvme imiş. İçerisini açıp baktıktan sonra fotoğrafını çekip görseli aşağıya ekledim. NVME ye herhangi bir kart eklesem herhangibir sorun çıkar mı?

Bir de RAM leri kit olarak almak ne demek?

Dosya Ekleri

• cdm.png
    cdm.png
    29,9 KB · Görüntüleme: 91
  • WhatsApp Image 2021-06-30 at 02.31.18 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2021-06-30 at 02.31.18 (1).jpeg
    76 KB · Görüntüleme: 97
Crystaldismark programından direkt NVMe olduğu belli olurdu 600MB/S'den daha yüksek hıza çıkabildiği için. Neyse açtınız madem RAM'lere de bakın ikisi de çıkartılabiliyor mu yoksa bir tanesi anakarta gömülü/lehimlenmiş mi?
Kit olarak satın almak demek 2'li ya da 4'lü aynı kutu içerisinde RAM almak demek. Yani birebir aynısını. Siz 2 tane ayrı ayrı 8 GB alırsanız adları aynı olsa bile içerikleri farklı olabilir. Mesela yukarıda attığım RAM'den iki tane satın alsanız kit olmaz. Çünkü birebir aynı olmak zorunda değiller ayrı ayrı satın aldığınız için ama bu linkte:

Attığım şekilde alırsanız 2'li kit almış olursunuz.

NVMe M.2 slotuna herhangi bir NVMe SSD taksam olur mu demek istiyorsunuz sanırım?
Takabilirsiniz. SSD'lerde kapasite ne kadar artarsa ömrü uzun olur ve doluluk oranı daha yavaş artacağı için hızı da azalmaz. Yani 256 GB çok iyi bir SSD almaktansa orta düzey 512 GB almak bana göre daha mantıklı. Bütçe belirtirseniz yardımcı oluruz.

Crystaldismark programından direkt NVMe olduğu belli olurdu 600MB/S'den daha yüksek hıza çıkabildiği için. Neyse açtınız madem RAM'lere de bakın ikisi de çıkartılabiliyor mu yoksa bir tanesi anakarta gömülü/lehimlenmiş mi?
Kit olarak satın almak demek 2'li ya da 4'lü aynı kutu içerisinde RAM almak demek. Yani birebir aynısını. Siz 2 tane ayrı ayrı 8 GB alırsanız adları aynı olsa bile içerikleri farklı olabilir. Mesela yukarıda attığım RAM'den iki tane satın alsanız kit olmaz. Çünkü birebir aynı olmak zorunda değiller ayrı ayrı satın aldığınız için ama bu linkte:

Attığım şekilde alırsanız 2'li kit almış olursunuz.

NVMe M.2 slotuna herhangi bir NVMe SSD taksam olur mu demek istiyorsunuz sanırım?
Takabilirsiniz. SSD'lerde kapasite ne kadar artarsa ömrü uzun olur ve doluluk oranı daha yavaş artacağı için hızı da azalmaz. Yani 256 GB çok iyi bir SSD almaktansa orta düzey 512 GB almak bana göre daha mantıklı. Bütçe belirtirseniz yardımcı oluruz.
hayır , ramler çıkartılıp takılıyor normal yani. NVMe SSD'ye sadece Windowsu kuracağım için 256 Gb lık bir tercihde bulunuyorum ama dediğim gibi bir de HDD var onu cıkarıp SSD takıcam ve asıl dosya oyun vs depolanacak yer orası olacak... onu da 500 gb lık samsung evo düşünüyorum yine.
bütçem 2000 (ram+Nvme+SSD alınacak)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı