HP Pavilion - 15-CC009NT GDDR5 yerine DDR3 VRAM bulunma sorunu

ali_95

Hectopat
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Yaklaşık olarak 2 ay kadar önce Media Markt mağazasından başlıkta markası ve modeli yazan dizüstü bilgisayarı aldım. Satın aldığım yerde, Media Markt'ın sitesinde ve HP'nin sitesinde aldığım dizüstü bilgisayarın ekran kartının 2 GB DDR5 belleklerle desteklendiği yazıyor lakin GPU-Z ile baktığımda belleklerin DDR3 olduğunu gördüm.
GPU-Z programı güvenilir mi? Değil ise ekran kartında kullanılan bellek türünü nereden öğrenebilirim? Eğer güvenilir ise bu tutarsızlığı - ya da yalan reklamı- kime iletmem ve nasıl bi yol izlemem gerek?
Merak edenler için GPU-Z programının ekran görüntüsü;

gpu z.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
2 GB modeli DDR3 bellek tipine sahip, 4 GB olan versiyon GDDR5.
Ürünün sitesinde ve GPU-Z'de belirtildiği üzere 2 GB modeli ve DDR3 bellek tipi mevcut.

Aşağıdaki bağlantıdan şikayetinizi iletebilirsiniz;

Evet verdiğiniz bağlantıda DDR3 olarak belirtilmiş. Lakin elimdeki ürünün seri numarası ile baktığım yerde GDDR5 yazıyor. Hatalı olan site mi yoksa GPU-Z mi onu öğrenmek istiyorum. Bu arada dizüstünü ilk aldığım gün açıp sabit diskini SSD ile değiştirdim. Bundan dolayı sorun çıkar mı? Baktığım yerin bağlantısı şu;
HP Pavilion - 15-cc009nt Ürün Özellikleri | HP® Müşteri Desteği

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı