Çözüldü Windows 11 lisansı nereden alınır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ediz341

Hectopat
Daha fazla  
Yeni topladığım bilgisayara Windows 11 alacağım Microsoft'un kendi sitesinde fiyat 4 5 bin TL iken key satan sitelerde 100 lira bandına. Bu neden ve nasıl böyle olabiliyor? Hangisi alınmalı?
Ayrıca laptopuma kurulu gelen Windows'u yeni bilgisayarımı aktarabilir miyim?

Çözüm
OEM -> Anakarta işlenir.
Retail -> Taşınabilir lisanstır.

OEM -> Anakarta işlenir.
Retail -> Taşınabilir lisanstır.

Çözüm
Bu kadar irdelemenin bir anlamı yok, yıllardır herkes bu lisansları kullanıyor gayet orijinal lisanslardır. Binlerce lirayı kutulu bir Windows için vermenin bir anlamı yok. Yapıştırın geçin.
Binlerce lira olmasının sebebi toplu kullanım olması yani tek kullanım yada kişisel bir ürün değil.

Zaten çoğu ucuz lisans oradan geliyor.

Bu kadar irdelemenin bir anlamı yok, yıllardır herkes bu lisansları kullanıyor gayet orijinal lisanslardır. Binlerce lirayı kutulu bir Windows için vermenin bir anlamı yok. Yapıştırın geçin.

Tamam hocam sağ olun, daha önceden lisans alımı yapmamıştım bu lisans çeşitlerini ilk defa duydum.

Hocam büyük ihtimal kutulu bir ürünü var Windows'un 1'den fazla bilgisayarlarda kullanabiliyorsun ne aldığına göre limit değişiyor.

Anladım teşekkürler.

Birde 20-30 liralık ürünleri almayın ha onlar gidip Microsoft'un ücretsiz dağıttığı keyleri kopyala yapıştır yapıyor.

Sıfırlama sonrası kullanılmıyor daha.

Windows'u ilk defa etkinleştiriyorsanız ücretsiz olarak bunlar var ama tabikide bunlar işletim sisteminizi lisanslı yapmıyor bilgisayarda etkinleştirme gerekli özellikleri belli bir yıla kadar açık bırakıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı