HP Pavilion 15-CX0026NT sistem donuyor

Poppiceyn

Femtopat
Katılım
23 Kasım 2020
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar iyi akşamlar konu başlığındaki HP laptopa sahibim. Intel i5-8300H işlemci, GTX 1050 Ti ve 8 GB RAM var cihazda. 1.5 yıldır kullanıyorum böyle bir sorun yoktu ta ki bugüne kadar. Sabah ilk açtığımda mavi bir ekran ardından 3-4 dakika boyunca siyah ekranda kaldı, yeniden başlattım yine açılırken siyah ekranda kaldı bu sefer 2-3 dakika sonra açıldı. Açıldıktan sonra sanki 20 yıllık bilgisayar gibi oldu. Google sekmelerinde donmalar, denetim masasında donmalar oldu. Yaklaşık 2 saat süren uğraş sonucunda sıfırladım bilgisayarı. Şu an biraz daha iyi ama hala sekme geçişlerinde donmalar oluyor, denetim masası vs. 4-5 tıklamadan sonra açılıyor. İnternette araştırdım ama tam bir sonuç bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
HD sentinel testini deneyeceğim şimdi. Optane bellek SSD siz bilgisayarların daha hızlı açılmasını dosyalara belgelere daha hızlı girmesini sağlıyor. Sorunun bundan kaynaklı olduğunu düşündüm ilk başta ama yavaşlama az miktarda değil neredeyse 10 15 kat yavaşladı bilgisayar.
HDD'ye HD sentinel ile bad sector testi yapar mısınız? HDD muhtemelen miladını doldurdu. Bu arada iptale bellek dediğiniz nedir?
Hocam denedim hiçbir sorun çıkmadı
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar iyi akşamlar konu başlığındaki HP laptopa sahibim. Intel i5-8300h işlemci, GTX 1050 Ti ve 8 GB RAM var cihazda. 1.5 yıldır kullanıyorum böyle bir sorun yoktu ta ki bugüne kadar. Sabah ilk açtığımda mavi bir ekran ardından 3-4 dakika boyunca siyah ekranda kaldı, yeniden başlattım yine açılırken siyah ekranda kaldı bu sefer 2-3 dakika sonra açıldı. Açıldıktan sonra sanki 20 yıllık bilgisayar gibi oldu. Google sekmelerinde donmalar, denetim masasında donmalar oldu. Yaklaşık 2 saat süren uğraş sonucunda sıfırladım bilgisayarı. Şu an biraz daha iyi ama hala sekme geçişlerinde donmalar oluyor, Denetim Masası vs. 4-5 tıklamadan sonra açılıyor. İnternette araştırdım ama tam bir sonuç bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam bende aynı sorunu yaşıyorum ayni PC bende de var ve şunu fark ettim PC'yi sol CTRL tuşu tarafındaki köşeden tutup kaldırınca ekran donup kayıyor kapatıp açınca düzeliyor.
 

Geri
Yukarı