HP Pavilion 15-CX0043NT laptop HDD ve RAM yükseltme

CubbeliPEPE

Hectopat
Yer
hm
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
HP Pavilion 15-CX0043NT model laptopu almayı planlıyorum fakat 256 GB SSD ve 8 GB RAM(4x2) benim için yetersiz.

İnternette bu laptop hakkında pek bilgi bulamadım ama kendi sitesinde 2 tane DDR4 2666MHz SDRAM olduğu yazıyor.

Ben bu RAM'ı 8+4 yapmayı planlıyorum bu sıkıntı yaratır mı?
Pek bilgim yok fakat 8+4 yapmak uyumsuzluk yaratmaz değil mi?

Ayrıca laptopta 256 GB SSD +500GB HDD olmasını istiyorum fakat boş HDD slotu olup olmadığını nereden öğrenebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende farklı bir model numarasına sahip olanı bulunuyor ürünün. Hem HDD hem SSD var ve SSD M2 NVMe. Doğal olarak HDD slotu boştur diye düşünüyorum.
Bu arada cihazdan memnun musunuz?
En iyi ihtimalle cihazı 6 yıl kullanacağım sizce zamanla sıkıntı olur mu?
Ayrıca cihazın içini açıp HDD takviyesi yaparsam garantisi bozulur mu?
Bu arada müşteri hizmetlerine sordum ve garantisinin bozulmayacağını söylediler.

Ayrıca bu Laptop'un bir farklı modelinde bir kişi HDD slotu ve boş DVD kısmı olmadığı için bir aparatla Laptop'a kendisi slot ekliyordu.

Son düzenleme:
Bu arada cihazdan memnun musunuz?
En iyi ihtimalle cihazı 6 yıl kullanacağım sizce zamanla sıkıntı olur mu?
Ayrıca cihazın içini açıp HDD takviyesi yaparsam garantisi bozulur mu?
Bu arada müşteri hizmetlerine sordum ve garantisinin bozulmayacağını söylediler.

Ayrıca bu Laptop'un bir farklı modelinde bir kişi HDD slotu ve boş DVD kısmı olmadığı için bir aparatla Laptop'a kendisi slot ekliyordu.
Öncelikle evet, genel kullanımdan memnunum. Tek handikapı oyun oynarken 90 derece ve üzeri sıcaklıklara çıkmaması için işlemci ve ekran kartını undervolt etmem gerekmesi. Tabi gerekli işlemleri yapmam ardından gayet güzel ve verimli bir şekilde kullanmaktayım, üründen bir şikayetim yok.
Ben de elimdeki ürünü uzun seneler kullanmak istediğimden bir ara RAM takviyesi yapmayı düşünüyorum. Bu şekilde ürüne iyi bakarsam uzun süre idare edecektir, dolayısıyla sizi de.
Evet laptopta CD-ROM bulunmuyor. Daha içini bakım yapmak için açmamış olduğumdan slotları nasıl ve ne durumda bilemiyorum ama ufak bir araştırmayla HDD ekleme işini de çözersiniz, zahmete sokmaz diye düşünüyorum :).

Öncelikle evet, genel kullanımdan memnunum. Tek handikapı oyun oynarken 90 derece ve üzeri sıcaklıklara çıkmaması için işlemci ve ekran kartını undervolt etmem gerekmesi. Tabi gerekli işlemleri yapmam ardından gayet güzel ve verimli bir şekilde kullanmaktayım, üründen bir şikayetim yok.
Ben de elimdeki ürünü uzun seneler kullanmak istediğimden bir ara RAM takviyesi yapmayı düşünüyorum. Bu şekilde ürüne iyi bakarsam uzun süre idare edecektir, dolayısıyla sizi de.
Evet laptopta CD-ROM bulunmuyor. Daha içini bakım yapmak için açmamış olduğumdan slotları nasıl ve ne durumda bilemiyorum ama ufak bir araştırmayla HDD ekleme işini de çözersiniz, zahmete sokmaz diye düşünüyorum :).
Bu arada o cihazdan maalesef vazgeçtim çünkü SSD yükseltmek çok maaliyetli ve HDD slotu yok eklemek istesem bile bu cihaza uygun kabloyu hiç bir yerde bulamadım.
Acer Nitro 5 AN515-43-R7KR notebook'u alacağım büyük ihtimalle.

Bu arada o cihazdan maalesef vazgeçtim çünkü SSD yükseltmek çok maaliyetli ve HDD slotu yok eklemek istesem bile bu cihaza uygun kabloyu hiç bir yerde bulamadım.
Acer Nitro 5 AN515-43-R7KR notebook'u alacağım büyük ihtimalle.
Haklı olabilirsiniz, bendeki modeli HDD+SSD olduğu için pek dert değildi ama farklı bir model tercih etmek işinizi kolaylaştırabilir. Şimdiden alacağınız ürünü güle güle kullanmanızı diliyorum, umarım yardımcı olabilmişimdir :).

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı