HP PavILION-15-EC0003NT RAM donanıma ayrılmış gözüküyor

Aldığın RAM dahili RAM ile aynı hızdamı veya sen kaç GB taktın anakart ne kadar desteklerse o kadar takabilirsin.

Laptop 2400 MHz destekliyor içinde 3200 vardı. Bende 2400 taktım. İki RAM aynı. Anakart 32 destekliyor. Vega APU ilk aldığımda 2 GB'ı kullanıyordu yani Vega'dan alabilir miyim geri?
Tam emin değilim ama anakartın desteklediği maksimum RAM miktarından fazla taktıysanız bu olabilir.
32 gb a kadar destekliyor.8 gb ram vardı içinde yine 5.9 kullanılıyordu kalanı işlemci vega 10 a ayırıyordu bunu kaldırabilirmiyim ?

Dosya Ekleri

• Adsız5.png
    11 KB · Görüntüleme: 62
  • Cihaza tamamen aynı bellekleri mi taktınız? CPU-Z programını indirip iki belleğin de SPD sekmelerini paylaşın.
  • Bellekleri çıkartın ve sarı uç taraflarına elinizle değmeden silgiyle hafifçe silin ve tekrar takın.
  • Sorun devam ediyorsa BIOS'a girin Exit kısmında Load Factory Defaults/Fabrika ayarlarına geri döndür gibi bir seçenek varsa onu seçin ve ayarlarınızı kaydedip çıkın.
  • Tüm bunlardan sonra problem devam ediyorsa BIOS versiyonu ile ilgili bir durum olabilir. Şurada da bir kullanıcı aynı sorunu yaşamış ve dediğine göre teknik serviste BIOS flashback ile sorununu çözmüşler. Cihazın BIOS güncellemesi varsa yapın veya direkt olarak teknik servise durumu anlatın.

Şimdi böyle kalıyor ilkinde windows geldi öyle kaldı silgi ile temizledim.

Bellekleri düzgün bir şekilde yerine oturttunuz mu? Ayrıca değişim sırasında bataryanın bağlantısını çıkarmayı unutmayın. Yine görüntü gelmezse teker teker takarak deneyin.

BIOS'ta bununla ilgili bir ayar var mı bilmiyorum Configuration sekmesinde belki olabilir. Ayrıca cihaz şu anda normal bir şekilde çalışıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…