Laptopuma bugün RAM taktım. 4+4 olan RAM'leri söküp 8+8 taktım. Fakat RAM miktarı aynı kaldı nasıl düzeltebilirim?
Aldığın RAM dahili RAM ile aynı hızdamı veya sen kaç GB taktın anakart ne kadar desteklerse o kadar takabilirsin.
32 gb a kadar destekliyor.8 gb ram vardı içinde yine 5.9 kullanılıyordu kalanı işlemci vega 10 a ayırıyordu bunu kaldırabilirmiyim ?Tam emin değilim ama anakartın desteklediği maksimum RAM miktarından fazla taktıysanız bu olabilir.
Şimdi böyle kalıyor ilkinde windows geldi öyle kaldı silgi ile temizledim.
- Cihaza tamamen aynı bellekleri mi taktınız? CPU-Z programını indirip iki belleğin de SPD sekmelerini paylaşın.
- Bellekleri çıkartın ve sarı uç taraflarına elinizle değmeden silgiyle hafifçe silin ve tekrar takın.
- Sorun devam ediyorsa BIOS'a girin Exit kısmında Load Factory Defaults/Fabrika ayarlarına geri döndür gibi bir seçenek varsa onu seçin ve ayarlarınızı kaydedip çıkın.
- Tüm bunlardan sonra problem devam ediyorsa BIOS versiyonu ile ilgili bir durum olabilir. Şurada da bir kullanıcı aynı sorunu yaşamış ve dediğine göre teknik serviste BIOS flashback ile sorununu çözmüşler. Cihazın BIOS güncellemesi varsa yapın veya direkt olarak teknik servise durumu anlatın.
![]()
HP ENVY 13 X360 more than 10gb of RAM hardware reserved
Dear Experts! Just before holidays I've bought HP ENVY X360 - 13-ar0009ur laptop by specification it has 16gb of RAM, BIOS also write that it is 16gb installed, but the system reserved more than 10gb of RAM. I found also that this is not an problem of operating system, but BIOS issue, because...h30434.www3.hp.com
Burda itibaren ne yapmalıyım kendim önbellek miktarını ayarlayabilirmiyim?Bellekleri düzgün bir şekilde yerine oturttunuz mu? Ayrıca değişim sırasında bataryanın bağlantısını çıkarmayı unutmayın. Yine görüntü gelmezse teker teker takarak deneyin.
Daha hiç açmadım direk buraya geldim.BIOS'ta bununla ilgili bir ayar var mı bilmiyorum Configuration sekmesinde belki olabilir. Ayrıca cihaz şu anda normal bir şekilde çalışıyor mu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.