HP Pavilion 15 Ekran Çerçevesinde Açılma

Makaleler
4
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar öncelikle. Elimde 1 sene 3 aydır kullandığım bir HP Pavilion oyuncu dizüstü bilgisayarı var ve garantisi devam ediyor. Laptopun kendi kasası plastik olmasa da ekran kısmı ve kapağı öyle ve aşırı kaliteli bir malzeme hissi vermiyordu ama açılmasını da beklemiyordum. Herhangi bir zorlayıcı harekette bulunmadım, aça kapaya kendisi gevşemiş olsa gerek ki yapışkanı çıkmış aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü üzere:

HP servisine göndersem sizce sıkıntı çıkarırlar mı "kullanıcı hatası" gibi? Laptopun bir süre gelmemesi sıkıntı olmaz, kaç iş günü olduğu önemli değil. Ayrıca içindeki kişisel dosyalarımı yedekleyebileceğim bir harici diskim bulunmuyor ama yazılımla ilgili bir işleri olmadığı için cihaza şifre koyup göndermeyi düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
HP servisi çok ilgili bir servis ama bu durumda büyük ihtimalle kullanıcı hatası diyecektir. Yine de şansınızı deneyin, mahalle bilgisayarcısına vermekten iyidir.

Servise giden cihazlar yazılımla iş olsun ya da olmasın sıfırlanıyor. Zaten gönderirken imzaladığınız belgede de yazıyor. Verilerinizi bulut servislerine yedeklemenizi öneririm.

Yani denemeden bilemessin, Türkiye'de genelde herhangi bir fiziksel sorunda direk kullanıcı hatası damgasını yapıştırıyorlar heleki 1 yıl falan kullanılmış. Denemek lazım, belki servis kabul eder.

Teknik servisten başka bir yere vermeyi pek istemiyorum zaten ama gidip bu yapıştırıcı söküldü diye komple panel değişim ücreti alınmasını da istemem. Panelde bir sıkıntı yok çünkü sadece çerçevesi çıktı.

2018 kasa pavilipon gaming modelleri sıcak havayı ekrana doğru vuruyor değil mi? Öyleyse sebebi odur. Para isterlerse de tüketiçi hakem hetetine başvurun. 2019 kasalarda çözmüşler o sorunu ekran çerçevesine hiç hava gelmiyor.

Sanırım dediğiniz gibi değişik bir hava akımı durumu var, kontrol edebildiğim kadarıyla kendim bakacağım. Sonrasında not düşerim teknik servise gönderirken. Teşekkür ederim.

Çerçeveler genelde çıtçıtlı oluyor hafif bastırınca oturabilir.
Maalesef yapışkanı sıcak hava akımından dolayı gevşemiş sanırım, yapışmıyor yine. Ama ciddi bir sorun değil gibi duruyor. Bir şekilde yapıştırıcıyla sabitleme imkanım var mı dersiniz? Panele zarar vermeden yapmak için ne kullanabilirim?

Merhaba. Gönderdiniz mi? Nasıl bir işlem yaptınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…