HP Pavilion 15 fan hızı nasıl ayarlanır?

MaxDecimus

Hectopat
Daha fazla  
Selam. Elimde HP Pavilion 15 Gaming Laptop bulunmakta. Neredeyse her zaman oyun için kullanıyorum. Fakat bir tık ısınma sorunu var. Fanın en yüksek hızda çalışmış halini gördüm fakat oyunda ne kadar ısınırsa ısınsın o Max hızda çalıştığı gibi çalışmıyor. Hatta yanına bile yaklaşamıyor Max hızın. Ben de bu yüzden fan hızını kontrol edebileceğim bir program arıyorum. Aslında BIOS'ta Fan Always On diye bir seçenek gördüm. Bu seçeneği seçtiğimizde fan en yüksek hıza çıkıyor mu yoksa sadece her zaman çalışıp ısıya göre mi hızı arttırıyor? Eğer Always On modundayken sürekli en yüksek hızda çalışıyorsa ek bir programa da gerek yok. Değilse de bildiğiniz bir program varsa yazarsanız sevinirim.

hp pavillion serisi fan hızı ayarlanmıyor malesef. fanların max hızda dönmesi için işlemci 90 civarı olması lazım ki muhtemelen olmuyordur fakat ekran kartı ısındığı için performans düşüşü oluyordur. bu sorunla baya mücadele verdim ve şöyle çözdüm bir nevi; oyunlarda yükü cpu ya vererek ekran kartını rahatlatıp stabil bir sıcaklıkta seyretmesini sağlamak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı