HP Pavilion 15-P202NT macOS için uygun mu?

• Konuyu başlatan Astiva
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 95
Makaleler
11
Yer
Ankara 💻
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 15-FA0007NT = CPU: i5 12500H GPU: 3050 Ti 4GB VRAM, SSD: 512GB PCIe 4.0, RAM: 2x8GB DDR4 3200MHz OS: Windows 11 Pro

Macbook Air M1 = CPU + GPU: Apple M1, SSD: 256GB, RAM: 8GB
Meslek
Joker
Selam,

Eski laptopumu şu an kardeşim kullanıyor. Kendisinin Apple cihazları da mevcut ve Hackintosh uygun olur mu diye merak ettim. Donanımları yazayım:

• Intel i5 5200U.
  • NVIDIA 840M 4 GB.
  • 8 GB DDR3 RAM.
  • 240GB crucail BX500 ve 1TB HGST HDD.
  • TP-Link Wi-Fi adaptör.

Başka bileşenler lazım olursa yazabilirim. @tristessehivernale @claus

Biraz araştırınca uygun gibi gördüm ama emin değilim EFI falan nasıl hazırlanıyor hiç bilmiyorum.

HP icin dumenden 1-2 ayarin farkli olmasi lazim Config'te. Onun haricinde generic 5th gen EFI/config veya laptop modelin icin varsa o EFI ile test yapabilirsin. WiFi/BT modelleri nedir? Monterey kurabilirsin fakat surf harici agir bir şey bekleme.

Laptopun kendi Wi-Fi katı çalışmıyor. TP-Link'in bir adaptörü var, kutusunda macOS uyumlu yazıyordu. Aslında fantezi arıyorum biraz. Kardeşim Sims falan oynuyor arada. Surf dışı bir şey yapması zor olacak ise Windows 10 kalması iyi olabilir. Hiç yapmadığım için önceden de deneyesim var ne yalan söyleyeyim.

HDD'de Partition olustur. 75GB falan ver. Orada denemeni yap, bir şey kaybetmezsin. macOS uyumlu yazar ama bazi adaptorler var bir surume kadar sürücü paylasimi yapiyor. Chipset modeli daha onemli.

Anladım teşekkürler. Bir şeyler deneyebilirim bakalım. Problem çıkarsa konu açarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı