HP Pavilion DV-7 7110st anakart değişimi

VeZir'

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Merhabalar, dizüstü bilgisayarımın modeli:
HP Pavilion DV-7 7110st

Bilgisayarımın anakartının değişmesi gerektiğini birkaç teknik servisten öğrendim fakat hangi servise verdiysem anakart parçasını bulamadıklarını söylediler, ben de internetten kendim araştırmaya çalıştım fakat bir sonuç henüz alamadım.
Bu konu hakkında tecrübesi olan, herhangi bir önerisi olan var mıdır?
Uyumlu anakart diye bir şey var mıdır yoksa direkt bu laptopa özel üretilmiş bir tane anakart var ve ben onu mu bulmalıyım?
Genel olarak bir tavsiyede bulunabilir misiniz?

Şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, dizüstü bilgisayarımın modeli:
HP Pavilion dv-7 7110st

Bilgisayarımın anakartının değişmesi gerektiğini birkaç teknik servisten öğrendim fakat hangi servise verdiysem anakart parçasını bulamadıklarını söylediler, ben de internetten kendim araştırmaya çalıştım fakat bir sonuç henüz alamadım.
Bu konu hakkında tecrübesi olan, herhangi bir önerisi olan var mıdır?
Uyumlu anakart diye bir şey var mıdır yoksa direkt bu laptopa özel üretilmiş bir tane anakart var ve ben onu mu bulmalıyım?
Genel olarak bir tavsiyede bulunabilir misiniz?

Şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler.

Notebookların kasaları genelde anakarta özel imal edilirler ama aynı PCB üzerine farklı işlemci RAM ekran kart vs konularakta farklı modeller üretilebilmektedir.

Uyumlu anakart ancak bu şekilde bir üretim yapılmış ise mümkündür.

Notebookların kasaları genelde anakarta özel imal edilirler ama aynı PCB üzerine farklı işlemci RAM ekran kart vs konularakta farklı modeller üretilebilmektedir.

Uyumlu anakart ancak bu şekilde bir üretim yapılmış ise mümkündür.

Anladım, peki böyle bir uyumlu anakart varolduğunu varsayarsak nasıl bulabilirim, araştırmanın bir yolu yordamı var mıdır, bilginiz var mı?

Anladım, peki böyle bir uyumlu anakart varolduğunu varsayarsak nasıl bulabilirim, araştırmanın bir yolu yordamı var mıdır, bilginiz var mı?

AliExpress'e bakın sizin anakart elinizde ise parça kodu vardır ona göre bulabilirsiniz.
Ya da ikinci el sitelerinde anakartı sağlam LCD'si kırık ve cihazlar var ise aynı marka model onlara bakabilirsiniz.
DV7'nin birçok modeli var dv 7'den sonraki model numarası önemli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı