HP Pavilion DV6 3113ST El Capitan Kurulumunda Grafik Sorunu

blanket

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar;
HP Pavilion DV6 Notebook PC (3113st)
Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 460 @ 2.53GHz
Intel(R) HD Graphics + ATI Mobility Radeon HD 5650
Mainboard : Hp 144A 65.38

Bundan yaklaşık 1 sene önce Mavericks kurulumunda yardımlarınızı almıştım çokça. Ama çift ekran kartı sorunundan ötürü verim alamadığım için Windows'a geri dönmüştüm. Bugün ise sağolsun @montezuma 'nın vermiş olduğu ekran kartı kext'leri silinmiş laptoplar için olan, El Capitan dosyasını PC'me kurmaya çalıştım. Sorunsuz bir şekilde kuruluma da geçtim açıkçası. Kurulum sonunda restart attığımda klavye seçme vs menusünü beklerken, resmi de paylaştığım şekilde gri ekran üzerinde renklerin birbirine girdiği bir menü beni karşılamakta. Sanırım grafik kartı ile bir problem var ama ne yapmam lazım bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
030.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce aldığın sorun yeni sürümle düzelmemiştir. Bir ihtimal aşağıdaki işlemlere dene. Ancak çok ümitlenme.
Clover Boot Menü / Options / Graphics içinden Inject ATI işaretle. Injext EDID işaretle ( yada tam tersi) Inject Intel işaretli ise bundan da işareti kaldır. Bu arada -v komutu ile başlatıp takılan yerin resmini çekip bir paylaş.

tamam denıyeceğim teşekkür ederim ama daha öncesinde burada problem yaşamamıştım mac kurulmuştu sadece ekran kartını görmüyordu 6mb ekran kartı oluyordu sadece bu ilk defa başıma geldi açıkcası maverickste olmayan şey el capitanda oldu -v komutunuda denedim sabah ki denememde enteresan aslında hatada vermıyor aslında kuruluma devam ediyor sanki ama ekran görüntüsü bozuk gibi

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı