Çözüldü HP Pavilion Dv6 6008eg El Capitan Boot Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Blowedminds

Hectopat
Katılım
16 Ocak 2016
Mesajlar
63
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistem Özellikleri:
CPU: Intel Core i7 2630qm,
GPU: AMD Radeon HD 6770m + Intel HD 3000,
RAM: 8GB (4+4),
Chipset: Intel HM65 Chipset,

Yukarıda belirtmiş olduğum sisteme montezuma'nın yayınlamış olduğu 10.11.2 imaj dosyaları ile boot etmeye çalıştım.
İlk başta kernel panic hatası aldım. Bu sorunu cpus=1 komutu ile çözdüm. Bu sorundan sonra da sistem boot etmedi. Aldığım hata anladığım kadarıyla still waiting root device hatası. Çünkü verbose modda ekrandan çok az yazı akıyor ve tıkanıyor daha sonra engel işareti ile birlikte yazılar birbirine karışıyor. Bu sorun üzerine bir den fazla komut denedim fakat hiçbiri işe yaramadı. Sistemi USB 2.0 portu üzerinden boot etmeye çalışıyorum ve bütün USB 2.0 portlarını denedim çözüm olmadı. Rehabman'ın yayınlamış olduğu USBInjectAll.kext dosyasınıda denedim fakat olmadı. kexts/other klasörünün içinde sadece NullCpuPowermanagement ve FakeSMC kextleri bulunmaktadır. Yalnız olarak FakeSMC de işe yaramadı. Aşağıda denediğim komutları yazacağım. Hepsini aynı anda denemedim fakat farklı kombinasyonları denedim.

  • -v
  • -x
  • PCIRootUID= 0 V 1
  • cpus=1
  • USBBusFix=Yes
  • -no-zp
  • kext-dev-mode=1
  • rootless=0
  • npci=0x2000 V 0x3000
  • dart=0
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Yukarıdaki komutlara ek olarak şunları dene:
-x UseKernelCache=No
Ayrıca BIOS ayarların nedir?
 
Maalesef bu komutta işe yaramadı. Fakat artık sorunun ne olduğu kesin. Sistem bir türlü usb ye erişemiyor. Aldığım hata "AppleUSBHostPort::ResetGated: retrying enumaretion in 100ms" ve ardından failed hatası veriyor. BIOS ayarlarım:
  • Virtualization-> Disabled
  • Switchable Graphics Mode-> Dynamics
Boot Options
  • Internal Network Adapter->Enabled
  • Floopy Boot-> Enabled
  • POST Hostkey Delay->0
  • CDROM Boot-> Enabled
Başka da bir ayar bulunmamakta
 
Boot tan bir kaç saniye sonra gelen hata
IMG_00766.jpg


Hatadan sonra gelen işaret
IMG_0077.JPG
 
Eğer yazılar karmaşık bir şekilde ve yine girilmez işareti varsa buda “Still waiting for root device” hatasıdır. Bunun için:
Cihaz üzerindeki her port ile kurulumu deneyin.
USB 3.0 Flash Disk kullanıyorsanız USB 2.0 disk kullanın.
cpus=1 komutunu deneyin.
SMBIOS kimliği olarak Macpro3,1 kullanın
 
Bu makaleyi daha öncede okumuştum fakat yöntemler işe yaramadı. Şu an aklımda olan 2 yöntem var.
1.
Sorun USB portlarda olduğuna göre bu bilgisayarda boot etme şansım yok. Bunun için hardiski sökerek başka bir bilgisayar takıp kurulumu bu bilgisayarda yapmayı planlıyorum.
2.
İkinci düşündüğüm yöntem ise USB'den Linux tabanlı bir işletim sistemi başlatıp içine Virtualbox kurmak. Daha sonra bilgisayarın dahili hafızasını kurmuş olacağım sanal makineye bağlamak ve kurulumu gerçekleştirmek.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bir başka planım daha var. Ama çalışmasından emin değilim. Clover USB 3.0 portu üzerinden boot etmiyor. Benim düşüncem USB 2.0 portundan clover ı boot edip daha sonra USB 3.0 portu üzerinden El capitan ı boot etmek. Fakat XHCI.efi dosyası ile Clover boot menüsünde USB 3.0 portu üzerinden bağlı cihazlar gözüküyor mu bilmiyorum. Bunları denedikten sonra geri bildirim sağlayacağım. Umarım hard diskten boot ederken aynı sıkıntı ile karşı karşıya kalmam.:rolleyes:

Güncelleme 11.09.2016 22:37
Evet. Sonunda boot etmeyi başardım. Ummadığım yöntem işe yaradı. Yaptığım işlemi anlatıyorum.
  • İlk önce bir tane USB 2.0 bir format usb si hazırladım. Bunu USB 2.0 portu üzerinden boot ettim.
  • Daha sonra elimde USB 3.0 bir usb olduğu için onunla da bir tane format usb si hazırladım.
  • İki usb nin içindeki Driver64 ve Driver32 klasörlerinin içine XHCIDxe.efi dosyalarını yerleştirdim. Bu sayede USB 2.0 portu üzerinden boot ederken Clover menüsünde USB 3.0 portu üzerinden bağlı cihazları görebiliyordum.
  • Daha sonra yine aynı sorun ile karşılaşmamak için her iki usb'nin içindeki kexts/other klasörünün içine rehabman'ın hazırlamış olduğu GenericUSBXHCI.kext dosyasını yerleştirdim. Bu sayede USB 3.0 belleğinden boot etmeyi başardım.
Kurulum yapmadım fakat en azından boot kısmını geçtim. Ve bu USB 3.0 bir bellek ile oldu. Açılışta bile kendini hissettiriyor. Tek anlamadığım GenericUSBXHCI kexti intel çipler için geliştirilmiş bir dosya fakat benim bilgisayarda bulunan çip renesas'a ait. Buna rağmen Generic dosyasını işe yaradı. Düşündüğüm şey acaba USB 2.0 portları renesas USB 3.0 portları İntel'e mi ait. Aida64 uygulamasında renesas 3.0 olarak gözüküyordu. Yine de her şey için teşekkür ederim.
 
Tabii ki! Yapacağınız ilk şey iki tane format usb si hazırlamanız. Bu işlemden sonra usb lerden birisinin EFI bölüntüsünü açın. Bu bölüntünün içinde bir yerde XhciDxe-64 ve XhciDxe-32 dosyaları bulunuyor. Bu dosyaların her birini 64'ü Driver64 ve 32'yi Driver32 klasörlerine kopyalayın. Diğer usb'nin içine ise RehabMan / OS-X-Generic-USB3 / Downloads — Bitbucket adresinden indiriceğininz Generic-USB kextini EFI/Clover/kexts/other/ klasörüne kopyalayın. Şimdi gelelim kuruluma. İlk önce ilk usb yi bilgisayarınızın USB 2.0 portuna takın ve boot edin, Clover menüsünde bekleyin. Daha sonra diğer usb yi de USB 3.0 portuna takın. Clover usb yi görmesi gerek. Eğer görmez ise ikisini aynı anda takılı olarak ilk usbden boot edin. Boot args kısmına cpus=1 veya kernel patches kısmında Kernelapic seçeneğini işaretleyin. Ve USB 3.0 portuna takmış olduğunuz usb yi seçin açılması lazım.:neo::neo::neo:
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı