HP Pavilion dv6-6010st 6700M ekran kartı çok ısınıyor

• Konuyu başlatan Onur
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 1.455

Onur

Hectopat
Bilgisayarımın fanını yeni değiştirttim. (Modeli:HP Pavilion dv6-6010st)İşlemcide ısınma sıkıntısı yok. Fakat ekran kartı aşırı hızlı bir şekilde ısınıyor. Kısa sürede 110 dereceye ulaşıyor. Yalnız buna rağmen işlemci o sıcaklığa yaklaşmıyor bile. Ayrıca boştayken 60-70 derece arası ekran kartı. 50-60 derecede bilgisayar içi sıcaklık. Ama Intel karta geçince 40-45 derece oluyor.
Bunlarda HWMonitor ile kaydettiğim grafikler:
OPQLxMv.png

Eaz9JLg.png

Sizce sorun ne olabilir? Arkadaşımın tavsiyesi üzerine VHD'ye Windows kurup driverları temiz bi şekilde kurup tekrar denedim. Sonuç değişmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanı değiştirtmeden önce kendim açmayı denedim fakat anakartı çıkartamamıştım. Çok da zorlamadım ondan dolayı. Bir arkadaşımda belki tamirci soğutucu bloğu tam oturtmamışlardır dedi sizce bu olabilir mi? Yarın tekrar açmayı bir deneyeyim en iyisi. Eğer açamazsam yine götürürüm. BIOS zaten güncel. Cevabınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı