HP Pavilion DV6 Çift işletim sistemi ve çift açma tuşu

Mütalam

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımı ilk aldığımda Windows ve HP OS olarak çift işletim sistemiyle birlikte gelmişti. Bilgisayarı açmak için çift tuş bulunuyordu. Yani bilgisayar kapalıyken A tuşuna bastığımda Windows açılıyordu, yine aynı şekilde bilgisayar kapalıyken B tuşuna bastığımda HP OS çalışıyordu. Dual boot gibi ikisi birbirinden bağımsız çalışıyordu. Şu an HP OS falan kalmadı. Sormak istediğim Windows'un yanına linux kurmak istiyorum ve B tuşuna basıldığında linux açılmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Bilgisayarım: HP Pavilion dv6-6c04st Entertainment Dizüstü Bilgisayar Ürün Özellikleri | HP® Müşteri Desteği

Son düzenleyen: Moderatör:
Disk üzerinde bir bölüm ayır. Düz şekilde Linux kurulumunu yap. Bunu yaparken Windows'un EFI bölümünü "/boot/efi" olarak mount et. Kurulum sonrasında Linux Grub2 bootloader'ı düzenleyebilir veya yerine rEFInd bootloader kurabilirsin.
Tam olarak ne yapmam gerektiğini anlamadım. Neleri araştırmam gerekiyor? Video vs. gönderebilir misiniz nasıl yapıldığıyla ilgili? (Yapmak istediğim normal dual boot gibi değil. Yani bana ekran da linux mu yoksa windows mu açılsın diye sormayacak. Ben seçimimi güç düğmeleriyle yapmıış olacağım ve sistem direk açılacak.)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı