HP pavilion dv6 Ekran kartı çipseti

yakari

Kilopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Mezun ama işsiz güçsüz.
Hp pavillion dv6 marka laptopum var. İnternette gezinirken bir anda kapandı. Açma kapama tuşuna basmış olmama rağmen açılmıyor ve şarj oluyor ışığıda yanmıyor. Garanti süresi dolduğu için güvendiğim bi teknik servise götürdüm ekran kartı çipsetin bozuk dedi. 200 lira kadar masrafı çıkar ama bence yapmayalım aynı arızayı verme olasılığı yüksek dedi. Bende biraz beklemek araştırmak istedim. Ekran kartı çipseti nedir öncelikle onun hakkında bilgi almak istiyorum ve tabi ki sorun çözülebilir mi. Şarj olmaması bununla alakalı mı değil mi? Yani yaptırmalı mıyım sizce.

Tekrar ediyorum konu yanlış yerde olabilir taşınabilir şimdiden kusuruma bakmayın.

Cihazın pilini çıkartıp 5 dakika bekleyin. Ardından sadece şajr cihazını takıp açmayı deneyin. Olmazsa adamın dediği olmuş olabilir. Ama 200 TL bana biraz fazla geldi. Yanmış yonga setini yenisi ile değiştirecekse fiyat uygun. Ama ısınmadan dolayı lehim atmışsa fiyat yüksek. Her halükarda cihazın ederi 500 TL. Tamiri korutuyor bence.

Her yolu denedim hatta internette gördüğüm pili çıkarım açma kapama tuşuna bir süre basma yöntemininde denedim belki işe yarar diye ama nafile. Yenisi takılacak demişti bana yani değişmesi lazım dedi. Birde bu arızadan dolayı cihazın açılmaması veya şarj olmaması normal mi?

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı