HP Pavilion G6 1010ET eGPU siyah ekran sorunu

Merhabalar. Hp Pavilion G6 1010ET cihazını kullanmaktayım. Bilgisayarımda eGPU kullanabilmek için gerekli ekipmanları aldım ve uyguladım. Wi-Fi adaptörü için ayrılmış mPCIe portu ile tüm bağlantıları eksiksiz uyguladım. Bilgisayar açılışında hiç bir ibare belirmeden siyah ekran geliyor. Bu sırada PSU enerjilenip eGPU dock ve kartını besliyor. Yaşadığım bu problemle ilgili aşağıda daha detaylı bilgi vereceğim.

Cihaz bilgileri:
Hp Pavilion g6 1010et , Intel i3 380m, 8 gb RAM, Intel HD Graphics, Amd Radeon 6470m, BIOS Insyde h20 f.66, Windows 10 Pro işletim sistemi 64 BIT, Sapphire R7 250x Vapor-X (eGPU).

Öncelikle neden böyle bir uygulamaya ihtiyaç duyduğumu anlatayım. Kullanmakta olduğum bilgisayarı kardeşim @Yusuf Ensar Ertan bana hediye etti. Cihaz ile beraber gelen AMD 6470m ekran kartı grafik hatalar vermeye başladı. Sürücü güncellemesi problemi çözmedi. Bunun üzerine bilgisayarda ne gibi bir değişiklik yapabileceğimizi düşündük ve eGPU uygulamaya karar verdik. Aliexpress sitesinden eGPU dock adaptörünü sipariş ettik. Marka olarak üzerinde "Beast" yazmakta. Bu sisteme Sapphire r7 250x Vapor-X ekran kartını monte ettim. Power Man marka 400w güce sahip bir PSU ile sistemi besledim. TP-LINK USB Wi-Fi adaptörü ile internete bağlandım. Herşey bu noktadan sonra çıkmaza girdi ve yukarıda bahsettiğim arıza ile karşılaştım. BIOS ile Amd 6470m kartını devre dışı bırakmayı istedik; fakat HP BIOS'u limitlemiş. Tüm ileri ayar menüleri kapalı, gözükmemekte. Anladığım kadarıyla HP aktif olarak kullanılan mPCIe portunu sadece Wi-Fi adaptörü için kısıtlamış.

Sorunun çözülebilmesi için yardımlarınızı bekliyorum, gerekmesi halinde Teamviewer ID ve Pass verebilirim. İlginiz için teşekkürler.
@Murat5038
@Recep Baltaş

AIDA64 raporu

375336

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ya biosunuz ile uyumlu unlocked versiyon bulup flashlayacaksınız ya da eGPU yazılımı ile bios ile uğrasmadan kapatacaksınız. Yazılım için mail ile irtibata geçebilirsin elimde var. Kurulumu konusunda da yardımcı olurum.
Mailinizi gördüm bir saate eve geçeceğim bir numara bırakırsanız dönüş yapayım
Ya biosunuz ile uyumlu unlocked versiyon bulup flashlayacaksınız ya da eGPU yazılımı ile bios ile uğrasmadan kapatacaksınız. Yazılım için mail ile irtibata geçebilirsin elimde var. Kurulumu konusunda da yardımcı olurum.

Son düzenleme:
Çözüm

Merhabalar, mail yoluyla gönderdim. Görüşmek üzere.
ViooYa arkadaşımızın büyük desteği ile çalışmalar devam etmekte. Sonuç bildirilecektir.
Bilgilendirme mesajıdır:

Viooya arkadaşımız sağ olsun çok emek harcadı. Sorunun sadece ekran kartında olmadığını; anakartında problemli olduğunu tespit etti. eGPU uygulamasını harici monitörden tamamlayıp, ekrana görüntüyü yansıtabildi. Fakat BIOS un kilitli olması sebebiyle kayıt işlemleri tamamlanamadı. Yeni BIOS yazıldıktan sonra konuya devam edilecektir.

Son düzenleme:
Aynı bilgisayardan bende de var. Sorunu halledebildiniz mi? Ona göre alacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı