HP Pavilion G6 fan bağırma sorunu

goktug123

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. HP Pavilion G6 kullanıyorum. Bundan yaklaşık 1 hafta önceye kadar fan bağırmaya başladı o şekilde 2-3 gün kullandım sonra fan neredeyse çalışmayacak şekilde yavaşladı. İşlemci ısısı 90 derece üzerini gördü. Bu böyle olmaz deyip fanı çıkarttım iyice temizledim geri taktım eskisinden de iyi çalıştı fakat 1 saat sonra eskisinden on kat bağırmaya başladı. Sizce bunun sorunu nedir? Fanda mı problem var? Yoksa mekanik parçasına etki eden bir şey mi var? Sizce fanı değiştirsem problem ortadan kalkar mı? Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle yazım yanlışımı düzelttiğiniz için teşekkür ederim.Dün tekrar fanı çıkarttım ve fan sarımlarına ve fan miline wd 40 sıkıp daha rahat dönmesi sağladım, hazır açmışken termal macunuda değiştirdim. Gayet iyi çalışıyor.Zaten Pavilion g6 serisinde fan problemi oldukça yaygın.Oluşan sesinde ısıdan dolayı hızı artan fanın milinin yukarı kayması olabileceğini düşünüyorum sorunu hallettim teşekkürler.Bu arada wd 40 mekanik sorunlar için mucizevi birşey hareketli parçalarda her cihaz ve alet için kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı