HP Pavilion G6 laptop format sonrası kasmaya başladı

NecroBit

Megapat
Daha fazla  
RAM
4GB
SSD veya HDD modeli
Samsung 870 EVO
Ekran kartı
AMD Radeon HD 6380G
Anakart
Unkown
İşlemci
AMD E2-3000M APU Radeon HD Graphics 1.80 Ghz
Selam dostlar. Bahsi geçen laptop modeli temel özellikleri;

• Adı: HP Pavilion G6 series.
  • RAM: 4 GB.
  • İşletim sistemi: Windows 7 64 Bit.
  • İşlemci: AMD E2-3000M APU Radeon HD Graphics 1.80 GHz.
  • Ekran kartı tipi: AMD Radeon HD 6380G.
  • Takılan SSD: Samsung 870 EVO.

Arkadaşımın bilgisayarına bakım yapıyordum ve daha önce birçok kez eski Laptop'lara SSD takviyesi önerip, montajını yapıp olumlu sonuç almıştım. Fakat bu bilgisayar için sanıyorum doğru sürücüleri kuramamış olmalıyım ki eski halinden pek bir farkı yok. Örneğin Chrome tıklamamla saliseler içerisinde açılması gerekirken (birçok kereler benzer özellikli yıllanmış bilgisayarlarda işe yaradığı gibi) 3-4 sn kadar bekliyor. YouTube video açarken garip guraba kasılmalar mevcut. Video içerisinde de benzer durum söz konusu. Neyi eksik yaptığımdan tam manasıyla emin değilim.

Ayrıca arkadaşımın iddiasına göre zamanında format atılmış ve atıldıktan sonra DxDiag->ekran sekmesinde yaklaşık top. Bellek 2 GB gözükürken, hemen altındaki VRAM değeri 1GB iken 499 MB'a düştüğünü belirtti. Kendim formatladığımda şu an VRAM sekmesi mevcut değil. Yok yani. Benim bilgisayarımda bu değer ekran kartı boyutuma denk. Yani görüntü belleği değeri= 8044 MB. Sanıyorum olması gereken de budur.

Desteklerinizi bekliyorum.

Şimdiden ilginize sağlık :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam dostlar. Bahsi geçen laptop modeli temel özellikleri;

• Adı: HP Pavilion G6 series.
  • RAM: 4 GB.
  • İşletim sistemi: Windows 7 64 Bit.
  • İşlemci: AMD E2-3000M APU Radeon HD Graphics 1.80 GHz.
  • Ekran kartı tipi: AMD Radeon HD 6380G.
  • Takılan SSD: Samsung 870 EVO.

Arkadaşımın bilgisayarına bakım yapıyordum ve daha önce birçok kez eski Laptop'lara SSD takviyesi önerip, montajını yapıp olumlu sonuç almıştım. Fakat bu bilgisayar için sanıyorum doğru sürücüleri kuramamış olmalıyım ki eski halinden pek bir farkı yok. Örneğin Chrome tıklamamla saliseler içerisinde açılması gerekirken (birçok kereler benzer özellikli yıllanmış bilgisayarlarda işe yaradığı gibi) 3-4 sn kadar bekliyor. YouTube video açarken garip guraba kasılmalar mevcut. Video içerisinde de benzer durum söz konusu. Neyi eksik yaptığımdan tam manasıyla emin değilim.

Ayrıca arkadaşımın iddiasına göre zamanında format atılmış ve atıldıktan sonra DxDiag->ekran sekmesinde yaklaşık top. Bellek 2 GB gözükürken, hemen altındaki VRAM değeri 1GB iken 499 MB'a düştüğünü belirtti. Kendim formatladığımda şu an VRAM sekmesi mevcut değil. Yok yani. Benim bilgisayarımda bu değer ekran kartı boyutuma denk. Yani görüntü belleği değeri= 8044 MB. Sanıyorum olması gereken de budur.

Desteklerinizi bekliyorum.

Şimdiden ilginize sağlık :)

G6'dan sonra bir model numarası daha olması lazım onu da belirtin.
Kurduğunuz işletim sistemini ve Aygıt Yöneticisi'nden görüntü bağdaştırıcıları ekran görüntüsünü atın bakalım.

Sürücüleri kurmadiginiz için VRAM başlığının olduğu ekran kısmını bile gormememiz normal. Öncelikle aygıt yoneticine girin ve bakın kurulmayan sürücüler var mı (olması çok muhtemel), Windows Update ile güncelleştirmeleri yapın ve bekleyin sürücüler yüklensin. Sonra bir daha bakın.

Kurduğunuz işletim sistemini ve Aygıt Yöneticisi'nden görüntü bağdaştırıcıları ekran görüntüsünü atın bakalım.
Onu bulamıyorum maalesef. Öğrenebilmem için bir tavsiyeniz var mı?

Sürücüleri kurmadiginiz için VRAM başlığının olduğu ekran kısmını bile gormememiz normal. Öncelikle aygıt yoneticine girin ve bakın kurulmayan sürücüler var mı (olması çok muhtemel), Windows Update ile güncelleştirmeleri yapın ve bekleyin sürücüler yüklensin. Sonra bir daha bakın.
Herhangi bir sorun görememekteyim.

Dxdiag sistem ekran görüntüleri.

Sitesinden indirmem gereken ekran kartı sürücülerinden üstteki 2 sürücünün ilk sırasındakini yükledim yhalnızca, 2. sıradakiyle aynı olabileceğini düşündüm. En alttakini yüklememiştim sanıyorum temel işlemci kartının sürücüsü veya değil. Yükleyip sonucu paylaşacağım

Durum aynı. Değişen bir şey olmadı

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    39,6 KB · Görüntüleme: 23
  • 1.PNG
    1.PNG
    39,6 KB · Görüntüleme: 24
  • 2.PNG
    2.PNG
    72,4 KB · Görüntüleme: 26
  • 3.PNG