HP Pavilion g6 Mavericks Uyumu

Everestten baktım ''Wireless netwok adapter: Broadcom 802.11n'' yazıyor. Pc'nin her yerini kurcaladım. Sonrasında driver güncelleme programlarıyla tarattım. Her yerde aynı şey yazıyor. Ekstra bilgi yazmıyor. İnternetten araştırdım ve şu tarz bir bilgiye ulaştım: ''bağzı diz üztü bilgisayarlarda model bilgileri gizlidir ve modeli yazmaz bu yüzden leptopun içini açıp kartın kenarına köşesine bakmalısınız muhtemelen orada yazılıdır'' ama benim daha pc sökmüşlüğüm yok. Ne tavsiye edersin?

İndirdim yaptım aynı sonucu verdi everestle. Model yazmıyor interface type, hardware adress, Connection Name, MTU filan çıkıyor.

- - - Güncellendi - - -

Cihazınız teoride Mavericks uyumlu. Pratikte ise deneyince göreceksiniz.

Buradan temin edebilirsiniz Mavericsk'i:

https://www.technopat.net/forum/mac-os-x/41030-mac-os-x-mavericks-10-9-1-raw-imaji.html

Bu hafta yoğundum yine denedim bir kaç kere olmadı kesilmiş acaba bu linklerdeki torrentler işe yararmı?

1. Mac OS X Mavericks 10.9.0 for AMD and Intel / for Apple and Non- (download torrent) - TPB

2. OS X Mavericks 10.9.1 ( Mac App Store ) (download torrent) - TPB

3. http://kickass.to/mac-os-x-10-9-mavericks-original-file-from-mac-app-store-t8060414.html

4. http://kickass.to/mac-os-x-mavericks-10-9-bootable-installer-10-9-intel-t8058872.html

Bu torrentler sizin linkteki dosyayla aynı tarz değilse ama bunlarda oluyorsa bunların kurulumu hakkındaki technopat videosunun linkini atarmısınız (varsa).

2, 3 ve 4 nolu linkler dmg dosyalarıdır, elinizde bir mac sürümü yoksa windows üzerinden o dosyalarla kurulum için ön hazırlık (kurulum için usb hazırlamak gibi) yapamazsınız. 1 nolu link Niresh isimli sanırım Hintli bir arkadaşın hazırladığı boot özelliği olan bir kurulum dosyasıdır.

Bence kurulum yapacaksanız forumda verilen raw imajı ile deneyin, diğer arkadaşlarla kaynak aynı olursa hatalar daha çabuk çözümlenir.

Bu arada kurulum yapacağınız laptop optimus özellikli olduğundan harici ekran kartınız Radeon 7400m'i unutmanız gerekecek, sistem tanırsa eğer Intel HD 3000'i kullanabilirsiniz.

Wifi kartınızın modeli sorulmuş ama sanırım aldığınız raporlarda görülmüyor. Modeli bulmanız önemli yoksa kablosuz bağlanamazsınız.

Kolay gelsin.

Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler,
Forumunkini indiriyorum, Şuan %39 da kopmazsa bunu yapıcam zaten, Eğer indiremezsem 1 numaralıylada yapabilirim? Doğrumudur?

Radeon 7400m i zaten oyunlarda kullanıyorum ve oyun için windowsu kullanmayı düşünüyorum, Problem değil.

Son olarak da ''Modeli bulmanız önemli yoksa kablosuz bağlanamazsınız.'' demişsiniz ama öğrenemiyorum şansa bırakıcam artık belki uyumludur denerim bi kaç driveri belki çalışır bu yolla olurmu?

Neticede intel tabanlı bir laptopa (orijinal mac değil) hackintosh kuracağımız için windows kurmak gibi düşünmeyin.

Ethernet kartınızı belki tanıyacaktır. (Sizinki Rtl8139 çalışan kext gerekir ama linux81xx ile çözülebilir.)

Ses kartınız için büyük ihtimalle VoodooHDA vs sonradan kext yüklemek ve hatta bu kexti yeniden düzenlemek gerekecektir.

Wifi kartınız için büyük ihtimalle yine kext gerekecektir. ( Model numaranızla HP müşteri destek sayfasını bir deneyin wifi kart modeliniz için)

Intel HD 3000 için de yine mavericks'te çalışan kext gerekecektir.

Aslında bir sabır ve araştırma işidir mac kurulumu. Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…