HP Pavilion Gaming 15-CX0031NT Isınma Problemi

HP Pavilion Gaming 15 CX00014NT aldım GTX 1650 R53650'li modeli aynı sorun bende de var tüm sitelere baktım 2 kere servise gönderdim ama hala çözemedim yardımcı olur musunuz lütfen.
Bir çözüm bulabildiniz mi? Servis ne gibi bir şey yaptı. Çok ısınıyor pc 3 ay oldu alalı bende de benzer model vardı da.

Merhaba arkadaşlar. Ben laptop alım satımı yapıyorum. Aklıma gelen bir kaç şeyi yazayım belki birilerine faydası dokunur.
Öncelikle bir arkadaş yazmış. " güç ve uyku" kısmından ek güç ayarlarına girip plan ayarlarını değiştir diyerek oradan gelişmiş güç ayarlarını değiştir tıklayın. Oradan da aşağıda işlemci güç yönetimi var. solundaki + yı tıklarsanız en yüksek işlemci durumu yazan yerde %100 yazan yerleri 90 veya 95 yapın faydası oluyor.
2. durum ise işlemcinin ısınması arka planda çalışan uygulamalar vs . Yani sadece oyuna odaklanan bir işlemci kesinlikle bu kadar ısınmıyor. Bendeki ürün 15-cx0026nt modeli.
Başlat kısmına girip " hizmetler" yazın. açılan sayfada kocaman bir liste çıkacak. " windows search" yazan kısmı bulun. Muhtelemen yanında çalışıyor yazacaktır. Çift tıklayın. "durdur" deyin. Sonra açılır pencerede çalışma durumunu devre dışı yapıp uygula ve tamam diyerek sayfayı kapatın. Yeniden başlatın.
Bu işlem arka planda sürekli çalışan ve işlemciyi sömüren şeyin çalışmamasını sağlayacak.
Bunlara yardımcı yapılacak şeyler de , windows 10 pc hızlandırma yazarak arama yaptığınızda karşınıza çıkacak bir ton video olacak. Bunlar windows 10 un arka planda çalışan uygulamalarını kapatmak,
Örneğin gizlilik bölümündeki " tanılama ve geri bildirim" kısmında 2 seçenek var. bunu üsttekini seçin yani gerekli tanılama verileri. sonra " etkinlik geçmişi" kısmındaki işaretli kutucukların tiklerini kaldırın.
Aynı alanda aşağı indiğinizde arka plan uygulamaları yazan yerdeki açık olan kısmı kapatın. Zaten uygulama açtığınızda çalışacak. siz kullanmadan önce arkada çalışmasına gerek yok.
Ve birde msconfig kısmındaki windows haricinde çalışan programları kapatmak var.
Bunlar pc yi hızlandıran ve gereksiz işlemci kullanımını azaltan basit uygulamalar. Belki işinize yarar.
Kolaylıklar diliyorum.

Merhaba arkadaşlar. Ben laptop alım satımı yapıyorum. Aklıma gelen birkaç şeyi yazayım belki birilerine faydası dokunur.
Öncelikle bir arkadaş yazmış. " güç ve uyku" kısmından ek güç ayarlarına girip plan ayarlarını değiştir diyerek oradan gelişmiş güç ayarlarını değiştir tıklayın. Oradan da aşağıda işlemci güç yönetimi var. Solundaki + yı tıklarsanız en yüksek işlemci durumu yazan yerde %100 yazan yerleri 90 veya 95 yapın faydası oluyor.
2. durum ise işlemcinin ısınması arka planda çalışan uygulamalar vs. Yani sadece oyuna odaklanan bir işlemci kesinlikle bu kadar ısınmıyor. Bendeki ürün 15-CX0026NT modeli.
Başlat kısmına girip " hizmetler" yazın. Açılan sayfada kocaman bir liste çıkacak. " Windows Search" yazan kısmı bulun. Muhtelemen yanında çalışıyor yazacaktır. Çift tıklayın. "durdur" deyin. Sonra açılır pencerede çalışma durumunu devre dışı yapıp uygula ve tamam diyerek sayfayı kapatın. Yeniden başlatın.
Bu işlem arka planda sürekli çalışan ve işlemciyi sömüren şeyin çalışmamasını sağlayacak.
Bunlara yardımcı yapılacak şeyler de, Windows 10 PC hızlandırma yazarak arama yaptığınızda karşınıza çıkacak bir ton video olacak. Bunlar Windows 10'un arka planda çalışan uygulamalarını kapatmak,
Örneğin gizlilik bölümündeki " tanılama ve geri bildirim" kısmında 2 seçenek var. Bunu üsttekini seçin yani gerekli tanılama verileri. Sonra " etkinlik geçmişi" kısmındaki işaretli kutucukların tiklerini kaldırın.
Aynı alanda aşağı indiğinizde arka plan uygulamaları yazan yerdeki açık olan kısmı kapatın. Zaten uygulama açtığınızda çalışacak. Siz kullanmadan önce arkada çalışmasına gerek yok.
Ve bir de MSConfig kısmındaki Windows haricinde çalışan programları kapatmak var.
Bunlar PC'yi hızlandıran ve gereksiz işlemci kullanımını azaltan basit uygulamalar. Belki işinize yarar.
Kolaylıklar diliyorum.

Teşekkürler mesajınız için ama şöyleki durum birden başladı yani biirçok hata aldım ve şu an performans düşük bütün her şeyi denedim ama mesela oyunlarda 10 saniyeliğine bilgisayar duruyor ve drop yiyorum ve bir sürü saçma şey anakartla alakalı olduğunu düşünmeye başladım yazılımsal olmadığına adım kadar eminim ama hangi donanım parçası olduğu konusunda emin olamıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı