HP Pavilion Gaming 15-CX0056 Şarjda Isınma Problemi

TechUser

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba,

2 hafta önce HP'nin bu model laptobunu aldım. Genelde ETS 2 oynuyorum. MSI Afterburner ile de sıcaklık, kullanım vs gibi değerleri kontrol ediyorum.
Sorun şu, fişe takılı değilken oyunda maksimum CPU sıcaklığı 52 derece felan oluyor (Windows güç moduda dengeli de). Şarja takınca değerler uçuyor. CPU sıcaklığı 1 saati geçince 80-94 arası hızla değişiyor. En çok gördüğüm değer 87-89 derece. GPU sıcaklığı ise maksimum 70 oluyor. Bu neden kaynaklanıyor olabilir? Nasıl çözebilirim? Herhangi FPS kaybı olmuyor 1 saatte 1 yada 2 kez çok hızlı bir takılma oluyor anlaşılmıyor bile.

Sistem:
i5-8300H
GTX 1050Ti 4 GB
8 GB 2666 MHz DDR4 RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Pil de kullanırken Laptop tam performanslı çalışmadığı için düşük sıcaklık değerleri alman normal. Şarj da iken daha performanslı çalışır ve buda sıcaklık değerlerinin artmasına sebep olur. Ama bu sıcaklık değerleri marka marka değişir.Burada insanlar ne kadar laptop için o sıcaklık değerleri normal desede 80 dereceden yukarısı zararlıdır ve ileride başka sıkıntılara sebep olabilir. HP nin genel sorunudur bu yüksek sıcaklıklar buna pek bişey yapamazsınız. Undervolt gibi yöntemler var bu sıcaklık sorunları için ama ben çok tavsiye etmiyorum. Laptobunuzun alt ızgaraları varsa onlara uygun soğutucu alabilirsiniz sizi bir nebze rahatlatabilir.

Değerler normal, markaya özel değil, modele özel yorum yapılması sağlıklı olan yaklaşımdır.
Önemli olan üst değerlere yaklaştıkça ki işlemcin için bu değer (Tj)100 derece, frekansın hangi değerde stabil kalabildiği. Soğutmayı başaramazsa throttle'a girer, orada bile yetersiz kalırsa zaten makinan kapanır kendini korumak için.

Son düzenleme:
Peki işlemcimin hangi frekanslarda olduğunu nasıl takip ederim, sonuçlar ne olsa sorun yok demektir? Throttle'a girip girmediğini nasıl anlarım? Bu konuları bilmiyorum. Undervolt u okudum ama fazla bilgim olmadığı için bulaşmak istemedim. Windows güç seçeneklerinden işlemci kullanımını düşürsem faydası olur mu?

Ürün kutu içinde bulunuyor olsa da termal macunun zamanla kuruyacağını düşünüyorum. Sizin sorun burada ürünün kutu içinde çok uzun süre beklemiş olmasından kaynaklanıyor diye tahmin ediyorum. Servise gönderip termal macun yenilemesi ve test yapılmasını rica edin. Unutmadan 85 dereceye kadar her şey normaldir sorun çıkartmaz lakin ben şahsen kaliteli termal macun uygulaması yapıp 75 derece gibi masaüstü sıcaklıklarına iniş sağladım ve benim daha çok içime sindi.

GTX 1050 ekran kartlı, İ5 7300 HQ işlemcili Acer laptopa sahibim. PUBG oynarken dediğiniz sıcaklıklara geliyor bende de. Ayarları düşürerek en azından CPU 90 derecenin altında kullanmaya çalışıyorum. Laptoplarda genel olarak videolarda da baktım değerler normal geliyor. Kimisi aman 70 dereceyi geçmesin sorun vardır diyor onları da anlamıyorum gerçekten. Birçok laptop kullandım genelde illa ki oyunlarda bu dereceleri gördüm. Soğutucu kullanarak düşürebilirsiniz sanırım sıcaklığı.

Ürün kutu içinde bulunuyor olsa da termal macunun zamanla kuruyacağını düşünüyorum. Sizin sorun burada ürünün kutu içinde çok uzun süre beklemiş olmasından kaynaklanıyor diye tahmin ediyorum. Servise gönderip termal macun yenilemesi ve test yapılmasını rica edin. Unutmadan 85 dereceye kadar her şey normaldir sorun çıkartmaz lakin ben şahsen kaliteli termal macun uygulaması yapıp 75 derece gibi masaüstü sıcaklıklarına iniş sağladım ve benim daha çok içime sindi.

Ürünü aldığımda 3 aydır depoda duruyordu. Kurumamış olması gerek diye düşünüyorum. Fakat üretici sizin kullandığınız kadar iyi macun kullanmamış olabilir. Şuan işlemci kullanımını %95 olarak sınırladım sıcaklıklar 60-70 arası arada 75 civarına da geliyor. Böyle iyi olduğunu düşünüyorum ama bilemiyorum da iyi midir böyle?

Ürünü aldığımda 3 aydır depoda duruyordu. Kurumamış olması gerek diye düşünüyorum. Fakat üretici sizin kullandığınız kadar iyi macun kullanmamış olabilir. Şuan işlemci kullanımını %95 olarak sınırladım sıcaklıklar 60-70 arası arada 75 civarına da geliyor. Böyle iyi olduğunu düşünüyorum ama bilemiyorum da iyi midir böyle?

Şahsen işlemciyi o şekilde kullanmanı tavsiye etmem çünkü sen o işlemciyi %100 kullanmak için para verdin. O şekilde bir kısıtlama yaptığında turbo boost kapanıyor ve performans farkı oluyor. Kaliteli bir termal macun ile uygulama yapmanı tavsiye ediyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı