HP Pavilion Gaming alınır mı?

Bütçe
17.000-30.000₺
işlemci hızı bir tık daha düşük bu ben şuanda işlemci için en öncelik veriyorum ve Ryzen değil intel'i tercih ediyorum ekran kartını pek önemsemiyorum.
4.8GHz veya üzeri destekli işlemci hızı arıyorum 4.3 benim için düşük.
Ekran kartı orta derece olsada olur benim için farketmez ama işlemci yüksek olsun.
İşlemci kötü değil ki, Ryzen işlemciler arasında en üst seviyelerde bu işlemci, hiçbir şekilde pişman etmez. GHZ değerine bakılarak işlemcinin iyi olup olmadığına karar verilmez.
 
Merhaba. Bende Lenovo ve HP bilgisayar var.

Lenovo'da bayağı bir eskidi 10 senesi vardır ama o kadar aşırı yavaş çalışıyor ki artık ömrü bitti bitecek hiç donanım sıkıntılarıyla karşılaşmadım.
2 GB RAM ve Intel Pentium ekran kartı vardı iyide değildi i5-5. nesil bildiğimiz tost makinesi bilgisayar hem aşırı ısınıyordu ve çok gürültülü yapıyordu.
Ama bir zamanlar ETS 2'yi 60 FPS açtığı zamanlar olmuştu yani Lenovo'da donanım açısından hiçbir sorunum olmadı. Ama donanım açısından belki biraz sorun olabilirdi ama belli etmiyordu.
Modeli sanırım Lenovo B560 gibi bir şeydi.

HP Pavilion 15 notebook babam kullanıyordu yaklaşık 2-3 senedir kullandı sadece iş için kullandı ayda 2-3 defa kullanıyordu sonra benim bilgisayar eskiyince bilgisayarı babamla değiştirmek istedim hiç kolay olmayacak sanıyordum hemen bilgisayarları değiştirdik kurulumları filanda yaptım.
8 GB RAM, NVIDIA GeForce 830M, Intel HD Graphics 5500, Intel i5-5200u 2.20 Turbo 2.70GHz, 1TB HDD.
Bu bilgisayarı yaklaşık 4 sene kullandım donanım açısından sıkıntı çıkmadı diyebilirim ama bazen laptoptan değişik sesler duymama rağmen o sesler hala gelmedi belki de fan kısmında biraz sorun olabilir. Isınma konusunda oyunlarda genelde 70-80 derece sıcaklık alıyorum daha ağır oyunlarda ise 84' kadar ulaştığını gördüm ama genelde ısınmada şikayetçi değilimdir. Bir ara format attıktan sonra bilgisayar aşırı ısınıyordu bayram haftası bilgisayarı dokunmadım açtıktan sonra ısınma sorunu gitmişti. Ve soğuk havalarda laptopumu elime buz gibi elime alınca bir şey çalışıyor gibi zırrrrr diye bir ses çıkarıyordu laptop yeterli ısıya ulaştığında ses gidiyordu. Kasa kalitesi kaliteli olduğunu söyleyebilirim herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Sol tarafta fan hava çıkışı var oyun oynarken acayip sıcak bir hava çıkıyor ama sorun olmuyor benim için.

Dediğim gibi HP ve Lenovo kulanan birisiyim diğer markalarda pek bilgim yok nasıldır bilmiyorum ama genelde benim kullandığım elektronik aletlerde donanım açısından sıkıntı çekmiyorum. Bu konuyu 2-3 yıldır araştırıyorum hangi bilgisayarı alsam diye sürekli her markaya şüpheye düşüyorum.
Tasarım açısından en çok sevdiğim Excalibur fakat kalitesiz olduğu söyleniyor ve ısınınca da anakart yanıyormuş.
Excalibur serisini eledik.
Dün Teknosa'ya gittim ve HP'nin değişik bir tasarımını gördüm yeşil filan.

Aynı değil ama tek farkı Teknosa'da 1TB SSD vardı 26.999₺'ydi sitede ise 1 TB HDD ve 250GB SSD var 17.099₺'ye buldum sizce uygun mudur beni 10 sene idare eder mi?

Yazın 36 ay taksitle almaya çalışacağım bu bilgisayarı almamı önerir misiniz yoksa başka bilgisayar mı önerirsiniz? Tam olarak hatırlamıyorum MSI'ya da ASUS laptoplarına bakmıştım numpad yok.

Üniversitede ve evde kullanabileceğim.
Video ve montaj edit programları.
3B ve render kullanabileceğim progamları.
Ve yazılım programları için kullanacağım.
Oyun olsa da olur olmasa da olur.
Ama klavyesi ışıklı olması şart geceleri rahat göremiyorum.
Yani hocam bu bütçede 3070 bi laptop alınabilir lakin 10 yıl idare eder mi bilemiyorum.
 
Dediğiniz şey çok saçma geldi.

Dediğiniz şey gerçekten saçma geldi bana da ama buyurun güçlü işlemci :D https://www.hepsiburada.com/hp-vict...agaza=GpnTeknoloji&url_src=and-product-detail
Pardon araştırmadan Ryzen kötü demişim
Bu karşılaştırmada intel'in daha iyi olduğu söyleniyor ama bir kaç şey ryzen öne geçiyor gibi görünüyor.
Bunu almak daha mantıklı değil mi?
 
Son düzenleme:
Pardon araştırmadan Ryzen kötü demişim.
Bu karşılaştırmada Intel'in daha iyi olduğu söyleniyor ama birkaç şey Ryzen öne geçiyor gibi görünüyor.
Bunu almak daha mantıklı değil mi?

Değil fiyatını hak etmiyor.
Pardon araştırmadan Ryzen kötü demişim.
Bu karşılaştırmada Intel'in daha iyi olduğu söyleniyor ama birkaç şey Ryzen öne geçiyor gibi görünüyor.
Bunu almak daha mantıklı değil mi?

Bütçeniz el veriyor ise Omen 17 en iyisidir.
 

Geri
Yukarı