HP Pavilion Power 15 nasıldır?

Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Tarih
Arkadaşlar bu laptopu aldım. İyi mi yaptım? kötü mü yaptım? Bunu zaman gösterecektir fakat batarya konusunu sormak istiyorum. Laptopu ilk aldığım zaman açtım kapanana kadar oyalandım sonra şarja taktım. Yarın 12 saat olduğunda çıkaracağım.

Doğru mu yaptım acaba? (Batarya konusunda)
Laptopun özellikleri güzel mi? Uyumsuzluk var mı? (Özellik)
Fiyatına göre iyi mi?
Laptopun DVD okuyucu yeri yok harici alsam olur mu?

Özellikler
°İntel i7 7700HQ 2.8 GHz
°8GB RAM 2400MHz
°Nvidia GeForce GTX 1050 2GB
°1TB 7200 RPM HDD
°SSD yok

Vatan Computer'dan indirimle 3599TL'ye alınmıştır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar güzel. Isınma sorunu olmayacaktır. 2 fan mevcut. Batarya konusunda yaptığınız yanlış. Şarj olunca çekebilirsiniz. Zaten cihazın bataryası 7-8 saat kullanılabilmekte şarj olmuyor iken. Bence DVD için verdiğiniz paraya değmez. Çünkü artık her şey internet üzerinden indirilmekte. Özellikleri güzel. Birkaç oyun hariç çoğunu 1080p orta ve yüksek karışık ayarlarda olmak üzere oynayabilirsin. İlerde SSD takviyesi olursa çok daha uzun süreli kullanım sağlar. Fakat içindeki harddisk 7200RPM olduğu için SSD almaya acele etmene gerek yok.

Eski Pavilion'lar nasıl ısınıyordu... Kalorifer açmaya gerek kalmazdı. Soğutucu koymadan çalışanı görülmemiştir 2013'e kadar olan modellerde. @Handsome Reis bunu çok iyi bilir. Pavilion dv5000 ile zamanında oyun açardım, 1 dakika içinde 80 dereceleri bulurdu...
Hocam ben GTA V açmaya çalıştığımda 100 küsür derecelere çıkıyor. Boşta 70 derece. Oda 20 derecede, soğutucu maksimum devirde ve fanı işlemci hava girişinde olmasına rağmen böyle. Termal macun yenilesem 10 derece değişse gene 60 derece az mı?

Isınma sorunundan aynı şekilde ben de şikayetçiydim. ASUS laptop kullanıyorum. CS:GO açtığımda 95 derecelere, ETS 2 açtığımda ise 100 derecelere çıkıyor, bazen de geçiyordu. Xigmatek Powerfull termal macun aldım, uyguladım. Ardından fanın içinde bir güzel ıslak mendil geçirdim. Artık 80 dereceye zor ulaşıyor. Biraz zahmetli, fakat kolay ve yaptığına değen bir iş.

Alan arkadaşa önerim soğutmasına özen versin. Malumunuz HP. Onun dışında özellikleri ve donanımları iyi. 4 yılda disk okuyucuyu 2 kez kullandım harici almanıza gerek yok yani.
Arkadaşlar ısınma evet biraz var. Mesela BF1 de işlemci 82 lerde geziyor. Bu da kanıtı
1517342182356.jpg

Bilgisayar güzel. Isınma sorunu olmayacaktır. 2 fan mevcut. Batarya konusunda yaptığınız yanlış. Şarj olunca çekebilirsiniz. Zaten cihazın bataryası 7-8 saat kullanılabilmekte şarj olmuyor iken. Bence DVD için verdiğiniz paraya değmez. Çünkü artık her şey internet üzerinden indirilmekte. Özellikleri güzel. Birkaç oyun hariç çoğunu 1080p orta ve yüksek karışık ayarlarda olmak üzere oynayabilirsin. İlerde SSD takviyesi olursa çok daha uzun süreli kullanım sağlar. Fakat içindeki harddisk 7200RPM olduğu için SSD almaya acele etmene gerek yok.
2 fan var ama soğutmuyor 80° aşağı değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Aynı bilgisayarın BF1'deki testi. Isı değerlerine benzer. İki fanın da çalıştığından emin misiniz ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı