HP Pavilion USB Çıkışları Çalışmıyor

Sefer18

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yaklaşık 4-5 yıldır kullanmadığım HP Pavilion G6 laptopumu batarya yenilemesi vb. yapıp tekrardan kullanmaya karar vermiştim, bu işlemi yaklaşık 2 ay önce yaptım ve laptop sorunsuz çalışmaya başladı. Gelgelelim geçen akşam kamerama aldığım ucuz data kablosunu deneme karar verdim ve laptopun sol USB çıkışına taktım. Kabloyu takar takmaz laptoptan donanım çıkarma sesi geldi. Ben zaten kabloyu 5 liradan daha ucuza almakla bir hata etiğimin farkında olmuştum. Şu anda laptop sol USB portlarına elektrik iletmiyor. Sorun nedir diyerekten laptopu söküp portların çıkışlarına baktım. Yollarda herhangi bir yanma vb. gibi izler
yoktu. Geri laptopu toparladım ancak halen portlar çalışmıyor. Sorun ne olabilir?
  • 8 GB RAM(DDR3)
  • i5 3210M (2.50 GHz)
  • 4GB

Son düzenleyen: Moderatör:
O portta hiçbir cihaz çalışmıyorsa o porta kısa devre yaptırmışsındır. Aldığın kabloyu multimetre ile kontrol edersen kesin ters bağlanmıştır uçları. Bu da kameranın veri ağına bağlanınca kısa devre gerçekleşmiştir. Yanma yoksa USB 3.0 kontrolcüsüne bak. Belki o yanmıştır. Aygıt yöneticisinden de o sürücüyü kontrol edebiliriz. Bir de Windows'un Görev Loglarını incele. Hangi cihazın devreden çıktığını öğrenebilirsin.

Öncelikle sağda taraftada sol taraftada usb 2.0 çıkışları var çoğu yolu denedim format çözebilirmi?

O portta hiçbir cihaz çalışmıyorsa o porta kısa devre yaptırmışsındır. Aldığın kabloyu multimetre ile kontrol edersen kesin ters bağlanmıştır uçları. Bu da kameranın veri ağına bağlanınca kısa devre gerçekleşmiştir. Yanma yoksa USB 3.0 kontrolcüsüne bak. Belki o yanmıştır. Aygıt yöneticisinden de o sürücüyü kontrol edebiliriz. Bir de Windows'un Görev Loglarını incele. Hangi cihazın devreden çıktığını öğrenebilirsin.

Evet multi metre ile bakıldığında kablo + ve - uçları ter bağlandığı gözüküyor. Görev loglarını nereden inceleyebilirim?

Bilgisayarı yeniden başlatmaktan tut usb sürücülerini silip tekrar yüklemeye kadar çoğu yolu denedim. Acaba kayıt defterinden halledebilirmiyiz?

Format bu sorunu çözmez. Zaten o portlara taktığın bir USB ile format da atamazsın.
Bilgisayarı yeniden başlatmaktan tut usb sürücülerini silip tekrar yüklemeye kadar çoğu yolu denedim. Acaba kayıt defterinden halledebilirmiyiz?

Size önerim bir tane live Linux ISO imajı indirip USB belleğinize yazdırın. Sistemi bu imajla live olarak başlatıp portları deneyin. Linux imajlarında universal sürücüler kullanıldığı için ve live oldukları için sürücü, kayıt defteri gibi sorunlar yaşamazsınız.

Sitemi o şekilde başlatınca portları denemeni tavsiye ediyorum.

Format bu sorunu çözmez. Zaten o portlara taktığın bir USB ile format da atamazsın.

Size önerim bir tane live Linux ISO imajı indirip USB belleğinize yazdırın. Sistemi bu imajla live olarak başlatıp portları deneyin. Linux imajlarında universal sürücüler kullanıldığı için ve live oldukları için sürücü, kayıt defteri gibi sorunlar yaşamazsınız.

Sitemi o şekilde başlatınca portları denemeni tavsiye ediyorum.
Doğrusu bu dediklerinizi becerebileceğimi düşünmüyorum. Çalışan usb 3.0 portu ile format atmayı deneyeceğim. Ayrıca win 10'a format atıcağım sorun düzelirse buraya yazarım.

Merhabalar maalesef format hiçbir şeyi çözemedi ama en azından fomat gereksinimi ortadan kalktı. Ancak son yaptığım araştırmalara göre sorun donanımsal.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı